Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Voyager

Rain Robinson

Rain Robinson

Rain Robinson var en ung kvinnlig forskare som bodde och verkade i Los Angeles i slutet av 2000-talet.

 

År 1996 fick Robinson ett anslag från entreprenören Henry Starling och tillbringade större delen av sin tid med att leta efter utomjordingar i jordens SETI-program. Robinson fångade USS Voyagers warpsignatur på sina instrument när skeppet transporterades tillbaka till 1996 efter en attack av tidsskeppet UST Aeon under befäl av kapten Braxton som trodde att Voyager skulle orsaka en explosion i framtiden och förstöra hans tidsperiod.

 

Rain Robinson rapporterade upptäckten till Henry Starling. Starling hade tidigare hittat tidsskeppet Aeon och använde tekniken från det för att starta ett högteknologiskt företag och han hade planer på att göra tidsresor med skeppet. Det var dessa tidsresor som skulle orsaka explosionen i framtiden och  förstöra jorden.

 

Starling beordrade Robinson att hålla tyst om sin upptäckt. Hon lyckades dock sända ett meddelande till Voyager och besättningen spårade henne till Griffith Observatory. Rain mötte Tuvok, Tom Paris och Doktorn. Starling skickade en av sina anställda, Dunbar för att döda henne men Tuvok och Paris lyckades räddade henne undan från torpeden. När Robinson frågade vilka de var sa Paris till henne att de var hemliga agenter som var en Sovjetisk KGB-agent på spåren. Robinson berättade då att Sovjetunionen och KGB inte längre existerade och hon anslöts sig till dem för att stoppa Starling planer.

 

Under hennes bekantskap med Voyagers besättning blev Rain Robinson särskilt förtjust i Tom Paris på grund av deras ömsesidiga uppskattning av vintage science-fiction filmer. Hon var också något störd av Tuvoks till synes besynnerliga uppträdande och refererade till honom som en "freakasaurus". (Future's end, del I, Future's end, del II)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Spelas av: Sarah Silverman

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter