Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Enterprise

Hoshi Sato

Hoshi Sato

Hoshi är en ung, begåvad och intelligent ung kvinna med en ovanlig talang för utomjordiska språk, hon är Enterprise kommunikationsofficer och även skeppets mänskliga översättare.

Hoshi är ovan vid att vistas på rymdskepp och blir lätt rymdsjuk, hon gav motvilligt upp sitt lärarjobb efter att Archer övertygat henne att gå med i Starfleet. Archer har mer förtroende för henne än vad hon har för sig själv.

 

 

INFORMATION HÄMTAD FRÅN SÄSONG 4:

Enligt uppgifter hämtade från dataskärmen i avsnittet In a Mirror, Darkly, del II samt en del av vad som nämns i avsnittet: När hon pensionerades hade hon uppnått graden av örlogskapten. Hennes stora bedrift var att ha skapat programmet för språkkodsöversättning. Hoshi och hennes familj var bland de 4000 personer som dog på Tarsus IV år 2246 när svält p.g.a. en exotisk svamp hotade kolonins överlevnad. Guvernör Kodos beordrade att Sato och de övriga skulle dödas för att kunna rädda resten av kolonin. Hon begravdes i Kyoto vid sin man Takashi Kimura. Händelserna på Tarsus IV beskrevs i TOS The Conscience of the King.

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Fänrik

Befattning: Kommunikationsofficer

 

Födelseort: Jorden

 

Spelas av: Linda Park

 

Bilder på Hoshi Sato

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter