Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Filmer

Carol Marcus

Carol Marcus var en av de ledande molekylärbiologerna inom federationen.

 

Hon hade under 2260-talet ett romantiskt förhållande med en ung James T Kirk och födde hans son David under 2261. Hon valde att uppfostra David själv då hon ansåg att hon och Kirk inte skulle kunna ha ett bra förhållande.

 

Under 2284 föreslog hon "Project Genesis" för federationen. "Project Genesis" skulle skapa liv på en livlös planet och terraformera planeten till att kunna stödja mänskligt liv. Förslaget godtogs och man påbörjade snart projektet.

 

Redan 2285 hade man kommit så långt att man förberedde för att använda Genesis-enheten på en hel planet. Tyvärr så träffade man på Khan Noonien Sing på den planet man valde. Khan såg Genesis-enheten som ett möjligt vapen och begav sig till rymdstationen Regula I för att ta Genesis-enheten, vilket gjorde att då amiral Kirk fick återförenas med Carol och deras son.

 

Alternativ verklighet

Carol Marcus är vetenskaps- och medicinsk officer med ranken kapten som behandlar James T Kirk vid ett tillfälle (trailer 2012-12-06 till Star Trek Into darkness). Inget mer är känt om henne i skrivande stund, ej heller om något skiljer hennes liv i denna alternativa verklighet mot den ursprungliga verkligheten.

 

Kira Wallace är ett namn som hon först använder sig av när hon anländer ombord USS Enterprise, hon var då överförd till skeppet på order av amiral Marcus. Spock var då frågande till varför det behövdes ytterligare en vetenskapsofficer. Hon har doktorsgrad i tillämpad fysik med specialitet i avancerade vapen.

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Spelas av: Bibi Besch & Alice Eve

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter