Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Voyager

Samantha Wildman

Samantha Wildman

Samantha Wildman är gift med en ktarian som hette Greskrendtregk. År 2371 blev Samantha tilldelad en tjänst ombord på Voyager som fänrik, medan maken stannade kvar på DS9. Hon var astrobiolog till yrket. När hon upptäckte att hon var gravid befann sig hon redan på Voyager i Delta Kvadranten. (Elogium)

 

Hon födde året därefter en dotter som heter Naomi, och som föddes under underliga omständigheter. Samtidigt som hon födde sitt barn Samantha, stötte Voyager på en splittring i rums- och rymdtiden och därvid skapades en exakt kopia av skeppet och dess besättning. På grund av att barnets fysiologi uppstod det komplikationer under födseln och barnet dog, medan barnet som föddes i kopian av Voyager överlevde.

 

Senare när kopian av Voyager blev utdömd beordrade kommendören Janeway, fänrik Harry Kim vars kopia hade avlidit, att ta med den friska barnet och ta med det till det dubbla skeppet. (Deadlock) Hon valde senare Neelix som gudfader till Naomi.

 

Efter att kazonerna hade tagit över kontrollen över Voyager och strandsatt besättningen på en primitiv planet, blev hennes nyfödda barn svårt sjuk och nästan dog. Barnet överlevde tack vare det att ledaren i en stam, som bodde på planeten kunde bota dottern med olika örter. (Basics, del II)

 

Efter det att Neelix blev återupplivad efter en olycka blev han mycket deprimerad och hade självmordstankar. Han upplevde att det inte fanns ett liv efter döden och därmed inte kunde återförena sig med sin familj. Samantha påminde då honom att hans familj nu var besättning på Voyager och att alla speciellt hennes dotter Naomi var väldigt fäst vid honom. (Mortal coil)

 

Under ett uppdrag blev skytteln Delta Flyer skadad av en jonstorm, kraschlandade och begravdes under sten på en övergiven planet. Samantha blev ordentligt skadad av olyckan och blödde kraftigt invändes. I väntan på att bli räddad av Voyager och medan luften började ta slut spelade Samantha in ett meddelande till sin dotter i fall Voyager inte skulle hitta dem i tid, innan det var för sent. Medan räddningsuppdraget tog plats tog Neelix sig an uppgiften att hålla hennes dotter upptagen på holodäcket. I sista sekund innan luften tog slut i skytteln räddades de och de blev transporterade till Voyager igen. Efter det att hennes skador var läkta, besökte Samantha och Naomi holodäcket tillsammans. (Once Upon a Time)

 

Samantha fortsatte med sina forskningsuppgifter, medan hon uppfostrade barnet ombord Voyager tillsammans med besättningen.

Text markerad med denna färg är ej kanon

Art: Människa

Familj: Maken Greskrendtregk och dottern Naomi

 

Skådespelare: Nancy Hoover

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter