Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

The Next Generation

Noonian Soong

Noonian Soong

Doktor Noonien Soong, som även hade öknamnet "Often Wrong", var en av federationens ledande cybernetiker under 2300-talet. Noonien Soong var en ättling till den kriminella genetikern Arik Soong.

 

Hans tidiga arbete med cybernetik överskuggades av hans stora misslyckanden under försöken att skapa en positronisk hjärna. Efter dessa misslyckanden försvann Soong från allmänhetens syn och reste under ett annat namn till Omicron Theta-kolonin.

Här träffade han Juliana O'Donnell, som han senare gifte sig med. Tillsammans fick de en son, Altan Inigo Soong. Med hjälp av Juliana lyckades Soong skapa flera androider med positroniska hjärnor, men de första som skapades lyckades inte överleva pga överlastning i den positroniska matrisen.

Senare lyckades han skapa två humanoida androider, av Soong-typ, Data och Lore.

 

Soong och Juliana lyckades fly från planeten när den attackerades av kristallväsendet. Soong lämnade kvar en avaktiverad Data och en isärplockad Lore. Data skulle senare hittas av en utegrupp från stjärnflottan och aktiveras. (Datalore)

 

Under flykten från Omicron Theta skadades Juliana och de kunde resa så långt som till Terlina III innan Juliana hamnade i en dödlig koma. Soong kunde inte tänka sig att vara utan den enda person han någonsin älskat och skapade därför en väldigt avancerad android som var en exakt kopia av Juliana med både hennes egna minnen och personlighet. soongs_lab-1_s.jpgDen var så exakt att Juliana inte visste att hon var en android och Soong såg till så att hon heller aldrig skulle upptäcka att hon var android. Då Soong blev mer och mer uppslukad av sitt arbete så orkade androiden Juliana inte längre och lämnade till slut sin make. (Inheritance)

 

Soong fortsatte i enslighet med sitt arbete på Terlina III. Under 2367 aktiverade Soong en signal i Data för kalla hem honom, vilket tvingade Data till att kapa Enterprise-D för att ta sig till Terlina III. Soong kallade hem Data för kunna installera ett känslochip i Data. Tyvärr så kallade även signalen hem Lore, som stal känslochippet. Strax efter dog tyvärr Soong. (Brothers)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Spelas av: Brent Spiner

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter