Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Filmer

Hendorff

Hendorff, med smeknamnet "Cupcake", var med i 2255:s årgång av stjärnflotterekryter. Han var med Uhura och ett gäng andra rekryter på en bar i Riverside, Iowa år 2255. När den unge James Kirk, som också var där, försökte stöta på Uhura var han en av dem som kom till hennes "räddning". När Kirk käftade emot honom så startades ett barslagsmål som sen kommendör Christopher Pike kom in och löste. Det var under konversationen innan slagsmålet som Kirk kallade honom för "cupcake" (amerikansk slang avsett som förolämpning, egentligen står det för namnet på en slags sötare muffin). (Star Trek)

 

Han blev sedan posterad ombord på USS Enterprise under Vulcan-krisen år 2258 där han tjänstgjorde som säkerhetsofficer. Hendorff var en av säkerhetsvakterna som förde bort Kirk när Spock som var tillförordnad kommendör av USS Enterprise gav order om att Kirk skulle av skeppet. (Star Trek)

 

År 2259 var Hendorff en av två säkerhetsofficerare som följde med Kirk, Spock och Uhura till Qo'noS för att tillfångata John Harrison. Hendorff bar civila kläder för uppdraget i stället för sin röda uniform. (Into Darkness)

 

Han blev med tiden en uppskattad medarbetare i Kirks besättning, när väl Kirk etablerat sig som kommendör över skeppet, och även om han reagerade negativt på kommendörens fortsatta "cupcake"-kommentarer så respekterade Hendorff sin befälhavare. (Star Trek Ongoing: Vulcan's vengeance)

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Spelas av: Jason Matthew Smith

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter