Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Voyager

Qatai

Qatai

Qatai var kapten på ett rymdskepp i dålig kondition som han konstant höll på att reparera för att kunna fortsätta jakten på skeppslukaren, en varelse som han var besatt av sedan den slukat ett skepp där hans familj funnits ombord. Han har varit på jakt efter varelsen i över fyrtio år och med tiden har han blivit i det närmaste immun mot varelsens telepati.

 

Han varnade USS Voyager för att komma för nära och därmed hamna under varelsens inflytande men besättningen som trodde att dom närmade sig ett maskhål som skulle leda hem avfärdade varningen som slumpmässiga fluktuationer.

 

Efter att Voyager slukats av varelsen transporterade han sig ombord på skeppet. Endast Seven of Nine och Naomi Wildman var vid medvetande och opåverkade eftersom ingen av dom brytt sig särskilt mycket om att komma hem till jorden. Doktorn fanns också tillgänglig men hade blivit deaktiverad strax före inträde i det förmodade maskhålet, och som hologram var han ändå immun. Qatai förklarade situationen dom hamnat i och tillsammans kunde de till slut komma på ett sätt att lura varelsen att kasta upp Voyager genom att göra skeppet svårsmält. (Bliss)

 

Qatis art och ursprung är okänd.

 

Citat:

The Doctor: Please state the nature of the medical emergency.

Qatai: Your ship is being devoured. I'd say that's an emergency.

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter