Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning
  • Star Trek: Nemesis
  • B-4
  • Shinzon

Filmer

Shinzon

Shinzon

Shinzon levde från år 2348 till år 2379. Romulanerna fick tag på Picards DNA för att göra en klon av honom, så att Federationen skulle tro att det var han som var Jean-Luc Picard. Hans uppdrag var att spionera på vad Federationen höll på med, men när en ny regering kom till makten så var de rädda att han skulle bli upptäckt och att de skulle riskera krig för detta, så därför så förde de honom till planeten Remus för att dö i dilitiumgruvorna.

 

Tiden på Remus (2369-2379)

Han fick det svårt därnere för att han bara var ett barn ännu, som inte fick se stjärnorna eller solen på 10 år. Endast de starkaste kunde överleva så när han blev skickad till gruvorna så skyddade en reman honom mot romulanerna, en reman som därefter blev hans förtrogna och följeslagare och som senare skulle bli hans vicekonung.

 

Revolten 2379

Efter att ha använt thalaronstrålning i senaten och alla där utom en dog så tog han över posten som praetor och han gjorde allt för att hjälpa remanerna. Han lockade USS Enterprise-E till en planet där man fick utslag på att en android precis som Data fanns där. Därefter sände Shinzon meddelande till Stjärnflottan att de önskade förhandla om fred och att USS Enterprise-E var önskad i romulanskt territorium, men i Shinzons tankar fanns att Picards blod krävdes för att han skulle kunna överleva. Under en kamp mellan Picard och Shinzon dödades Shinzon. (Star Trek: Nemesis)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Befattning: Praetor i romulanska stjärnimperiet år 2379

 

Spelas av: Tom Hardy

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter