Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Filmer

James T. Kirk (Kelvintidslinjen)

James T. Kirk (Kelvintidslinjen)

I en förändrad tidslinje blev skeppet USS Kelvin där James Kirks föräldrar var ombord attackerat av romulanen Nero, och under attacken föddes James Kirk. Han och hans mor kunde räddas från skeppet, men han växte upp till en förbittrad och bruten ung man som var arg över att ha förlorat sin pappa.

 

När han senare träffade Christopher Pike, som hade skrivit en avhandling om USS Kelvin, så manade Pike honom till att bli något bättre. Pike försökte få Kirk att gå med i Stjärnflottan då han trodde att Kirk hade möjlighet att gå betydligt längre än hans far som var kommendör under tolv minuter och räddade 800 liv.

Till Pikes förvåning så beslutade sig Kirk för att börja på Stjärnflotteakademin och hade som mål att avklara utbildningen på tre år. I den skyttel som tog honom till akademin så träffade han Leonard McCoy.

 

När han gick på akademin så misslyckades han med Kobayashi Maru-testet två gånger, men bestämde sig ändå för att testa det en tredje gång och var nu säker på att kunna vinna. Han vann testet genom att programmera om datorn så det scenario som inte gick att vinna helt plötsligt gick att vinna.

 

Under Kirks förhör för sina handlingar under Kobayashi Maru-testet så fick man in ett nödanrop från Vulcan. Flera kadetter kallades omedelbart in i aktiv tjänst, men Kirk blev ej inkallad då han fortfarande var anklagad för ohederliga handlingar. McCoy lyckades dock få honom ombord på Enterprise genom att injektera honom med ett vaccin mot "Levaran Mud Fleas" som gjorde honom tillfälligt sjuk. McCoy kunde sedan få Kirk ombord på en skyttel som tog honom till USS Enterprise.

 

På Enterprise försökte Kirk varna kommendör Pike om den fara som fanns vid Vulcan, men till en början ville varken Spock eller Pike lyssna på honom. Tillslut så blev de övertygade av McCoy, Uhura och Kirk. På väg ut ur warp och mot Vulcan så höjde Pike skeppets sköldar. De hamnade i ett stort fält med förstörda skepp från Stjärnflottan som hade förstörts av Narada.

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rang: Kommendör

Fullständigt namn: James Tiberius Kirk

Föräldrar: George och Winona Kirk

Födelsedatum: 2233 (stjärndatum 2233.04)

Utbildning: Stjärnflottans akademi

 

Se även: James T Kirk

 

Spelas av: Chris Pine

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter