Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

The Next Generation

Wesley Crusher

Son till stjärnflotteofficerarna Jack Crusher och doktor Beverly Crusher föddes han år 2349 och blev uppfostrad av sin mor efter att fadern dött 2354 (True Q). Vid 15 års ålder kom han tillsammans med sin mor till Enterprise-D.

 

Han har en mycket god förmåga för matematiska koncept samt för vetenskap och teknologi, något som Picard av resenären uppmuntrades att stödja (Where No One Has Gone Before). Wesley blev snart biträdande fänrik på order av kommendör Picard med avsikt att gå på stjärnflotteakademin senare för att bekräfta detta val med en formell befordran (Where No One Has Gone Before).

 

Vid 15 års ålder gjorde han ett försök att komma in på stjänflotteakademin och misslyckades (Coming of Age) men fortsatte sina studier och år 2366 blev han accepterad till en plats på akademin men missade den p.g.a. att han hjälpte till att befria bl.a. Riker och Troi från ferengin DaiMon Tog. Wesley blev för sitt agerande fältbefordrad till fänrik av Picard (Ménage a Troi).

Kom slutligen till akademin år 2367 (Final Mission) och hans första år vid skolan gick mycket bra (The First Duty).

 

Efter ett par år blev han alltmer missnöjd med sin roll inom akademin och år 2370 beslutade han sig för att lämna skolan för gott och möttes av resenären som han tidigare träffat. Resenären uppmuntrade honom att ta en aktiv roll bland kolonisterna på Dorvan V (Journey's End) och det antas att han sedermera blev en del av resenärernas samhälle.

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Fänrik

Status: Lämnat Enterprise år 2370

 

Födelsedatum: 2349

Föräldrar: Jack (död) och Beverly Crusher

 

 

Spelas av: Wil Wheaton

 

Bilder på Wesley Crusher

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter