Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Filmer

Alexander Marcus

Alexander Marcus

Alexander Marcus var Christopher Pikes mentor när Pike började på Stjärnflotteakademien. År 2259 övertygade Pike Marcus om att ändra straffet för sin skyddsling, kapten James T. Kirk som riskerade att skickas tillbaka till akademien efter att ha brutit mot huvuddirektivet på planeten Nibiru. I stället för att skickas tillbaka degraderades Kirk till Pikes förste officer ombord på USS Enterprise.

 

Efter förstörelsen av Vulcan år 2258 började Marcus undersöka hur man skulle kunna militarisera för att bättre kunna försvara Federationen. I synnerhet såg han krig mot det Klingonska imperiet som oundvikligt. Sektion 31 upptäckte SS Botany Bay och Marcus återupplivade Khan Noonien Singh och rekryterade honom under namnet John Harrison för att designa nya vapen och skepp.

 

Khan kände sig inte bekväm med att Marcus hade kontroll över honom i och med att hans besättning mer eller mindre hölls som gisslan och han försökte smuggla ut dem i de experimentella fotontorpeder han skapat. Khan blev emellertid upptäckt och tvingades fly och startade ett enmanskrig mot Federationen eftersom han antog att Marcus dödat hans besättning.

 

Stjärndatum 2259,55 lurade Khan Sektion 31-agenten Thomas Harewood att placera en bomb på Kelvin Memorial Archive i London. Marcus fick ett meddelande från Harewood innan han dog där han förklarade att Harrison hotat honom. Marcus kallade till toppmöte på högkvarteret och föreslog  att man skulle ta upp jakten på Khan. Khan, medveten om turerna vid dylika toppmöten, dök upp i en attackfarkost och öppnade eld. Khan lyckades fly efter attacken som Marcus överlevde men som Pike dödades i.

Följande morgon rapporterade Kirk att Harrison använt den konfiskerade transwarpstrålformeln för att fly till en obebodd del av Qo'noS. Marcus beordrade Kirk att leta upp och döda Harrison med de 72 experimentella fotontorpeder Harrison designat. Spock ansåg Marcus order att döda Harrison utan rättegång som omoralisk och Scott fann det misstänkt att han inte tilläts undersöka torpederna vilket gjorde att Kirk beslutar sig för att arrestera Harrison istället.

 

När Kirk blev varse sanningen kom Marcus i USS Vengeance och krävde att Kirk skulle lämna över Khan. Kirk försökte fly till Jorden för ställa Khan inför rätta och avslöja Marcus planer men fångades upp av Vengeance som lamslog Enterprise. Marcus dotter Carol avslöjade att hon var med ombord på Enterprise varvid amiralen strålade över henne, beredd att utplåna alla bevis på sina planer. Lyckligtvis hade Scotty tagit sig ombord på Vengeance och deaktiverat alla vapen. Khan och Kirk flög över till Vengeance för att försöka ta kommandot över skeppet. Väl ombord på Vengeance konfronterade Kirk Marcus med hans svek mot allt federationen stod för. Khan avslutade det hela med att slå in skallen på Marcus.

 

Ett år senare höll Kirk tal över ett minnesmärke för dem som dödats föregående år på grund av konspirationen. (Into Darkness)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Amiral av flottan (Stjärnflottans överbefälhavare)

 

Dotter: Carol Marcus

 

Spelas av: Peter Weller

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter