Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Filmer

Montgomery Scott (Kelvintidslinjen)

Montgomery Scott (Kelvintidslinjen)

Montgomery Scott, även kallad Scotty, föddes på Skottland år 2222. Han var chefsingenjör ombord på USS Enterprise från 2258 och framåt.

 

Scotty var sent under 2257 stationerad på federationens utpost på Delta Vega. Han trodde själv att detta var ett straff för att han hade använt admiral Archers hund som ett testobjekt vid en transwarptransport i vilken hunden försvann. Han fick senare hjälp av Spock (äldre) som gav honom den färdiga kalkylen som en framtida Scotty hade beräknat. Vad Scotty hade glömt att ta med i beräkningarna var att även rymden rör på sig. Med hjälp av dessa nya beräkningar så lyckades han och Kirk transportera ombord USS Enterprise medan skeppet fortfarande färdades i warp. Han hade i början tyvärr otur när han använde transportören. När han transporterade ombord på Enterprise så hamnade han i en vattenledning i skeppets maskinrum och drunknade nästan innan Kirk lyckades rädda honom.

 

När han skulle transportera Kirk och Spock med hjälp av Enterprise transportörer till ett troligen obemannat lastrum på Narada, så lyckades han istället transportera dem till ett område som kryllade av romulaner.

Han lyckades dock senare gottgöra för sina misstag då han lyckades med att transportera tre personer från två olika platser till en transportörsplatta. Något han själv aldrig hade gjort tidigare.

 

Då Enterprise började dras in i det svarta hål som hade skapats av den röda materian från Jellyfish, så lyckades Scotty med hjälp av att spränga skeppets warpkärna i det svarta hålet slunga bort skeppet med den efterföljande chockvågen.

 

Scotty tog senare över positionen som chefsingenjör då Olson, som var skeppets tidigare chefsingenjör, hade dött i strid.

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rang: Örlogskapten (2258)

Befattning: Chefsingenjör

 

Födelseår: 2222

 

 

Se även: Montgomery Scott

 

Spelas av: Simon Pegg

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter