Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Filmer

Jaylah

Jaylah

En krigare som möter besättningen från USS Enterprise år 2262, på planeten Altamid. (Star Trek Beyond)

 

Familj och tillhörighet

Hon var tidigare en del av en familj och en besättning på ett skepp som efter en attack av Kralls svärmbin kraschlandade på planeten Altamid. Samtliga i hennes grupp blev satta i förvar i Kralls bas. Därefter togs en efter en bort av Kralls styrkor och de sågs aldrig mer i livet. När det var bara ett fåtal kvar i hennes grupp beslöt hennes far att de två skulle försöka fly. Fadern dog i en strid med Kralls andreman Manas. 

 

Art

Inte mycket är känt om den art som Jaylah tillhör. De bor i familjeenheter och familjebanden är starka, om man skall tolka det som Jaylah uttalar. 

 

Egenskaper

Jaylah är mycket kompetent i stridskonst och kan mäta sig med de flesta när det handlar om närstrid. Hon har en närmast danslik närstridsteknik och hon använder teknologi för att med fasta hologramkopior av henne själv förvirra motståndarna och överlista dem. 

 

Hon har även mycket goda kunskaper i ingenjörskap, möjligen med grund i hennes tid ombord det skepp där hennes far arbetade och där familjen bodde. Detta förde hon med sig när hon fann skeppet USS Franklin och såg till att både dölja skeppet för obehöriga och förstärka skeppets struktur och hållbarhet. 

 

Karriär

Hon blev, med stöd i kommendör James T Kirks godkännande, erbjuden att gå på stjärnflotteakademin. Hon blev mycket glad över erbjudandet och antas ha tagit detta erbjudande. 

Text markerad med denna färg är ej kanon

Art: Okänd

 

Spelas av: Sofia Boutella

 

Trivia: Sofia Boutella är dansutbildad och tog denna kunskap med sig in i närstridsscenerna mot exempelvis Manas. 

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter