Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Originalserien

Zefram Cochrane

Zefram Cochrane föddes år 2032. Under 2060-talet bodde han i Bozeman, Montana i Nordamerika. Där utvecklade och byggde han med hjälp av Lily Sloane och en grupp av ingenjörer den första warpmotorn och Jordens första warpskepp, Phoenix. Ironiskt nog så byggdes skeppet i ett missilkomplex och det första raketsteget i skeppet kom från en missil som tidigare hade använts för massförstörelse. Den 5:e april 2063 gjorde han den första warpflygningen i detta skepp som även attraherade vulcanerna som var i närheten. Vulcanerna landade på Jorden och människorna hade en första kontakt med utomjordingar.

 

Vad ingen vet är att kommendör Picard och hans besättning följde borgerna tillbaka i tiden då borgerna försökte hindra den första kontakten och på det viset kunna assimilera hela Jorden. Borgerna började bombardera missilkomplexet där warpskeppet fanns men Enterprise-E hindrade dem. Picard och hans besättning lyckades senare hjälpa Cochrane med den första warpflygningen och samtidigt stoppa borgerna. (Star Trek: First Contact)

 

Efter detta så jobbade Cochrane med Henry Archer och utvecklade warp-fem motorn. Warpfemkomplexet öppnades officiellt av honom år 2119. Under sin livstid så uttalade han flera fraser som skulle leva vidare under flera århundraden, tex "...where no man has gone...". (Broken Bow, del I, Star Trek: First Contact)

 

Cochrane hittades av Kirk på en asteroid år 2267. Där hade han levt under 150 år och hållts ung av en varelse som kallades "Companion". Kirk hade med sig federationskommissarien Nancy Hedford som led av en dödlig sjukdom. Hedford valde senare att slå ihop sig med "Companion". Hon och Cochrane fick leva resten av sina liv på asteroiden. Kirk lovade även att inte berätta för någon vad som hände Cochrane, därför är det okänt vad som hände den kända vetenskapsmannen. (Metamorphosis)

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter