Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Filmer

John Harrison

John Harrison

Khan Noonien Singh var den mest prominenta av alla genetiskt konstruerade Augmenter i slutet av 1900-talets genetiska krigsperiod. Ansedda som tyranner, ansvariga för folkmord och som erövrade och dödade i ordningens namn blev Khan och hans anhang nedfrysta i kryogenetisk dvala.

 

På 2200-talet återupplivades Khan av amiral Alexander Marcus för att designa vapen och skepp i förberedelsen för kriget mot det kligonska imperiet. Khan försågs med en ny identitet som John Harrison, en engelsk befälhavare i stjärnflottan. Khan gjorde dock uppror och efter att ha fått för sig att hans besättning dödats inledde han en enmanskampanj mot stjärnflottan.

 

Efter att ha fått sin hämnd på amiral Marcus lyckades besättningen på USS Enterprise till slut stoppa Khan och han återfördes till sin tidigare kryogenetiska dvala.

 

Citat: "My crew is my family, Kirk. Is there anything you would not do for your family?"

 

Icke-kanonisk information

I den mobilapp som släpptes i samband med Star Trek Into Darkness kan man låsa upp en biografisk profil av John Harisson. Artikeln är skriven som ett utdrag från en av Stjärnflottans databaser, och det framgår ej huruvida informationen däri är sann eller en del av en eventuell täckmantel.

 

Enligt biografin föddes John Harrison år 2228 i Dover i Storbritannien. Båda hans föräldrar dog i en attack mot Tarsus IV år 2246. Han tog examen vid London School of Economics år 2250.

År 2255 fick han en forskartjänst vid Stjärnflottans Dataarkiv i London, där han samlar in och analyserar information från avvecklade skepp och från Federationens medlemsstater. Han bedöms som en medelmåttig forskare och föredrar att arbeta ensam.

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter