Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Picard

Varning! Denna sida kan innehålla spoilers.

William T Riker

Trots att de aldrig träffats valdes Riker ut av Picard bland 50 sökande till positionen som försteofficer på USS Enterprise. Trots erbjudanden om att bli kommendör på ett eget skepp har han valt att stanna kvar på Enterprise för att få mer värdefull erfarenhet. (The Icarus Factor)

 

William Thomas Riker föddes i Alaska, Jorden år 2335, hans föräldrar hette Kyle och Betty Riker. Hans mor dog när han bara var två år gammal och hans förhållande till sin far är inte det bästa. Riker anklagade sin far för moderns död och under flera års tid pratade de inte med varandra. Efter att ha tagit examen från akademin så blev han 2358 stationerad på USS Pegasus som fänrik. Han förflyttades till USS Potemkin 2362 och där tog hans karriär ordentlig fart när han knappt tog sig ifrån Nervala IV men lyckades räddade flera besättningsmän samtidigt. När Enterprise återvände till Nervala IV några år senare så visade det sig att skapats en exakt kopia av Riker pga av en märklig transportörolycka. (Second chances) Han antog namnet Thomas Riker och fick en postering på USS Gandhi.

 

Riker fick en unik chans att tjäna ombord på ett klingonskepp som försteofficer i samband med ett utbytesprogram, något som ingen federationsmedlem någonsin gjort förut. (A Matter of Honor)

 

Under en postering på Betazed träffade han Deanna Troi och de inledde ett förhållande. Detta förhållande rann dock ut i sanden pga Rikers ambition och karriärplaner. De är dock fortfarande väldigt goda vänner. Efter det har han haft ett par seriösa förhållanden, men har rykte om sig att vara en kvinnokarl.

 

Han är känd för att inte använda konventionell taktik när han ställs inför ett problem. Data har räknat ut att han endast använder sig av traditionella metoder 21% av gångerna. Hans ledarskap präglas av hans humor och jovialitet. Han älskar jazz och spelar trombon på fritiden. Han är en fenomenal pokerspelare, har deltagit i teateruppsättningar tillsammans med doktor Crusher och en annan av hans hobbies är matlagning.

 

Familj

Efter alla omständigheter så gifte sig Riker med Deanna Troi till slut år 2379 och hon följde med Riker till hans nya skepp USS Titan (Star Trek: Nemesis). 

 

William och Deanna får två barn. Sonen Thaddeus Troi-Riker, född 2381, dör i ung ålder i en svår sjukdom som kunde ha botats med hjälp av en aktiv positronisk matris men vid detta tillfälle var det ett aktivt förbud mot just dessa. Dottern Kestra Troi-Riker, född omkring 2385, levde tillsammans med sina föräldrar på planeten Nepenthe år 2399. (Nepenthe)

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Fänrik (2357) > Kapten (2361) > Örlogskapten > Kommendörkapten (2364) > Kommendör (2366, fältbefordran) > Kommendör (2379, USS Titan)

Befattning: Flygkontrollör > Försteofficer > Befälhavare

 

Födelsedatum: 15:e april, 2335

Föräldrar: Kyle och Betty Riker

Maka: Deanna Troi

Barn: Thaddeus Troi-Riker (död) (Nepenthe), Kestra Troi-Riker (Nepenthe)

 

Karaktären gästspelar i ENT These Are the Voyages....

 

Spelas av: Jonathan Frakes

 

Diskutera: Riker med eller utan skägg, vad tycker du?

 

Bilder på William T Riker

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter