Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Filmer

Nyota Uhura (Kelvintidslinjen)

Nyota Uhura (Kelvintidslinjen)

Under sin utbildning på stjärnflotteakademin så specialiserade hon sig på utomjordiska språk för att bli en kommunikationsofficer. Spock var en av hennes instruktörer och ansåg att hennes prestationsförmåga var exemplarisk.

 

Någon gång före 2258 blev hon romantiskt involverad med Spock.

 

När hon besökte baren nära Riverside-skeppsvarvet i Iowa så träffade hon på en berusad James Kirk som började flörta med henne.

Även om hans försök till att flörta med henne var irriterande så var hon imponerad över att han visste vad studierna av utomjordiska språk var.

 

uhura_kirk_riverside_s.jpgUnder år 2258 lyckades hon snappa upp och översätta ett meddelande från klingonskt territorium som hade information om att 47 st klingonska skepp anföll och förstördes av ett okänt romulanskt skepp. Samma natt återvände hon hem för att hitta sin orionska rumskamrat, Gaila, ihop med Kirk.

 

Spock hade senare hand om att placera nya kadetter på sina respektive skepp och placerade till en början Uhura på USS Farragut, trots att Uhura ville placeras på USS Enterprise, i ett försök att undvika favoritism. Spock konfronterades av Uhura som tyckte att hon var mer kvalificerad att vara på USS Enterprise. Spock gav tillslut efter och placerade Uhura på USS Enterprise.

 

På USS Enterprise konfronterades hon av Kirk som hade klurat ut att attacken på Vulcan hade romulanska kännetecken. Pavel Chekovs beskrivning av "blixtar i rymden" var samma som föregick attacken på USS Kelvin när han föddes. På bryggan kunde hon senare verifiera detta.

 

Befälhavare Pike befordarede Uhura till kommunikationsofficer pga att den förra kommunikationsofficeren fänrik Hawkins inte var helt säker på att han kunde skilja på romulanska och vulcanska sändingar. Uhura kunde å andra sidan alla tre romulanska dialekterna flytandes. (Star Trek)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rang: Kapten

Befattning: Kommunikationsofficer

 

Se även: Nyota Uhura

 

Spelas av: Zoë Saldana

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter