Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Picard

Varning! Denna sida kan innehålla spoilers.

Borgdrottning

Drottningen var namnet på den Borg som fanns i och fungerade som en central punkt för Borgs kollektiva medvetande och hon hade sitt ursprung i den humanoida arten 125 och var den som bringade ordning i kaoset. Det var forskarna Magnus och Erin Hansen som upptäckte och döpte henne till drottning när de började undersöka Borgerna runt år 2365. På grund av att familjen Hansen assimilerades fick Federationen aldrig reda på deras upptäckt. Det är okänt när drottningen för första gången dök upp inom kollektivet men det är känt att den som var drottning 2377 assimilerades tillsammans med sina föräldrar när hon var ca 7-8 år.

 

I enlighet med Borgs strävan efter perfektion bestod drottningen av en blandning av organ och syntetiska inplantat, mycket lite av hennes ursprungliga kropp återstod. Ansikte och överkropp var organiska medan resten av kroppen, inklusive skallen och ryggmärgen var syntetiska. Drottningen såg sig själv som symbolen för perfektion.

 

Drottningen hade en egen kammare i Unikomplexet från vilken hon övervakade och kontrollerade kollektivet. När hennes fysiska närvaro inte var nödvändig vilade hennes organiska delar ovan kammaren medan de syntetiska delarna förvarades under den. När hon önskade kunde delarna monteras ihop till en Borg.

 

I mänskliga termer kunde drottningen karaktäriseras som obarmhärtig, hon gjorde vad som behövdes för att skydda kollektivet och när det var nödvändigt använde hon utpressning eller hotelser för att få som hon ville. Till skillnad mot drönarna visade drottningen sina känslor.

 

Citat:

"I am the beginning... the end. The one who is many. I am the Borg"

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Borgdrottningen år 2373

 

Borgdrottningen år 2375

 

Borgdrottningen år 2401 (alternativ tidslinje)

 

Borgdrottningen som hologram år 2381

 

 

Tre skådespelerskor har gestaltat Borgdrottningen:

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter