Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Voyager

Seska

Seska

Seska var en kvinna av arten cardassier. Hennes senaste partner hette Culluh och hon fick en son med honom.

 

Som agent blev hon opererad för att se ut som en bajoran för att kunna infiltrera sig i en cell hos Maquiserna, vilka leddes av före detta stjärnflotteofficeren Chakotay, för att stjäla hemligheter åt cardassianerna. Genom en god gammal vän ifrån stjärnflotteakademin, B'Elanna Torres, fick hon en möjlighet att ansluta sig till cellen. Hon fick snabbt Chakotays gillande och blev senare även hans älskarinna.

 

Efter att ha blivit skickad tillsammans med sin besättning och skeppet USS Voyager till deltakvadranten av en varelse kallad Caretaker var Seska en bland många som anslöt sig till USS Voyagers besättning efter att bli strandsatt på andra sidan av kvadranten. (Caretaker) Som en del av USS Voyager rankades hon som fänrik vid den vetenskapliga avdelningen och flyttades därefter till ingenjörsavdelningen.

 

Hon blev redan från början involverad i de inledande irritationerna som uppstod bland de nyanlända och den gamla besättningen. Hon stödde Torres försök att bli chefsingenjör då även Joe Carrey var aspirant till tjänsten. (Parallax) Torres och Seska var frustrerade över Janeways ledarskap och började sätta sig emot henne och att bygga motallianser. Hon hjälpte Torres vid en hemlig aktion att stjäla sikarianernas rymdtrajektor teknologi, helt emot kommendör Janeways order. (Prime factors) Genom hennes starka vilja att komma hem igen och göra vad som krävs oavsett vad det skulle få för konsekvenser, blev hon bortstött från sin vän och älskare som blev en del av besättningen på USS Voyager.

 

Seska avslöjade till slut hennes sanna jag, efter att ha blivit upptäckt med att stjäla transportteknologi åt Kazon-Nistrim. Hon flydde och blev senare gemål till Nistrims första maje Culluh och blev styrkan och hjärnan bakom hans berömmelse och höga position. (State of flux)

 

Seska var medveten om Chakotays vrede för att tidigare ha blivit lurad av henne när hon var i Maquis. Hon var en mästarinna på att manipulera honom och USS Voyager till förmån för Kazon-Nistrim. Hon fortsatte att dra nytta av Chakotays känslor genom att visa att hon kände sig osäker på sina känslor för honom. Vid ett uppdrag där han kidnappades så befruktade hon sig med hans DNA. (Maneuvers)

 

Seska tillät sig att visa sitt verkliga cardassianska jag för att återuppstå bland Kazon och blev chockad av att upptäcka att hennes son inte var Chakotays barn utan Culluhs. Hon berättade då till hennes besvikelse för Culluh att barnet var hans.

 

Missnöjd med kommendör Janeways beslut kontaktade en av USS Voyagers besättningsmedlem, Michael Jonas, Seska och erbjöd sig att agera som spion åt Kazon-Nistrim och senare som sabotör. (Alliances)

Neelix upptäckte hans förräderi när han höll på att sabotera skeppets warpdrift vilket slutade i att Jonas dog i striden. (Investigations)

 

År 2372 födde Seska sin son och kontaktade genast Chakotay och uppgav att Culluh hade upptäckt att sonen inte var hans och skulle uppfostra honom som slav och på det viset lura USS Voyager till en fälla. Genom att skeppet redan hade blivit skadat vid kazonattacker och en tillfångatagen kazonoperatör Tierna, lyckades detonera en organisk explosion i hans blodådror skadades skeppet ytterligare. Janeway kunde omöjligen aktivera skeppets självförstörande sekvens då skeppet blev övertaget av kazonsoldater. Besättningen blev strandsatt på vulkanplaneten Hanon IV. Tillsammans med Tom Paris och talaxianska styrkor som inte var ombord skeppet när det övertogs av kazonerna, lyckades de ta över skeppet ifrån kazonerna tillsammans med den holografiske doktorn och Lon Suder som hade lyckades gömma sig från de kazonsoldaterna. De lyckades sabotera vapensystemet och därmed orsaka en överbelastning. Seska dödades i denna explosion. Cullah övergav skeppet tillsammans med deras son. (Basics, del I, Basics, del II)

 

Innan hon lämnade USS Voyager hade hon hittat en träningssimulator kallad "Insurrection Alpha" på holodäcket som Tuvok hade arbetat med i hemlighet. Programmet lät spelaren hantera ett Maquismyteri. Hon omprogrammerade programmet att agera som en fälla. När Tuvok och Tom Paris år 2377 försökte ändra programmet sattes Seskas ändringar igång. Med holodäckets säkerhetsanordningar avstängda blev programmet farligt för Tom och Tuvok. Kommendören Janeway lyckades omprogrammera delar av simulationen så att de båda lyckades fly. (Worst Case Scenario)

 

År 2377 blev tiden ombord USS Voyager splittrad genom ett fenomen. Denna effekt orsakade att olika delar av skeppet existerade i olika tider i skeppets dåtid, nutid och framtid. Chakotay som inte blev påverkad av denna tidsskiftning kunde passera genom skeppets olika delar opåverkad. I en del av skeppet, maskinavdelningen, stötte han på Seska och ett antal kazoner vid tiden då Seska och kazonerna tog över skeppet. Seska fick då veta att deras övertag skulle vara temporärt och försökte använda situationen till sin egen fördel. Hon försökte stoppa Chakotays försök att återföra den riktiga tidsramen på hela skeppet, men hindrades av USS Voyagers besättning ifrån olika tidsperioder och tidsramen återställdes genom hela skeppet. (Shattered)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Art: Cardassier

Familj: En son med Culluh

Död: 2373

 

Spelas av: Martha Hackett

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter