Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Filmer

Chang

Chang

Chang en klingonsk befälhavare som var med när kommendör Kirk och hans skepp USS Enterprise NCC 1701 eskorterade kansler Gorkons skepp Kronos 1 (K't'inga-klass) till Jorden, för att prata med förenade planetfederationen (eng: United Federation of Planets) om hur dom skulle sluta fred med varandra.

 

Efter en middag på USS Enterprise, där det bland annat dracks romulanskt öl och pratades om Kirk var en krigare eller en utforskare, blev Kronos 1 attackerat av Enterprise. Chang såg det som självklart att det var USS Enterprise som hade anfallit Kronos 1 vilket Kirk kategoriskt nekade till.

Kirk och Bones strålade över till Kronos 1 för att rädda Gorkon men han var redan döende och dog, fast Bones gjorde allt han kunde för att rädda honom. Chang beordrade då att ta Kirk och Bones till fånga och de skickades till Rura Penthe som straff. De lyckades rymma och stråla sig upp till Enterprise, när Chang fick reda på det så satte han kurs mot Enterprise för att förgöra dom.

 

Changs skepp hade fördelen att kunna skjuta medan det fortfarande var kamouflerat, men Spock lyckades modifiera en fotontorped som sökte efter det kamouflerade skeppets plasmaavgaser och kunde på det viset träffa skeppet.

Hans sista ord innan han dog var "To be or not to be".

 

Det visade sig senare att det var Changs skepp som attackerat Kronos 1, för att förhindra att det blev fred mellan federationen och klingorna. (Star Trek The Undiscovery Country)

 

 

Trivia:

I spelet Star Trek: Klingon Academy får vi reda på att Chang blir av med sitt ena öga i en duell med troninkräktaren Kalnor som försökte ta kontroll över det klingonska imperiet.

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Kommendör och befälhavare på Kronos 1

 

Art: Klingon

 

Spelas av: Christopher Plummer

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter