Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Voyager

Michael Jonas

Michael Jonas

Michael Jonas var en tidigare medlem av Maquis under Chakotays ledning, som senare anslöt sig till besättningen på USS Voyager. År 2372 fick Kurt Benderas död i strid med Kazonerna honom att ifrågasätta kapten Janeways politik när det gäller att ge teknik till andra raser i utbyte mot deras hjälp och skydd. Efter att ha bevittnat hans vän Hogans försök att övertyga Voyagers maskinchef B'Elanna Torres att kontakta Seska, som hoppat av till Kazon-Nistrim bakom Janeways rygg, tog han i hemlighet själv kontakt med Seska med avsikt att förhandla på sina egna villkor. (Alliances)

 

När Tom Paris framgångsrikt passerat transwarptröskeln och uppnått warp tio, överförde Jonas detaljerna om Voyagers nya teknik till en Kazon-Nistrimsoldat vid namn Rettik (Threshold). Han informerade dem också om när Voyager skulle möta det Cardassiska robotskeppet Dreadnought. (Dreadnought)

 

Lyckligtvis upptäckte Tuvok Jonas sändningar (som sändes via elnätet, kodade i avfallet från framdrivningssystemet som gjorde dem nästan omöjliga att skilja från galaktiska bakgrundsljud), men han kunde inte hitta källan. Han rapporterade detta till Janeway och tillsammans utarbetade de en plan för att avslöja förrädaren. De rekryterade i hemlighet Tom Paris att verka som provokatör som låtsades vara missnöjd med livet ombord Voyager och Paris skådespel var väldigt övertygande, speciellt när han slog ner Chakotay bryggan.

 

Seska beordrade Jonas att sabotera Voyagers magnetiska kondensatorer så att de skulle bli tvungna att gå till Hemikeksystemet för att leta efter material till reparationerna och Voyager skulle sedan anfallas på marken. Runt den här tiden bad Paris att få lämna skeppet för att i stället tjänstgöra i en Talaxisk konvoj som pilot. Neelix blev misstänksam och hade svårt att tro på Paris avsikter. Janeway och Tuvok agerade snabbt för att stoppa Neelix från att avslöja komplotten, och bad honom att meddela att de hade avslöjat Paris som förrädare. Jonas föll för listen och rapporterade till Seska om händelserna. Kazon-Nistrimstyrkor attackerade konvojen och kidnappade Paris. Seska, som insåg Paris värde försökte övertyga honom om att ansluta sig till dem. Istället bröt sig Paris in i deras dator, hittade identiteten på förrädaren och flydde sedan. Han lyckades sända informationen till Voyager precis som Jonas förberedde sig för att sabotera skeppet. Neelix, som fortsatt med sin undersökning hade också upptäckt Jonas förräderi. En kamp följde när Neelix försökte förhindra sabotaget och de båda blev fast i maskinrummet. Jonas dödades när han föll in i en plasmabrand nära i närheten av Voyagers warpkärna. (Investigations)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Besättningsman

Befattning: Ingenjör

 

Spelas av: Raphael Sbarge

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter