Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Originalserien

Hikaru Sulu

Hikaru Sulu föddes i San Fransisco i regionen Kalifornien på Jorden.

 

Tidig karriär

Var från början specialiserad som fysiker men under den större delen av det klassiska 5-årsuppdraget ombord USS Enterprise NCC-1701 tjänstgjorde han som pilot. Han var även den första människan som styrde ett klingonskt rymdskepp. (Star Trek: The Voyage Home)

 

Senare karriär

Sulu utmärkte sig genom att vara en av de officerare som bröt mot Stjärnflottans direkta order om att inte lägga sig i Genesis-projektet (Star Trek: The Search for Spock).

Sulu blev år 2290 kommendör och fartygskapten på stjärnflottans senaste skepp, USS Excelsior, och där genomförde han och hans besättning ett treårigt vetenskapligt uppdrag i betakvadranten (Star Trek: The Undiscovered Country).

År 2293 spelade skeppet en viktig roll i den sedermera historiska fredskonferensen vid Khitomer, genom att hjälpa till i skyddet av konferensen mot fientliga styrkor från både Federationen och Klingonska imperiet.

 

Var fortfarande i tjänst vid en ålder av 113 år (*) då han patrullerade den cardassiska gränsen som kommendör och befälhavare runt år 2350.

Blev då så god vän med en ung man vid namn Chakotay från Dorvan V att han sponsrade dennes deltagande vid Stjärnflottans akademi. (Tatto)

 

Familj och fritidsintressen

Sulu är en man med många intressen. Dessa inkluderar bland annat botanik, kampsporter och gamla pistoler. Han visade också på goda kunskaper i att styra fordon av så skilda slag som rymdskepp och en amerikansk helikopter. Han var gift och hade en dotter vid namn Demora Sulu som föddes år 2271.

 

*Detta måste tas med en nypa salt då Chakotay i avsnittet Tatto bara säger att det är en "kommendör Sulu" som han blev god vän med och att det således inte är säkert att det är Hikaru Sulu även om det torde vara en man med ett visst inflytande eftersom han kunde "tvinga in" Chakotay vid akademin. Det är heller inget ovanligt att människor blir så gamla vid denna tid. I Encounter at farpoint (TNG) är doktor McCoy med och han är ungefär lika gammal som Sulu skulle ha varit även om han inte verkar vara i form för att vara kommendör. Vidare kan det tyckas som att det är en väldigt lång tid att vara kapten på men Jean-Luc Picard är vid tiden för Nemesis nästan uppe i samma långa tid som kapten och man får väl förmoda att Sulu tagit Kirk på orden om att aldrig låta någon befordra en till Amiral.

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Rang: Kapten (2265) > Örlogskapten (2270) > Kommendörkapten (ca 2285) > Kommendör (2290)

Befattning: Fysiker, Rorsman, Befälhavare

 

Födelseår: 2237

Födelseort: San Francisco, Jorden

Civilstånd: Gift

Barn: Dottern Demora Sulu

 

Se även: Hikaru Sulu (alternativ verklighet)

 

Spelas av: George Takei

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter