Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Voyager

Neelix

Neelix

Som barn så bodde Neelix med sina föräldrar och yngre syskon på Rinax en måne runt planeten Talax. (Jetrel) På grund av Talax tre solar så var sommar säsongerna bland de varmaste i sektorn, de nådde upp till 50º C med 90 procent fuktighet. (Macrocosm)

Neelix stod väldigt nära till sin syster Alixia. Tillsammans så var de på många äventyr, utforskade Touth Grottor, besökte den ekvatoriala damm slöjan och de jagade till och med arktiska spindlar. (Rise)

Neelix odlade orkidéer, som han gillade att servera i sallader med Baldoxic Vinäger. (Tattoo)

Neelix hela familj, med Alixia, dödades när Rinax förstördes av "metreon cascade" attacken av "Haakonian Ordern". Neelix överlevde attacken för att han var på Talax där han flydde från militärtjänsten för han tyckte att kriget var orättvist. (Jetrel)

 

Neelix, en inhemsk från deltakvadranten, har varit en köpman, som handlade i skrot och skräp, men är också stolt över sin händighet som mångsysslare. Neelix hjälpte kommendör Janeway med att ta hand om Kazon Ogla strax efter att USS Voyager hade anlänt till deltakvadranten. Han var därför senare inbjuden att gå med Voyagers besättning, delvis på grund av hans kännedom av regionen. Neelix var kär i Kes, som också gick med Voyagers besättning. (Caretaker)

 

Kort efter att Neelix hade gått Voyagers besättning, så utnämnde Neelix sig själv till skeppets kock och konverterade en del av mässen till ett kök. (Phage) Neelix hoppades inte enbart på att minska besättningens beroende av replikerad mat utan också visa sitt värde som en medlem av besättningen.

Neelix tog även på eget initiativ rollen som skeppets moral officer, som detta hade han vissa diplomatiska uppgifter med att hjälpa besättningen när de träffade nya civilisationer. En gång så föreslog Janeway på skoj han skulle utnämnas till ambassadör. (Macrocosm)

 

Under firandet av First Contact-dagen år 2378 nåddes Neelix av budskapet att medlemmar av hans art levde inne på en astroid. De var hotade av gruvarbete som pågick i den asteroidsvärm där de hade sitt hem. Neelix ingrep för att försöka rädda dem och med hjälp av Voyagers besättning avvärjde de hotet. Neelix valde att stanna kvar på asteroiden för att tjäna som Federationens ambassadör och fann också kärleken där. (Homestead) Neelix fortsatte ha kontakt med Voyager via subrymden och då särskilt med Seven of Nine, i deras återkommande kadis kot-spel. (Endgame, del I)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Nuvarande befattning: Chef diplomatic adviser, "morale officer"

 

Art: Talaxian

Födelseort: Rinax, en Talax måne

Civilstånd: Singel

 

Spelas av: Ethan Phillips

 

Bilder på Neelix

 

Diskutera: Neelix

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter