Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Filmer

Spock (Kelvintidslinjen)

Spock (Kelvintidslinjen)

Spock är son till ambassadör Sarek och Amanda Grayson. På grund av sitt ursprung mobbades han av sina klasskamrater som dagligen kom med nya förolämpningar i sina försök att få honom att reagera känslomässigt. Spock behärskade sig oftast även om förolämpningar riktade mot hans mor ofta provocerade honom till raseri.

 

Spock försökte leva i enlighet med Vulcans traditioner men var orolig att hans mor skulle uppleva det som ett avvisande av henne men hon försäkrade honom att hon alltid skulle vara stolt över honom oavsett vilka val han gjorde. Efter att ha avslutat den avancerade utbildning han påbörjat i barndomen sökte han både till Vulcans vetenskapsakademi och Stjärnflottan. Han antogs av vetenskapsakademin men avsade sig sin plats efter styrelsens påpekande att hans tillträde till akademin var särskilt lovvärd med tanke på hans nackdel av att vara halvt människa.

 

I Stjärnflottan steg Spock i graderna, han var kommendörkapten år 2258 och tjänstgjorde som instruktörkirk2-kobayashi_maru_s.jpg på  Stjärnflotteakademin med ansvar för fördelningen av uppdrag och besättningar till skeppen. Spock var också skaparen av det beryktade Kobayashi Maru-scenariot som Kirk blev den förste att klara genom att manipulera simulationen.

 

När större delen av Stjärnflottan befann sig i Laurentiasystemet mottogs ett nödanrop från Vulcan och Spock kallades in till tjänstgöring som förste officer på Enterprise under kapten Pike. När Pike tvingades överlämna sig till Nero gav han befälet till Spock. Tiden som befälhavare blev emellertid kort, efter Neros förintelse av Vulcan beslöt sig Spock för att ansluta sig till resten av flottan för att planera en attack mot Narada, till Kirks stora missnöje. Kirk tyckte att de skulle ta chansen och jaga efter Nararda vilket Spock såg som ologiskt.

 

tumme_spock_attacking_kirk_st.jpgKirk konfronterade Spock efter förintelsen av Vulcan och hans mors död och provocerade honom till ett känsloutrott där han nästan dödade Kirk. Medveten om att förintelsen av hans hemplanet gjort honom känslomässigt påverkad lämnade Spock över befälet till Kirk.

 

Spock fortsatte sin tjänstgöring på Enterprise och bidrog i slutändan till att stoppa Nero när han och Kirk strålade över tumme_spock_flying_jellyfish.jpgtill  Narada som då inriktat sig på att attackera Jorden. Spock lyckades stjäla Jellyfish med den röda materian och förstörde först Naradas borrplattform för att sedan ramma Narada och strålas över till Enterprise just innan skeppen kolliderade.

 

tumme_spock_spock.jpgTillbaka på jorden mötte Spock slutligen sin äldre motsvarighet som förklarade för honom att han hade velat se till att Spock och Kirk blev vänner och dela den slags vänskap han och Kirk från hans tidslinje delade. Spock hade planer på att begära avsked från Stjärnflottan för att i stället hjälpa till att bygga upp Vulcans samhälle på nytt men hans äldre motsvarighet uppmanade honom att stanna kvar och även lägga logiken åt sidan då och då och i stället göra det kändes rätt.

 

När Kirk fick permanent befäl över Enterprise tack vare sina insatser för att ha räddat Jorden sökte Spock tjänst som försteofficer vilket Kirk tacksamt accepterade.

 

tumme_uhura-spock.jpgOkänt för det flesta var Spock involverad i en romantisk relation med kadett Uhura under sin tid vid akademin och trots att hon var bland de bästa  tilldelade Spock henne en tjänst på USS Farragut i stället för Enterprise för att undvika spekulationer om favorisering. (Star Trek)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Kommendörkapten

 

Födelseår: 2232

Föräldrar: Amanda Grayson och ambassadör Sarek

Syskon: Halvbrodern Sybok

 

Se även: Spock

 

Spelas av: Zachary Quinto

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter