Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Originalserien

Matt Decker

Matt Decker

Matt Decker, flottiljamiral vid Stjärnflottan.

 

Karriär

Inte mycket är känt om Matt Decker, men det är klart att han haft chefskapet över flera skepp och aldrig förlorat ett skepp i strid. Att han arbetade sig upp till en flottiljamirals rank tyder även på att han åtnjutit förtroende i Stjärnflottan, samtidigt som han trots sin rank valt att behålla chefskapet över ett skepp.

 

Familj

Matt Decker hade åtminstone en son, Willard Decker (enligt Gene Roddenberrys förarbeten nedtecknade i boken The Making of Star Trek: The Motion Picture).

 

Domedagsmaskinen

Han kommenderade USS Constellation när denna mötte domedagsmaskinen. Efter att ha varit den enda överlevande från detta möte drabbades han av hämndkänslor och tog, i egenhet av sin rank, kontrollen över USS Enterprise när det skeppet kom till undsättning. Han fråntogs sitt befäl av James T Kirk efter att med hjälp av Enterprise attackerat domedagsmaskinen och skeppet blivit svårt skadat. 

 

Därefter tog Decker över en skyttel och gjorde med den ett sista försök att förstöra domedagsmaskinen, något som han inte lyckades med och han omkom vid försöket. (The Doomsday Machine)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Utmärkelser: Decker var en av fem kommendörer som år 2256 listades som de mest hyllade  och erkända kommendörerna genom tiderna. (Choose Your Pain)

 

Spelades av: William Windom

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter