Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Filmer

Sarek (Kelvintidslinjen)

Sarek (Kelvintidslinjen)

Vulcan och ambassadör på jorden. Ovanligt för att vara en vulcan gifte han sig med Amanda Grayson som var människa. Officiellt uppgav Sarek att giftermålet var ett logiskt beslut för att i rollen som ambassadör på jorden lära sig så mycket om människorna som möjligt.

 

Sarek var medlem i vetenskapsakademin på Vulcan och tjänstgjorde i juryn som skulle bedömma om Spock var redo för antagningen. När juryns ordförande fällde kommentaren att Spock gjort bra ifrån sig trots handikappet med en mänsklig mor, drog Spock tillbaka sin ansökna till Sareks stora missnöje.

 

Som en Vulcans äldste var Sarek en av de som ansvarade för att bevara kärnan i den vulcanska kulturen.

 

När Nero attackerade Vulcan lyckades Spock rädda flertalet av de äldre men inte sin mor. I efterdyningarna av vulcans förstörelse erkände Sarek för Spock att han gift sig med Amanda för att han älskade henne. (Star Trek)

 

Den närmaste tiden efter planeten Vulcans förstörelse deltog Sarek i uppstartandet av vulcanernas olika kolonier, men snart blev han medlem av en grupp vars mål var att förstöra planeten Romulus som hämnd för romulanen Neros ageranden vid Vulcankrisen. Han var en av de som utformade den slutliga planen att med hjälp av den återstående röda materien förstöra Romulus i en självmordsattack. Spock lyckades slutligen övertyga sin far om att inte slutföra attacken. (Star Trek Ongoing: Vulcan's vengeance)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Art: Vulcan

 

Hustru: Amanda Grayson

Söner: Sybok och Spock

 

Spelas av: Ben Cross

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter