Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Picard

Varning! Denna sida kan innehålla spoilers.

Seven of Nine

Seven of Nine var från början tilldelad, av borgerna, att hjälpa Janeway i kampen mot art 8472 (Scorpion, del II). I mötet med art 8472 så förstördes skeppet som Seven of Nine kom ifrån och kopplades på det viset bort från borgkollektivet. I och med att hon kopplades bort från borgerna så började hennes mänskliga fysiologi att ta över och doktorn var tvungen att ta bort en del av hennes borgimplantat för att hon skulle överleva.

 

Seven of Nine såg i början inte sig som människa eftersom hon nästan hela sitt liv levt som borg och det var svårt för henne att anpassa sig till livet ombord USS Voyager och friheten. Janeway tar henne under sin vinge och hjälper henne att hitta sin individualitet och vägen tillbaka till det mänskliga samhället.

Seven of Nine som borg
7of9, år 2374

 

Doktorns noteringar:

Den föredetta borgen känd som Seven of Nine har blivit bortkopplad från borgkollektivet genom neutraliseringen av hennes övre ryggrads nervmottagare. Totalt har 82 procent av hennes borghårdvaruimplantat tagits bort. De kvarvarande biologiska-implantaten har stabiliserats och är nödvändiga för hennes överlevnad.

 

Stjärnflottans register indikerar att Seven of Nine förut var Annika Hansen. Annikas föräldrar rapporterades senast att ha lämnat en avlägsen utpost i Omegasektorn, på väg mot deltakvadranten i en liten farkost, SS Raven. Det är möjligt att familjen Hansen var de första människorna som assimilerades av borgerna.

Seven, år 2399

Efter Voyagers återkomst till Jorden blev Seven of Nine rådgivare till en s.k. tänke-tank (eng. think-tank) med syfte att hjälpa Federationsrådet. Hon tjänar där tillsammans med Doktorn. Hon flyttar in och lever nu hos Irene Hansen, hennes faster. (Old Wounds, m.fl.)

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Borgbeteckning: Seven of Nine, tertiary adjunct of unimatrix 01

 

Födelsenamn: Annika Hansen

Art: Hälften människa, hälften maskin

Födelseort: Tendara Colony, SD 25479

Föräldrar: Erin och Magnus Hansen

 

Spelas av: Jeri Ryan

 

Bilder på Seven of Nine

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter