Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Originalserien

Pavel Chekov

Pavel Chekov är navigatör ombord på USS Enterprise och en mycket uppskattad sådan även om del av besättningen gillar att retas med honom för att han kommer från Ryssland. Det hindrar inte att han tjänstgör med bravur och till och med dör vid ett tillfälle bara för att senare bli upplivad.

 

Checkov hade en lovande karriär framför sig men denna blev inte verklighet tack vare att han var för känslosam och ofta blev involverad i kärleksrelationer för att de höga officerarna skulle befordra honom lika snabbt som andra.

 

Detta hindrade inte att han senare blev säkerhets officer ombord på Enterprise och befordrad till kommendörkapten ombord på USS Reliant innan de fatala händelserna vid Genesis-projektet. (The Search For Spock)

 

Han blev senare anklagad för att vara sovjetisk spion under en jakt på hangarfartyget Enterprises kärnkraftanläggning. Dessa händelser ledde också till att han blev allvarligt skadad och hamnade under vård av denna tids outvecklade läkarvetenskap. Dessbättre räddades han från dessa barbarers vård av doktor McCoy och kommendör Kirk. (The Voyage Home)

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Rang: Fänrik (2260-talet) : Kapten (2270-talet) : Kommendörkapten (2285)

Befattning: Rorsman, Säkerhetschef

 

Serienummer: 656-5827B

Utbildning: Stjärnflotteakademin, 2263

Födelseår: 2245

Födelseort: Ryssland, Jorden

 

Se även: Pavel Chekov (alternativ verklighet)

 

Spelas av: Walter Koenig

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter