Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Filmer

Christopher Pike (Kelvintidslinjen)

Christopher Pike (Kelvintidslinjen)

Pike skrev någon gång under 2233 en doktorsavhandling om USS Kelvin och dess befälhavares, George Kirk, handlingar när skeppet förintades.

 

Vid 2255 var Pike en kommendör som tjänstgjorde som rekryteringsofficer åt stjärnflotteakademin. Han träffade på James T. Kirk vid Riverside-varvet i Iowa när Kirk var inblandad i ett barslagsmål tillsamman med några rekryter som Pike övervakade. Pike utmanade Kirk till att gå med i stjärnflotteakademin så att han kunde åstadkomma mer än vad hans far gjorde under sina 12 minuter som befälhavare på USS Kelvin.

 

Pike fick 2258 ta befälet över USS Enterprise på hennes jungfruresa. Jungfruresan blev framskjuten när man fick ett nödanrop från Vulcan. Pike fick då i uppdrag att leda en räddningsstyrka från Stjärnflottan till Vulcan. De anlände dock flera minuter efter den övriga flottan på 6 skepp och fann skeppen förstörda. Han blev beordrad av Nero att överlämna sig för förhandlingar om vapenstillestånd ombord Narada men blev då istället tillfångatagen.

 

Pike förhördes av Nero och hans förste officer Ayel i ett försök att få tag på koderna till jordens försvarssystem. Från början så kunde Pike motstå, men med hjälp av en centauriansk snigel så lyckades man få tag på koden från honom. Kort därefter räddades han som tur var av Kirk.

 

Efter att uppdraget lyckades så befordrades Pike till amiral år 2258. På grund av sina skador så satt Pike i en rullstol under ceremonin då han lämnade över befälet över av USS Enterpise till Kirk.

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Kommendör (2255) > amiral (2258)

Befattning: Befälhavare USS Enterprise

 

Se även: Christopher Pike (primär verklighet)

 

 

Spelas av: Bruce Greenwood

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter