Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

The Next Generation

Ro Laren

Ro Laren

Bajoransk fänrik med ett turbulent förflutet i stjärnflottan.

 

Uppväxt

Ro växte upp i ett bajoranskt flyktingläger och hennes far torterades till döds av cardassierna när hon bara var sju år gammal. (Ensign Ro)

 

Karriär

Tjänade som fänrik på USS Wellington där hon vid ett uppdrag på Garon II inte lydde order, något som ledde till 8 döda. Hon sattes i fängelse för detta, men släpptes ut 2368 när hon skulle delta i ett hemligt uppdrag ombord på Enterprise-D. Trots att både Picard och Riker motsatte sig att ha henne på Enterprise från början så blev Picard imponerad av henne och ville att hon skulle stanna kvar på skeppet, varpå hon fick tjänsten som rorsman. Ombord Enterprise blir Ro väldigt god vän med Guinan. (Ensign Ro, Rascals)

 

Ett av hennes svårare uppdrag ombord Enterprise blev att spionera på maquiserna, men detta slutar med att hon i stället går över till dem då hon har starka sympatier för deras sak (Preemptive Strike).

 

I tidningen Star Trek: Magazine framgår det att Ro Laren i senare böcker om Deep Space 9 överlevde cardassiernas senare decimering av maquiserna. Hon går med i stjärnflottan igen och får kaptensgrad för att tjänstgöra på Deep Space 9 som säkerhetschef. (Mission Gamma 4: Lesser Evil)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Fänrik

 

Födelsedatum: 17:e januari, 2340

Föräldrar: Ro Gale och Ro Talia

Utbildning: Stjärnflotteakademin, 2358-2362

 

Spelas av: Michelle Forbes

 

Det var tänkt att Ro Laren skulle vara den kvinnliga bajoranska karaktären i DS9 från början, men då Michelle Forbes inte ville binda upp sig för en roll i en TV-serie fick istället en bajoransk kvinna vid namn Kira Nerys ersätta henne.

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter