Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

The Next Generation

Natasha Yar

Natasha Yar

Natasha Yar, även kallad Tasha, blev den första säkerhetschefen på USS Enterprise-D under Jean-Luc Picard (Encounter at Farpoint), en post hon innehade till sin död 2364. (Skin of Evil)

Hon föddes på Turkana IV, en koloni ständigt plågad av inbördes strider och kriminalitet. Hon blev föräldralös när hon var helt ung och tillsammans med sin yngre syster levde hon ett våldsamt liv på gatan. Redan tidigt fick hon lära sig att klara sig undan våldtäktsgäng. Hon lyckades ta sig ifrån kolonin vid 15 års ålder och såg Stjärnflottan som sin räddning. (Legacy)

 

Hon var vältränad och atletisk, duktig i kampsporter och tävlingsinriktad. Hon hade många goda vänner på skeppet, men skapade ett speciellt band med Data. (The Naked Now)

 

Hon dog under ett räddningsuppdrag på Vagra II. Hon blev oprovocerat attackerad av en märklig varelse vid namn Armus och trots att dr Crusher gjorde sitt bästa för att rädda henne så dog hon av skadorna. (Skin of Evil)

 

Hon dyker upp igen när Enterprise upptäcker en underlig spricka i tid och rum och ett gammalt Enterprise, med registreringsnummer 1701-C dyker upp. Hela tidslinjen förändras då och plötsligt är Yar levande igen och säkerhetschef på Enterprise-D. Men Guinan känner att något är fel, att Yar inte ska vara där, så hon följer med det gamla Enterprise tillbaka i tiden för återuppta kampen mot romulanerna, för att få dö en heroisk död istället för den meningslösa död hon mötte på Vagra II. (Yesterday's Enterprise)

 

 

Konfederationens tidslinje

I konfederationens tidslinje leder Natasha Yar Jordens styrkor för att trycka undan de andorianska rebellerna. (Penance)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Kapten

Befattning: Säkerhetschef

 

Födelseår: 2337

Hemvärld: Turkana IV

Syskon: Systern Ishara Yar

Status: Död år 2364

 

Spelas av: Denise Crosby

 

Bilder på Natasha Yar

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter