Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek Destiny #2: Mere Mortals

Recensioner

Av Fleetadmiral

Som så ofta sägs i filmsammanhang är uppföljare sällan lika bra som de första filmerna. Det tycker jag även gäller för Mere Mortals. Bokserien håller fortfarande hög klass och är spännande, men inte samma nagelbitare som Gods of the Night. Tror att det bl.a. beror på att mycket som var nytt i ettan inte längre är det, utan författaren David Mack spinner vidare på trådarna som redan finns (gäller nog ofta också för filmuppföljare förresten).

Även i tvåan är det parallella berättelser som gäller, fast här tycker jag det kan vara lite förvirrande; tänker då speciellt på allt hoppande i tiden.

Caelierna är obevekliga, hirogener ställer till det, borgerna anfaller, Federationsfolk dör till höger och vänster, allierade skepp förstörs i mängder...ja, det mesta verkar gå åt pipan. Vi får väl se om det löser sig i trean...

Betyg: 7 av 10
7 7 7 7 7 7 7


Av Pjotr'k

Wow - vilken fortsättning! David Mack fortsätter att briljera i sin berättelse och upplösningen i bok 3 närmar sig med stormsteg. Med full fart beskrivs den mest omvälvande och förödande delen av Federationens historia och jag kunde knappt släppa boken. Jag kommer ihåg att jag hade andan i halsen när boken var färdigläst.

Betyg: 7 av 10
7 7 7 7 7 7 7

 


« Tillbaka till litteraturen

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter