Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

The Next Generation

Deanna Troi

Deanna är hälften människa och hälften betazoid, hon är dotter till Lwaxana Troi. Hennes betazoidska arv innebär att hon har telepatiska och empatiska förmågor. Hennes funktion på skeppet är dels som rådgivare till befälhavaren men även som psykolog gentemot den övriga besättningen när det behövs.

 

Hennes telepatiska förmågor kommer till användning vid kommunikation med andra raser, hon kan avslöja om de döljer något eller rent ut sagt är fientliga, något som är en mycket användbar egenskap.

 

Hon älskar desserter, framför allt choklad och hon har vid ett tillfälle sagt: "I've never met a chocolate I didn't like".

 

Familj

Hon hade tidigare haft ett förhållande med Will Riker, men det rann ut i sanden då Rikers högsta önskan var att bli befälhavare på ett rymdskepp. De har fortsatt vara mycket goda vänner och ibland kan man ana att det fortfarande finns känslor kvar mellan dem (Haven). Efter alla omständigheter så gifte sig Riker och Troi till slut år 2379 och hon följde med Riker till hans nya skepp USS Titan (Star Trek: Nemesis). 

 

Deanna Troi år 2399

William och Deanna får två barn. Sonen Thaddeus Troi-Riker, född 2381, dör i ung ålder i en svår sjukdom som kunde ha botats med hjälp av en aktiv positronisk matris men vid detta tillfälle var det ett aktivt förbud mot just dessa. Dottern Kestra Troi-Riker, född omkring 2385, levde tillsammans med sina föräldrar på planeten Nepenthe år 2399. (Nepenthe)

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Kommendörkapten

Befattning: Rådgivare

Art: Hälften människa, hälften betazoid

Födelsedatum: 29:e mars, 2336

Födelseort: Betazed

Föräldrar: Ian Andrew och Lwaxana Troi

Syskon: Syster Kestra Troi (död)

MakeWill Riker

Barn: Ian Andrew Troi (död) (The Child), Thaddeus Troi-Riker (död) (Nepenthe), Kestra Troi-Riker (Nepenthe)

 

Karaktären gästspelar i ENT These Are the Voyages...

 

Spelas av: Marina Sirtis

 

Bilder på Deanna Troi

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter