Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Voyager

Mezoti

Mezoti
Mezoti föddes år 2368 och tillhörde arten norcadian. Hon assimilerades redan vid ung ålder av borgerna och tillbringade därefter flera år som borg. Vid åtta års ålder blev hon och en liten grupp bestående av flera barn och tonåringar frikopplade ifrån kollektivet. Orsaken till detta var att hennes kub hade blivit smittad och isolerad av ett virus som även dödade alla vuxna borgdrönare ombord.

Tillsammans med de andra borgbarnen försökte de att få besättningen på USS Voyager att hjälpa dem att åter få kontakt med kollektivet genom Voyagers fängslade uteteam, vilket misslyckades. Kommendör Kathryn Janeway erbjöd då dem att de skulle få komma till USS Voyager. De accepterade erbjudandet eftersom de insåg att de hade blivit övergivna. Voyagers holografiske doktor tog bort Mezotis och de andras borgimplantat. (Collective)

Långsamt under ledning av Seven of Nine återfick hon sin mänsklighet och individualitet. Hon fick tillsammans med de andra borgbarnen åter lära sig innebörden av ord som ”roligt” och ”söt”. Mezoti levde ombord på Voyager i flera månader tills kommendör Janeway försökte kontakta norcadianerna för att återlämna Mezoti till hennes folk. Då hon inte lyckades med det, gick hon med på att låta folket wysanti att ta hand om henne och ge henne ett hem. Hon kom då att bo tillsammans med de andra två ex-borg barnen, Rebi och Azan, som kom ifrån Wysanti. Mezoti lämnade USS Voyager tidigt år 2377. (Imperfection)
Text markerad med denna färg är ej kanon
Spelad av: Marley S. McClean
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter