Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Voyager

Kes

Kes

Kes kommer från planeten Ocampa, hon lämnade sin hemplanet år 2371 för att gå med Voyagers besättning. Kes föddes år 2370, hennes far hette Benaren och hennes mor Martis. Hon hade även en farbror som hette Elrem. Kes kommer ihåg sin far som en vis man som hjälpte till att forma henne till den person hon är idag. Benaren dog år 2371 när Kes var ett år gammal. Kes, som var både nyfiken och intelligent, rymde från sitt folks underjordiska stad för att utforska sin värld. På ytan så fångades hon av Kazon-Ogla tills hon flydde till Voyager, med hjälp av Neelix som hon älskade (Caretaker).

 

I och med att Kes träffade art 8472 så började hennes medfödda mentala krafter att öka. Under de följande dagarna så började hon få extraordinära telekenetiska krafter och ökad perception som gjorde så att hon kunde se förbi den subatomära nivån på materia. Hennes telepatiska centrum gick snart in i ett läge av hyperstimulation och hon "fasade" ut i ett ickekroppsligt läge, detta tog nästan död på Neelix och skadade Voyager allvarligt. Enligt Kes begäran så hjälpte Janeway henne ombord på en skyttel. Kort därefter så förvandlades Kes till en ickekroppslig varelse av ren energi.

Hennes sista present till sina vänner ombord Voyager var att transportera dom ungefär 9500 ljusår närmare Alpha Kvadranten (The Gift).

Text markerad med denna färg är ej kanon

Befattning: Trädgårdsmästare hydrokulturen, medicinsk medhjälpare/student

 

Art: Ocampa

Födelseår: 2370

Födelseort: Hemvärlden Ocampa

Föräldrar: Benaren och Martis

Civilstånd: Singel

 

Spelas av: Jennifer Lien

 

Bilder på Kes

 

Diskutera: Kes

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter