Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Voyager

Hogan

Hogan
Hogan var del i den Maquisbesättning som kom ombord USS Voyager år 2371. Ingenjör som från början, liksom övriga f.d. maquiser, var mycket skeptisk till att arbeta under stjärnflottans flagg. Nära vän till Michael Jonas och Kurt Bendera. Han förslog vid ett tillfälle att lämna över transportörs- och replikatorteknologi till kazonerna men detta avvisades pga det främsta direktivet. Senare försökte han förmå Torres att kontakta Seska bakom Janeways rygg men då Torres inte kunde förmå sig att lita på Seska, blev det inget med det. (Alliances)

Han är känd som en argumenterande person och även om han i bland kan synas vara i total strid med kommendörens tankar så verkar hans uppsåt ändå vara gott i de flesta fall. Han verkade dock inte alltid förstå vad hans argumentation ledde honom till, exempelvis när han ovetandes gav Michael Jonas idén att bli en spion för Seska. (Alliances)

Han hjälpte till att "rentvå" Tom Paris och avslöja Michael Jonas (Investigations), skadades svårt när han reparerade skador på däck 15, något han repade sig från (Deadlock), var en av de som övertygade Tuvok att ta drastiska steg för att rädda Janeway och Chakotay vid det tillfälle de strandades på en öde planet (Resolutions) och dog slutligen på planeten Hanon IV då han attackerades och dödades av en landål (Basics, del II). Hans kropps rester upptäcktes ett år senare av en vetenskapsman vid namn Voth och resultaten av undersökningen gav bidrag till hans teori om att humanoider och hans art var besläktade. (Distant Origin)

Fler avsnitt: Meld, Tuvix
Text markerad med denna färg är ej kanon
Rank: Besättningsman, fänrik eller kapten (alla tre har nämnts)
Befattning: Ingenjör

Spelas av: Simon Billig
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter