Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Filmer

Leonard McCoy (Kelvintidslinjen)

Leonard McCoy (Kelvintidslinjen)

Leonard McCoy, skeppsläkare knuten till USS Enterprise.

 

McCoy valde att gå med i stjärnflottan som en väg bort från Jorden när han skilde sig från sin fru under 2255. Han träffade James T Kirk för först gången i en skyttel när de båda som nya rekryter var på väg till stjärnflotteakademin. I skytteln berättar han för Kirk att hans fru fick hela planeten (eng. "the whole planet") medan han bara fick behålla sina ben (eng. "bones").

 

Han gick 3 år på stjärnflotteakademin och blev under denna tid god vän med Kirk. Det var under denna tid som Kirk började kalla honom "Bones".

 

McCoy tyckte att Kirk var galen när han ville ta om Kobayashi Maru-testet, då han visste att han inte skulle förbereda sig för det. På Kirks begäran så var han med under Kirks tredje försök med Kobayashi Maru-testet. Till hans förvåning så klarade Kirk det ovinnbara testet.

 

McCoy var senare med när Kirk under en prövning blev anklagad för att ha fuskat under Kobayashi Maru-testet. Kirk hade programmerat om simuleringen och på det viset kunnat klara testet.

 

Efter att Kirks prövning avbröts, efter ett nödsamtal från Vulcan, beordrades alla kadetter till hangar 1 och McCoy blev tilldelad en plats på det nya skeppet USS Enterprise. Kirk som tillfälligt var avstängd blev beordrad att stanna kvar. McCoy tog då beslutet att smuggla ombord sin vän. Genom att injicera honom med ett vaccin för att skydda mot Melvaranska gyttjeloppor, så fick Kirk samma symptom som infektionen och McCoy kunde få ombord honom som en patient.

 

Väl ombord på Enterprise lade han Kirk på en bädd i sjukhytten. När Kirk senare vaknade till så blev McCoy förskräckt när han såg att Kirk hade fått en allergisk reaktion av det vaccin han tidigare hade gett honom, vilket gjorde att Kirks händer svullnade upp.

Medans Kirk försökte ta sig till bryggan för att varna om Neros attack, följde McCoy efter och injicerade honom med olika mediciner för att bota honom.

 

När Enterprise senare anfölls av Nero dödades dr Puri, den dåvarande chefsläkaren, av missiler från skeppet Narada, medan han var på däck 6. McCoy övertog då rollen som chefsläkare.

Text markerad med denna färg är ej kanon

Befattning: Läkare

 

Födelseår: 2227

Föräldrar: fadern David McCoy

 

 

Se även: Leonard McCoy

 

Spelas av: Karl Urban

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter