Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Enterprise

Degra

Degra

Ansedd Xindier och representant för Xindiska primaterna i det styrande rådet. Han var konstruktör av det vapen som skulle användas mot jorden i mitten av 2150-talet.

 

Degra var mycket tillgiven sin hustru Naara och deras två barn Piral och Jaina. Han blev djup bedrövad av rapporterna om de miljontals döda han orsakat vid testet av den första versionen av vapnet, särskilt med tanke på att många av offren skulle ha varit barn.

 

Degra hade olika roller vid utvecklingen av vapenserien. År 2153 besökte han en anläggning som drevs av trädvarelserna för att förvärva den kemocite som behövdes. Gralik, som var chef för anläggningen saboterade lasten efter vädjan från Archer vilket ledde till att testerna av prototypen misslyckades och utveckling stannade av en tid.

 

I en utstuderad plott för att få reda på var den slutliga versionen av vapnet fanns lyckades Archer fånga Degra och lura honom att tro att det var länge sedan arbetet med vapnet slutförts och att jorden förstörts och ett inbördeskrig hade brutit ut bland Xindierna. I efterdyningarna av konflikten blev Degra och Archer vänner, plotten lyckades och Degra avslöjade att vapnet fanns på Azati Prime.

 

Degra var den förste i styrande rådet som trodde att Archer talade sanning. Han förstörde till och med det Xindiskepp som hade i uppdrag att fånga Enterprise NX-01 och tog med Archer till rådet så att han fick möjlighet att presentera sina bevis på att sfärbyggarna ljugit om jordens roll i förstörelsen av deras framtida hemvärld.

 

 

Karaktären Degra förekommer i flera avsnitt, bland andra: The Xindi, Rajiin, The Shipment, Azati Prime, , The Council

Text markerad med denna färg är ej kanon

Art: Xindiska primater

 

Yrke: Vetenskapsman

 

Hustru: Naara

Barn: Piral och Jaina

 

Spelas av: Randy Oglesby

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter