Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

The Next Generation

Keiko O'Brien

Utbildad botanist som från början arbetade ombord på Enterprise-D i dess arboretum. Föddes som Keiko Ishikawa men gifte sig med Miles O'Brien 2367 i en ceremoni som kombinerade japanska och irländska traditioner ombord på Enterprise i Ten Forward. Det var Data som presenterade dem för varandra och det var också han som fick agera brudens far vid bröllopet. (Data's Day)

 

När Keiko kom till Deep Space 9 med sin man Miles O'Brien så fanns det inte många möjligheter för henne att utöva sitt yrke som botanist och hon var samtidigt oroad över att det inte fanns några skolor där hennes dotter kunde gå. Med hjälp av Sisko så fick hon möjligheten att starta en skola på stationen. (A Man Alone)

Senare under det året hamnade hon och skolan i en dispyt med bajoranerna, som ansåg att hon lärde de bajoranska barnen att profeterna endast var utomjordingar i maskhålet. (In the Hands of the Prophets)

 

Hon skötte skolan fram tills år 2371 då barnen började sluta i skolan pga det fanns en möjlighet att Dominionen skulle anfalla. Hon fick kort efter detta möjligheten att vara chefsbotanist på ett botaniskt uppdrag till Bajor. Detta uppdrag höll hon och hennes dotter, Molly, borta från stationen under stora delar av det året. (The House of Quark, Fascination)

 

År 2372 blev hon gravid med sitt andra barn och senare det året återvände hon och Molly till Deep Space 9. (Accession) Hennes andra graviditet slutade nästan i katastrof då hon skadades allvarligt i en olycka på Runabouten Volga under ett botaniskt utforskningsuppdrag på Torad IV. Dr Bashir lyckades rädda henne, men för att rädda barnet så var han tvungen att implantera det i Kira Nerys. Kira fick efter det bo hos familjen O'Brien fram tills att hon födde barnet. (Body Parts)

 

Keiko fångades senare av en pah'wraith' som tog kontroll över hennes kropp och sinne. Med hjälp av Keiko så hade denna pah'wraith' tänkt döda de bajoranska profeterna. Som tur var så misslyckades denna plan och Keiko släpptes fri. (The Assignment)

 

År 2373 födde Kira deras andra barn, Kirayoshi O'Brien, i en traditionell bajoransk födelse ceremoni. (The Begotten)

 

När ett krig med Dominionen började närma sig så flyttade hon och hennes barn delvis permanent från stationen till Jorden för att leva där genom Dominionkriget. (Call to Arms, Change of Heart)

De återvände inte igen förrän i slutet av 2374. (Time's Orphan)

 

De återvände till Jorden permanent när Miles tog ett lärarjobb på stjärnflotteakademin. (What You Leave Behind)

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Befattning: Botanist på USS Enterprise, botanist och skollärare på Deep Space Nine

Make: Miles O'Brien

Barn: Dottern Molly och sonen Kirayoshi

 

Spelas av: Rosalind Chao

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter