Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Picard

Varning! Denna sida kan innehålla spoilers.

Icheb

En brunali, Icheb var genetiskt konstruerad av hans folk för att bära på ett dödligt virus åt borgerna. Brunalierna hade blivit decimerade efter återkommande borg attacker i hopp om att förstöra kollektivet genom att tillåta dem att assimilera Icheb. Planen lyckades och Icheb försatte år 2376 Borgkuben ur stridbart skick. Endast han och några barn överlevde.

 

Som borg hade Icheb beteckningen "Second" trots att han var den första bland borgerna som kom ut ur sin mognadskammare. Icheb kunde inte upprätthålla ordning bland de unga borgerna, så han var förvisad till "Second" medan en annan ung borg tog över rollen som "First".

 

Vid tillfångatagandet av Voyagers uteteam försökte barnen få Voyager att hjälpa dem att få förnyad kontakt med kollektivet, men försöken misslyckades. De var först inte medvetna om att borgerna deklarerade dem som skadade och irrelevanta och att de inte har någon avsikt att återinföra dem till kollektivet. Kommendör Kathryn Janeway inbjöd dem att få komma till Voyager och de accepterade. Voyagers doktor plockade bort det mesta av deras borgteknologi och Seven of Nine blev deras adoptivmoder. (Collective)

 

Icheb imponerade på kommendör Janeway och Seven med hans intelligens och initiativ och han hoppades att förtjäna en permanent tjänst i Voyagers astronomiska laboratorium. Men så småningom lokaliserade Voyager eventuellt Ichebs föräldrar, Lecon och Yifay, och återvände med honom till dem, utan att inse att han ursprungligen hade använts som ett biologiskt vapen. Övergången blev svår för Icheb, men han lärde sig att acceptera sitt nya liv. Brunalierna försökte repetera sin plan, men Voyager lyckades ingripa och rädda Icheb från att återassimileras, hämmade viruset och behöll honom permanent ombord. (Child's Play)

Under de följande åren stannade Icheb ombord samtidigt som de andra ex-Borgbarnen lämnade Voyager för att åka hem till sina respektive folk. (Imperfection)

 

Inspirerad av kontakten med Alfakvadranten, genom dataströmtransmission, beslutade Icheb att ansöka till stjärnflotteakademin. Hans ambition var att ta antagningsexamen ombord på Voyager och sedan skicka sin ansökan till akademin på jorden via en dataström och om han klarade den skulle han ta grundkurserna för örlogskapten Tuvok. Men när Seven of Nines yttre implantat krånglade donerade Icheb det trots att han riskerade livet. Han lyckades att överleva på grund av sin relativa ungdom. Efter det att operationen lyckades, lovade Seven att hjälpa honom för att förbereda honom för hans akademiska examen.

 

Ichebs förändring till att bli en egen individ skedde stegvis. Han började visa tecken på en normal mänsklig utveckling och hade t.o.m. börjat att bli attraherad av det motsatta könet. Han visade tecken på förvirring, som vilken normal ung man som helst, i hans egen ålder. En gång överraskade han Lt. Torres med en deklaration att de skulle "sluta med att träffas", han utvecklade tydligen en "förälskelse" mot Torres när han arbetade nära med henne under en maskingenomgång, en missuppfattad vänskaplig gest blev en romantisk trevare. (Nightingale) Icheb var skicklig i ett Vulcanspel i Kal-toh och lyckades en gång till och med att slå Tuvok. När Icheb arbetade vid sidan av Q2 då Q lämnade hans son, Q2, i kapten Janeways omvårdnad blev de bästa vänner. (Q2)

 

Karriär

Icheb beslutade sig för att stanna i stjärnflottan, mycket säkert för att Seven of Nine blivit en modersgestalt för honom. När han år 2378 anlände till Jorden med USS Voyager gick han därför in i Stjärnflotteakademin för att utbilda sig till officer. År 2386 hade han arbetat sig upp till en tjänst på USS Coleman där han hade kaptensrang. I samband med att Federationen förlorade kontrollen över några system och Fenrisvakten (eng. Fenris Rangers) tog över ansvaret för att hjälpa planeterna i dessa sektorer tog Icheb ledigt för att hjälpa dem och då särskilt Seven of Nine. 

 

Efter att ha svarat på ett fejkat nödrop togs han tillfånga av Bjayzls organisation, med syftet att de skulle utvinna hans borgimplantat. Han blev dödligt skadad under dessa barbariska åtgärder och Seven of Nine kom för sent för att rädda honom. Han bad henne att döda honom och hennes sista ord till honom var "Jag är så ledsen, mitt barn". 

 

Alternativ tidslinje

När Chakotays och Janeways skepp år 2394 hade splittrats och delar spritts till olika tidszoner, så hjälpte Icheb och Naomi Wildman dem med hjälp av ett avancerat instrument som de utvecklat i Voyagers astronomiska laboratorium, att förstå vilken situation de hade hamnat i. (Shattered)

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Borgbeteckning: Allra först tilldelad "First" av Seven of Nine, sedan "Second" då han misslyckades att upprätthålla ordning bland de yngre borgbarnen.

Födelsenamn: Icheb

Art: Hälften brunalier, hälften maskin

Föräldrar: Lecon och Yifay, samt Seven of Nine som övertog föräldraskapet

Död: 2386 på planeten Vergessen

 

Spelas av: Manu Intiraymi (2376-2378), Casey King (2386), Mark Bennington (2394)

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter