Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Voyager

Kenneth Dalby

Kenneth Dalby

Kenneth Dalby, en f.d. maquis-medlem som från 2371 tjänade som besättningsman ombord USS Voyager i Deltakvadranten.

 

Uppväxt och familj

Dalby växte upp i en koloni i utposterna till den bajoranska delen av rymden. Livet där var hårt och han trivdes inte att leva där - därigenom blev han arg och mycket bitter mot allt och alla. Inte förrän han träffade en kvinna som han älskade blev det lugnare i hans liv (Learning curve). Kvinnan, en bajoran vid namn Paola Calderon som Dalby gifte sig med år 2367 (Starship creator), våldtogs och dödades av tre cardassier, och Dalby bestämde sig för att gå med i Maquis och motståndsrörelsen för att döda så många cardassier som möjligt (Learning curve). 
 

Karriär

Han uppvisade till en början, ombord USS Voyager, en oerhört stark motvilja till att tvingas tjäna ombord ett skepp inom Stjärnflottan. Han och några till tidigare maquis-kollegor beordrades i slutet av år 2371 att genomgå en kadettutbildning under ledning av Tuvok, med syftet att få dem att känna sig som en del av besättningen. I slutet av denna utbildning förklarade Dalby sig villig att följa reglerna och agera mer som en del av den gemensamma besättningen. (Learning curve)

 

Fortsatt liv och död

Inget är mer känt om Dalbys tid ombord USS Voyager, men i en alternativ tidslinje dör han år 2374 när ett skepp med art 8472 ombord kolliderar med Voyager när de observerar en batalj mellan arten och borgerna. Dalby arbetar då vid en ingenjörsstation på bryggan. (Infinity's prism: Places of exile)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Spelades av: Armand Schultz

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter