Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Voyager

Lon Suder

Lon Suder

Lon Suder var en betazoid, men skiljde sig från hans art genom att inte vara empatisk. Möjligen berodde detta på hans personlighetsstörning.

 

År 2370 blev han medlem av maquiserna. Under de följande åren arbetade han under Chakotay och var en effektiv medlem av maquiserna, trots att han inte var omtyckt av sina kolleger. Som maquis var han för effektiv med att döda cardassier och ryktet om hans effektivitet gjorde att de andra kände sig obekväma runt honom. Han ansågs vara tystlåten och försynt som privat person i kollegers sällskap, men förvandlades till en helt annan personlighet under strid. Lon använde medlemskapet i maquis som ursäkt för att låta hans våldsamma natur få ett utlopp.

 

Väl ombord på USS Voyager i deltakvadranten år 2372, fick hans våldsamma impulser inget utlopp och han förlorade självkontrollen och tog livet av en man ur besättningen. Mannen som dog hette Frank Darwin. Tuvok gjorde en snabb undersökning av brottsplatsen och avslöjande hans brott och Lon sattes i husarrest. Tuvok kunde inte acceptera Lons förklaring till hans motiv för brottet. Skälet Lon angav var att han inte gillade hur Darwin tittade på honom. Tuvok försökte förstå vad som drev honom till brottet eftersom han inte kunde finna någon logisk förklaring till hans motiv. En vulcansk experimentell tankeöverföring av Tuvok utfördes för att hjälpa Lon att få kontroll över hans våldsamma impulser och för att Tuvok skulle kunna förstå varför Lon mördade Darwin. Experimentet fungerade till en viss del, men traumat resulterande i att Tuvok förlorade lite av hans självkontroll och blev själv farlig och våldsam. Tuvok återhämtade sig till slut med hjälp av doktorn och Lon blev inlåst i hans hytt för brottet på obestämd tid. (Meld)

 

Under de kommande fem månaderna arbetade Tuvok med Lon, för att få honom att behålla självkontrollen och Lon fann glädje i hans nya aktiviteter. Han började arbeta med orkidéer och blev tillslut bra på att genmanipulera växter. Han hade planer på att använda sin nya talang för att utöka skeppets grönsaksodling med hjälp av hans egenutvecklade genmodifieringsmetoder. Dessa planer fick läggas åt sidan när en Kazon-Nistrim agent, Jal Tierna, utlöste en biologisk explosion i en av Voyagers hytter. Detta skedde i närheten av Lons kvarter och Lon antogs vara död. Medan skeppet togs över av kazonerna, gömde sig Lon som lyckades ta sig osedd in i sjukhytten. Där träffade han på doktorn, som redan hade planer på att försöka återfå kontrollen över skeppet. När Lon vid sitt sabotageförsök försökte att ta kontroll över skeppet, blev han tvungen att döda några kazonsoldater. Trots doktorns försäkringar om att han hade gjort det enda rätta, fick han en panikattack vid försök att kontrollera sin våldsbenägna natur. Efter det att doktorn själv hade blivit deaktiverad av Seska, lyckades Lon att smyga sig in till maskinrummet och där sabotera reservnätet med en faser som överladdades och exploderade då det aktiverades. Han dödades därvid av en av kazonsoldaterna. (Basics, del I och Basics, del II)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Fänrik

 

Art: Betazoid

Död: 2373

 

Spelas av: Brad Dourif

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter