Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Voyager

Tom Paris

Tom Paris, pilot med ranken kapten ombord USS Voyager.

 

Tidigt i sin karriär tjänstgjorde han på stjärnskeppet Exeter (Non Sequitur). Han hade astrofysik som huvudämne på stjärnflotteakademin (Future's End, del I). Som akademi aspirant valde Paris stjärnflottebasen utanför Marseilles i Frankrike för fysisk träning under hans andra termin av akademin. Han spenderade största delen av sin tid under den terminen på Chez Sandrine, en bistro som han senare återskapade på Voyagers holodäck (The Cloud).

 

Tom Paris, son till en stjärnflotteamiral, tog examen från stjärnflotteakademin och var involverad i en dödlig olycka som tog livet av tre andra stjärnflotteofficerare. Från början förnekade han ansvaret för olyckan, men han erkände senare att han hade förfalskat rapporter för att gömma sin skyldighet och tvingades därför lämna stjärnflottan (Caretaker).

Detta ledde till att han fick spendera en tid på federationens straffkoloni på Nya Zeeland. Denna vistelse slutade med att USS Voyagers befälhavare Janeway kom och erbjöd honom en chans att bli pilot på Voyager mot att han hjälpte henne att hitta det efterspanade Maquis-skeppet som hade försvunnit i Badlands. (Caretaker)

 

När Voyager väl hittade Maquis-skeppet så slungades de iväg till deltakvadranten av Caretakern vilket i sin tur ledde till att maquis och federationspersonal var tvungna att samarbeta under den långa och svåra resan hem.

Som tack för sina insatser vid denna hopslagning fick Tom Paris en permanent post som pilot på Voyager. Denna befattning behöll han under hela resan med den äran.

 

Hans prestationer gör att Voyagers besättning gärna kallar honom för den bästa piloten i Stjärnflottan eller i varje fall i deltakvadranten.

 

Tom hade den bästa medicinska utbildningen, förutom doktorn, och fick därför börja som assistent i sjukhytten efter att Kes lämnat skeppet.

 

Paris var i hemlighet attraherad av B'Elanna Torres. B'Elanna visade inget intresse för Tom, men under en olycka då de båda blev strandsatta i rymden och deras syre nästan var slut så erkände hon att hon älskar honom.

 

År 2375 så ledde Tom designen och konstruktionen av den nya skyttelfarkosten Delta Flyer, ombord på Voyager (Extreme Risk).

 

Paris är väldigt intresserad av amerikansk 1900-talskultur. Han gillar att använda holodäckprogrammen Grease Monkey (Vis á Vis) och The Adventures of Captain Proton (Night).

Paris lyssnar även på en musik från 1900-talet som kallas för "rock and roll".

 

Efter Voyagers hemkomst

Fortfarande år 2381 har han kaptensrank och besöker då USS Cerritos vid ett tillfälle (We'll Always Have Tom Paris). 

 

Efter Voyagers hemkomst (enligt böckerna)

Efter Voyagers hemkomst följer han först med B'Elanna i hennes efterforskningar om Kuvah'Maghs möjliga kopplingar till dottern Miral. Han avbryter dock detta efter en tid för att hjälpa amiral Kathryn Janeway i hennes uppgifter och han blev senare Voyagers nya försteofficerare, under Chakotay, med graden örlogskapten. (Old Wounds, m.fl.)

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: kapten (-2378), örlogskapten (2378-)

Befattning: pilot ombord Voyager (2371-2378), försteofficer ombord Titan (2379-)

 

Föräldrar: Amiral Owen och Mrs. Paris

Utbildning: Stjärnflotteakademins examen

Familj: Gift med B'Elanna Torres, dotter Miral

Fullständigt namn: Thomas Eugene Paris

 

Spelas av: Robert Duncan McNeill

 

Bilder på Tom Paris

 

Diskutera: Relationen Torres/Paris, Tom Paris

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter