Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

The Next Generation

Deanna Troi

Deanna är hälften människa och hälften betazoid, hon är dotter till Lwaxana Troi. Hennes betazoidska arv innebär att hon har telepatiska och empatiska förmågor. Hennes funktion på skeppet är dels som rådgivare till befälhavaren men även som psykolog gentemot den övriga besättningen när det behövs.

 

Hennes telepatiska förmågor kommer till användning vid kommunikation med andra raser, hon kan avslöja om de döljer något eller rent ut sagt är fientliga, något som är en mycket användbar egenskap.

 

Hon har tidigare haft ett förhållande med Will Riker, men det rann ut i sanden då Rikers högsta önskan var att bli befälhavare på ett rymdskepp. De har fortsatt vara mycket goda vänner och ibland kan man ana att det fortfarande finns känslor kvar mellan dem. (Haven) Efter alla omständigheter så gifte sig Riker och Troi till slut år 2379 och hon följde med. Riker till hans nya skepp USS Titan (Star Trek: Nemesis)

 

Hon älskar desserter, framför allt choklad och hon har vid ett tillfälle sagt: "I've never met a chocolate I didn't like".

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Kommendörkapten

Befattning: Rådgivare

Art: Hälften människa, hälften betazoid

Födelsedatum: 29:e mars, 2336

Födelseort: Betazed

Föräldrar: Ian Andrew och Lwaxana Troi

Syskon: Syster Kestra Troi (död)

Barn: Ian Andrew Troi (död) (The Child)

 

Karaktären gästspelar i ENT These Are the Voyages...

 

Spelas av: Marina Sirtis

 

Bilder på Deanna Troi

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter