Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Voyager

Kathryn Janeway

Kathryn Janeway

Kathryn Janeway (Kathryn Elizabeth Janeway, enligt Pathways) är kommendör ombord USS Voyager NCC-74656 från år 2371.

Hon är en tuff kommendör som inte är rädd för att ta chanser, medan hennes intelligens, omtanke, hängivenhet och diplomati har förtjänat henne respekt som en av de bästa inom Stjärnflottan.

 

Hon är född den 20 maj i Bloomington, Indiana (Year of Hell) på den nordamerikanska kontinenten på Jorden, där somrarna var varma och fuktiga.

 

Familj

Janeways far var en amiral i Stjärnflottan och hon hade en syster (vid namn Phoebe, enligt Pathways) som var familjens konstnärliga individ. Kathryn älskade musik, men hon lärde sig aldrig att spela något instrument, något som hon ångrade senare i sitt liv. Janeway stod väldigt nära sin far och hon kände stor sorg efter att han i en olycka drunknade år 2358.

 

Innan Voyager åkte ifrån Deep Space 9 mot Badlands, så var Janeway förlovad med en man som hette Mark Johnson. Efter att skeppet hade försvunnit i deltakvadranten så hade Janeway medvetet undvikit att påbörja ett romantiskt förhållande på grund av hennes förbindelse med Mark. Allt detta förändrades när hon 2374 fick ett meddelande från Mark där han skrev att han hade gift sig med en medarbetare (Hunters).

 

Intressen

På sin fritid så gillade Janeway att spela med i en gotisk-romantisk holoroman på holodäcket, som utspelades i gamla England på Jorden (Cathexis). Hon spenderade även tid i ett holoprogram som omskapade renässans mästaren Leonardo da Vinci (Scorpion, del I & II). Janeway var duktig på att spela biljard och hon ansåg att kaffe var en viktig del i hennes liv och gör i stort sett allt för att få sin dagliga kopp med kaffe (The Cloud).

Hon var väldigt svag för glass med kaffesmak. Janeway gillade även att sticka och gjorde en filt med monogram på till fänrik Samantha Wildmans nyfödda dotter.

Att ta ett varmt bad var nog Janeways favoritsätt att slappna av på, så när Chakotay och Janeway var fast på en planet, så byggde Chakotay ett badkar i trä åt henne (Resolutions).

Utöver dessa intressen så har Kathryn år 2373 återigen tagit upp sporten tennis som ett av sina intressen, en sport som hon inte engagerat sig i under 19 år, sedan hon slutade gymnasiet år 2354. (Future's End)

 

Tidig karriär (före 2371)

Hon har tidigare bl.a. tjänstgjort ombord på USS Al-Batani som vetenskapsofficer. Det var hennes första tjänstgöring (Shattered) och hon tjänstgjorde under början av 2360-talet som kommendörkapten ombord USS Billings.

 

USS Voyager (2371-2378)

Uppdatering är på gång

Se krönikan över Voyagers resa genom deltakvadranten.

 

Senare karriär (efter 2378)

Efter Voyagers hemkomst blev Janeway befordrad till vice amiral grundat i de kunskaper och erfarenheter som hon tagit med sig från deltakvadranten (Star Trek: Nemesis). Ett av hennes huvuduppdrag blir att övertyga flertalet medlemsstater att stanna kvar i Federationen, medlemsstater som i återuppbyggnationen efter kriget med Dominion känt sig åsidosatta. (Old Wounds, m.fl.)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Kommendör (-2378), amiral (2378-)

Befattning: Befälhavare ombord USS Voyager år 2371-2378

 

Hemort: Indiana, Nordamerika, Jorden

Föräldrar: Avlidne amiral Janeway med fru

Syskon: En syster

Födelsedatum: 20 Maj

Utbildning: Stjärnflotteakademins examen

Civilstånd: Singel

 

Tjänsterum: Däck 1, Ready Room angränsande till bryggan

 

Spelas av: Kate Mulgrew

 

Bilder på Kathryn Janeway

 

Diskutera: Relationen Janeway/Chakotay, Janeways privatliv, Janeways frisyrer

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter