Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Filmer

Nero

Nero

Nero var medborgare i det Romulanska imperiet och verksam som gruvarbetare i slutet av 2300-talet. Han tjänstgjorde som befälhavare på gruvskeppet Narada.

 

År 2387 förstördes Romulus av en supernova och Nero blev rasande på Spock eftersom han lovat att förstöra supernovan genom att skapa ett svart hål med hjälp av Jellyfish och  röd materia. Spock var emellertid alldeles för sent ute och det blev inte bättre av att Neros gravida hustru omkom i och med förstörelsen av Romulus. Nero svor att hämnas på Spock och han försökte förstöra Jellyfish strax efter det att det svarta hålet skapats. Nero misslyckades och resultatet blev att en alternativ verklighet skapades när Narada och Jellyfish kastades genom det svarta hålet och tillbaka till det förflutna.

 

Nero var fast besluten att hämnas Romulus förintelse genom att förstöra alla planeter som ingick i federationen. Nero som kommit tidigare än Spock hade väntat i 25 år innan Jellyfish kom ut ur det svarta hålet och han kunde fånga Spock. Spock strandsattes på Delta Vega och Nero fortsatte sitt korståg mot federationen genom att förstöra Vulcan tillsammans med majoriteten av planetens sex miljarder invånare inklusive Spocks mor Amanda Greyson.

 

Efter det att Nero förintat Vulcan fortsatte han mot Jorden för att förinta även den men hindrades av James Kirk och Spock den yngre. Med hjälp av Scotty och Enterprise lyckades de transportera sig ombord på Narada där Spock stal Jellyfish med den röda materian. De lyckades inaktivera Naradas borr och locka bort Nero från Jorden. Jellyfish rammade Narada och i kollisionen skapades ytterligare ett svart hål som slukade Narada. Kirk erbjöd sig att rädda Nero men han vägrade och menade att han hellre upplevde förintelsen av Romulus tusen gånger än att ta hjälp av Kirk.

Text markerad med denna färg är ej kanon

Art: Romulan

Befattning: Befälhavare Narada

Familj: var tidigare gift och väntande barn, men familjen dog på Romulus

 

Spelas av: Eric Bana

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter