Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Voyager

B´Elanna Torres

B´Elanna Torres

Efter två briljanta men besvärliga år på stjärnflotteakademin, med en special inriktning på maskinteknik, verkade Torres vara oense med sitt klingonska arv på hennes moders sida och efter flera störande perioder gick hon med på att sluta skolan.

 

Hon gick senare med Maquisrörelsen i deras kamp. I början och i mitten av 2370 var hon maskinist hos före detta stjärnflotte-officeren Chakotays besättning (Caretaker).

 

B'Elanna hade svårt med personliga förhållanden. Hon tyckte det var enklare att hålla personer på långt avstånd, men allt detta ändrades på "Day of Honor" år 2373. Strandsatt i rymden med Tom Paris och med bara lite syre kvar så uttryckte hon sin kärlek för Tom (Day of Honor).

 

I slutet av 2374 då Voyager fick ett antal personliga meddelanden från stjärnflottan, så chockades B'Elanna när hon läste att cardassianska trupper hade mördat nästan alla hennes vänner inom Maquis. B'Elanna gick kort därefter in i en period med svår depression. Under den tiden så körde hon livsfarliga holodäck-program, som "orbital skydiving" och ett program där hon slogs med cardassianer och då även med säkerhetsprotokollen avkopplade (Extreme Risk).

 

När Voyager återvände till Jorden avsade sig B'Elanna Torres sin tjänst inom stjärnflottan och reser istället tillsammans med sin dotter till det klingonska imperiet för att undersöka påståendena om att hennes dotter kan vara klingonernas legendariska Kuvah'Magh. (Old Wounds, m.fl.)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: kapten

Befattning: maskinchef ombord Voyager (2371-2378), civil (2378-)

 

Art: Klingon / Människa

Utbildning: Stjärnflotteakademin,

andra året ofullständigt

Civilstånd: Gift med Tom Paris

Familj: Modern Miral, dottern Miral Paris

 

Spelas av: Roxann Dawson

 

Bilder på B´Elanna Torres

 

Diskutera: Relationen Torres/Paris

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter