Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Brock Peters med flera har gått bort

Av Pjotr'k , skriven 05-08-25, kl: 07:51
Kategori(er): DS9, TNG, TOS
Brock Peters, som spelade Benjamin Siskos far Joseph i DS9 och amiral Cartwright i filmerna Star Trek IV: The Voyage Home och Star Trek VI: The Undiscovered Country, gick bort den 23 augusti. Dödsorsaken var cancer.

Tidigare i månaden, den 2 augusti, gick Loulie Jean Norman bort. Hon är inte så känd i Star Trek-sammanhang, men många trekkers känner igen hennes bidrag till Star Trek-genren när vi nämner att hon var sopransolist och hörs i temat till Star Trek: Originalserien.

Herta Ware avled av naturliga orsaker den 15 augusti. Hon spelade Jean-Luc Picards mor Yvette Gessard Picard i avsnittet Where No One Has Gone Before.

(Tack till Runar för tipset)

James Doohan avled idag vid 85 år

Av Jocke , skriven 05-07-20, kl: 19:53
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer, TOS
Enligt CNN så avled James Doohan tidigt idag vid 85 års ålder. James Doohan spelade under flera år den smått legendariska Montgomery "Scotty" Scott i originalserien och flera av filmerna.
Han hade under en längre tid slagits mot alzheimers och dog i sitt hem i Redmond, Washington av lunginflammation.

Vi kommer alltid att minnas denna legend i Star Trek-universumet.

James Doohan, Startrek.com
A Remembrance Of Jimmy Doohan, Trek Nation
Minnesord om James Doohan, WCT

Frank Gorshin avliden

Av Pjotr'k , skriven 05-05-20, kl: 19:46
Kategori(er): TOS
Frank Gorshin dog i tisdags i en ålder av 71 år p.g.a. lungcancer och lunginflammation. Gorshin är mest känd i Star Trek-kretsar för sin roll som Bele, den som jagade Lokai i TOS-avsnittet Let That Be Your Last Battlefield. På bilden står han till vänster.

Kirk har namnsdag!

Av Pjotr'k , skriven 05-04-14, kl: 07:44
Kategori(er): TOS
James Tiberius Kirk har i dag namnsdag! Visserligen är det då dagen för det besläktade namnet Tiburtius, men detta är dagen då alla trekkers i vårt avlånga land samlas och firar vår store hjälte! ;)

William Shatner intervjuas

Av Pjotr'k , skriven 05-04-11, kl: 19:42
Kategori(er): TOS
Elizabeth Shatner intervjuar på Fandom.com sin pappa, legenden William Shatner (Kirk) om alla hans senaste projekt såsom Invasion Iowa, Miss Secret Agent 2, Boston Legal och hans senaste CD. Intervjun kan laddas ner som mp3-fil (11.2 MB).

Filmnytt: Nichelle Nichols i O2

Av Pjotr'k , skriven 05-04-01, kl: 15:08
Kategori(er): TOS, Övrigt
Nichelle Nichols(Uhura i TOS) skall vara med i den kommande filmen O2. Även Biff Yeager (örlogskapten Argyle) är med, men vilka roller som är deras är osäkert. Filmen inspelas i Kalifornien och Oregon. Vi vet inte vad filmen handlar om, kan det möjligen vara en uppföljare till filmen O från 2001 som baserades på Shakespeares Othello? (Tack för tipset, "Stanley Tweedle")

William Shatner i nya filmen "Miss Secret Agent 2"

Av Pjotr'k , skriven 05-03-29, kl: 16:46
Kategori(er): DS9, TOS, Övrigt
Miss Secret Agent 2, som hade världs- och Sverigepremiär nu i veckan, innehåller precis som den första filmen William Shatner (Kirk) i rollen som Stan Fields. Missa honom för övrigt inte i serien Boston Legal på TV3 (måndagar kl 22.00) där han spelar med bl.a. Rene Auberjonois (Odo).

Star Trekinfluerad rådgivare

Av MrsRiker , skriven 05-03-22, kl: 13:38
Kategori(er): TOS, Övrigt
Diana Schaub, som är collegeprofessor och rådgivare till president George W Bush, har uttalat sig om kloning och stamcellsforskning på embryon. Hon är övertygad om att all sådan forskning är "evil" och denna uppfattning har hon delvis fått genom att studera Abraham Lincoln men även Star Trek:
I find that there are good reasons to be opposed to embryonic stem cell research and human cloning. Both Lincoln and the Enterprise argue that there ought to be certain moral limits to the scientific project, and they help us articulate what those limits are

Då är det framför allt TOS och James T. Kirk hon syftar till. Hela artikeln finns att läsa här.

Boston Legal på TV3

Av Pjotr'k , skriven 05-03-15, kl: 18:51
Kategori(er): TOS, Övrigt
Den 21/3 startar Boston Legal på TV3. I en av huvudrollerna, som Denny Crane, ser vi William Shatner (Kirk i TOS). Även Rene Auberjonois (Odo) är med, i rollen som Paul Lewiston.

Shatnerintervju

Av MrsRiker , skriven 05-03-08, kl: 23:11
Kategori(er): TOS
Tyska tidningen Spiegel har intervjuat William Shatner, alias kommendör James T. Kirk. I intervjun som bl.a. handlar om hans musik och de skivsläpp han gjort genom åren, erkänner Shatner att han inte kan sjunga. Han talar också om att han inte har Kirks kaptensstol någonstans i sitt hus eller att han inte har några uniformer kvar (de skulle inte passa i alla fall). Speigel undrar dessutom om Kirk någonsin kommer tillbaka, varpå Shatner svarar att han betvivlar det. Hela artikeln finns att läsa här (observera att den är på tyska!)

Walter Koenig får stjärna?

Av Pjotr'k , skriven 05-01-09, kl: 09:16
Kategori(er): TOS
Alla medlemmar av den främsta TOS-besättningen har sina stjärnor på Hollywood Boulewards Hall of Fame utom Walter Koenig. Skådespelaren, som spelade Chekov i TOS, har nu fått hjälp från webbplatsen Walter's Star samt från Planet Xpo där fans kan ge pengar då det kostar en hel del att få sin stjärna på den vägen. Som tack får man, beroende på hur mycket man skänker, saker i gengäld. Eventuellt överskott går till en välgörenhetsorganisation som jobbar med barn som tvingats in i prostitution.

Darren till London, Takei önskar Excelsior-serie, recensioner av böcker

Av Pjotr'k , skriven 04-12-09, kl: 11:13
Kategori(er): Aktiviteter, Allmänt om Star Trek, DIS, ENT, Quarks: Litteratur, TOS
James Darren (Vic Fontaine i DS9) kommer till Creation Entertainments Star Trek-konvent i London kommande April. Han är den tredje annonserade gästen där Colm Meaney (Miles O'Brien i TNG & DS9) och Jonathan Frakes (Riker i TNG) tidigare har annonserats.

George Takei (+) (Sulu i TOS) tror inte att Gene Roddenberry skulle vara så nöjd med hur Enterprise är i dag. Han föreslår därför att en ny serie skapas, grundad på Excelsior-besättningen där han var kaptenen. Läs mer på GM TV där han för några dagar sedan var med i en videotjatt.

Böcker: After the Fall, The Lives of Dax
After the Fall recenseras på TrekNation av Jacqueline Bundy som menar att Peter David är mycket bra på att skapa oanade vändningar i storyn, men att skrivarstilen är fullständigt förväntad. Boken tar sig i framtiden, vilket ännu inte har gjorts i bokserien New Frontier.

The Lives of Dax har här recenserats av Jakob Törneke. Tack för bidraget!

Shatner x4

Av Pjotr'k , skriven 04-12-02, kl: 12:59
Kategori(er): TOS, Övrigt
Den fjärde och sista delen av William Shatners fan-intervju finns nu att läsa på hans webbplats.

Bilder på Enterprise-boxar samt recension på TOS 2

Av Pjotr'k , skriven 04-11-26, kl: 08:02
Kategori(er): ENT, Quarks: DVD, TOS
Den brittiska webbutiken HMV har publicerat bilder på vad som enligt dem kommer att vara DVD-boxarna för Enterprise (region 2) som ges ut under 2005. Säsongerna 1, 2, 3 och 4 skall hos dem kosta 60 £, ca 900 SEK. (Källa: Trekweb)

Samtidigt har DVD-boxen med TOS, säsong 2, nått marknaden och Gord Lacey på TVShowsonDVD.com är mycket nöjd med boxen, samtidigt som han menar att extramaterialet bara kunde få 4/10 i betyg. Ljud- och bildkvaliteten gav dock en sjua, vilket får anses högt med tanke på materialets ursprungliga ålder.

Tittarsiffror sämre för "The Forge" / Takei svarar på frågor

Av Pjotr'k , skriven 04-11-20, kl: 20:01
Kategori(er): ENT, TOS
Tittarsiffrorna dalade för The Forge, rapporterar Trekweb. De senaste avsnitten har annars bara gått bättre och bättre, men detta kan alltså bero på Brent Spiners deltagande i avsnitten.

Det blir en video-tjatt via webben med George Takei (Sulu i TOS) på GMTV den 2 december kl 09:30 brittisk tid. För er som inte kan vara med vid videotjatten så går det bra att skicka in frågor i förväg.

Siddig på teater och Trimble svarar på frågor

Av Pjotr'k , skriven 04-11-15, kl: 21:17
Kategori(er): ENT, TOS, Övrigt
WCT - Swedish Trekkers berättar att Alexander Siddig kommer spela i pjäsen Whose life is it anyway? som går på Comedy Theatre i London från 20 januari till 30 april 2005. Läs mer på SidCity.

Save Enterprise kommer den 1 december ha Bjo Trimble på besök för att svara på frågor. Frågorna skickas in i förväg. Vem är Bjo Trimble? Hon är den som ledde kampanjen på 60-talet för att rädda Star Trek från nedläggning och såg därmed till att fler generationer fick del av både TOS och efterföljande serier.

Senaste nytt om säsong 3 av TOS och federationens presidentval

Av Pjotr'k , skriven 04-11-02, kl: 17:23
Kategori(er): Quarks: DVD, TOS, Webbplatser och tidningar
Säsong 2 av TOS är precis på väg ut i olika omgångar på den europeiska marknaden (till Sverige den 17:e november) och nu släpps information om den tredje och sista säsongen. Bland extramaterialet finns en dokumentär om trek-samlande, "Collectible Trek", där vi bland annat får se en intervju med Leonard Nimoy. Ytterligare material blir det med intervjuer med Walter Koenig, James Doohan (Scott) - en av de sista framträdandena han gjorde - , George Takei (Sulu) och Eugene Roddenberry. De s.k. påskäggen innehåller en kavalkad över rödskjortorna på serien, inklusive ytterligare intervjuer med William Shatner och Leonard Nimoy. Säsong 3 släpps på region 2 den 6 december.

StarTrek.com rapporteras om slutstriden mellan de olika kandidaterna till posten som UFP:s president. Vadslagning sker hos ferengerna på egen risk!

Billingsley, Curry, Stewart och en massa böcker!

Av Pjotr'k , skriven 04-10-27, kl: 17:37
Kategori(er): ENT, Quarks: Litteratur, TNG, TOS, Övrigt, Övrigt: SF
John Billingsley säger i en intervju på TrekNation att han tror på en stark och händelserik säsong 4, men att han samtidigt inte vågar säga något om det blir en säsong 5 eller ej. Även Dan Curry, ansvarig för specialeffekter, menar att säsong 4 toppar det mesta tidigare i både Enterprise och annan Star Trek. Intervjun gjordes av Save Enterprise.

TrekToday har samlat flera recensioner av den kommande DVD-boxen med TOS, säsong 2, och betygen är över lag blandade men försiktigt positiva.

På skvallerhörnan kan vi tala om att Patrick Stewart fr.o.m. den 27 januari kommer att vara med i en West End-uppsättning av pjäsen David Mamet, där han spelar gentemot Joshua Jackson (Pacey i Dawson's Creek). Ett måste för alla som är i London runt februari. Ryktena säger också att han kommer att medverka i rollen som Stålmannens pappa i filmen Superman Returns som beräknas gå upp 2006. Samma år går X-Men 3 upp på biograferna och där är planen att rollen som Xavier fortfarande är kvar och därmed självklart knuten till honom.

Böcker flödar ut från Simon & Schuster och en av de närmaste är en efterlängtad fortsättning på New Frontier-sagan, boken After the Fall. Christie Golden fortsätter dessutom med sin berättelse om vad som hände efter Voyagers hemkomst och i Old Wounds har Chakotay tagit kommandor över Voyager. Redan i december kommer nästa bok i denna serie, Enemy of My Enemy. TNG-serien A Time to... avslutas dessutom med A Time for War, a Time for Peace. Spännande läsning framöver, alltså!

William Shatners nya skiva

Av Pjotr'k , skriven 04-10-21, kl: 08:50
Kategori(er): TOS, Övrigt
DagensSkiva.com kan man nu läsa en recension på William Shatners skiva Has Been. Betyget blev väl godkänt, vilket kan utläsas ur denna saxade text:
Shatner deklarerar texterna med samma brutalt överdoserade emfas, Folds har skapat en rökigt småjazzig kuliss, som ibland bryter av i mer experimentella sjok. Bäst funkar detta i näst sista spåret, "I Can't Get Behind That", där Seinfieldismerna ping-pongas i ett frenetiskt tempo mellan Shatner och Rollins: spam, infomercials, övningskörning, reality-tv – allt mejas ner av två gamla uvtanks som hytter med nävarna mot ett samhälle på glid ner i fördärvet.

Tack till MrsRiker.

Två Emmystatyetter till Enterprise

Av Pjotr'k , skriven 04-09-14, kl: 14:11
Kategori(er): ENT, Prisutdelningar, TOS, Övrigt
I veckan fick Enterprise två pris på den prestigefyllda Emmy-galan. Avsnittet 3.23 Countdown vann priset Outstanding Special Visual Effects for a Series och det kritikerrosade avsnittet 3.10 Similitude fick priset för bästa musik (Outstanding Music Composition for a Series - Dramatic Underscore).

Även William Shatner, mannen som spelade James T Kirk i Originalserien, fick ett efterlängtat pris för bästa gästartist. Shatner fick priset efter sin medverkan som Denny Crane i serien The Practice. I kampen om detta pris fanns bl.a. även James Earl Jones så vi kan därmed konstatera att James T Kirk slog Darth Vader!

Ytterligare nomineringar inom Star Trek-genren var avsnittet 3.22 The Council som kämpade om samma pris som Countdown ovan. Därutöver fanns avsnittet 3.24 Zero Hour, slutavsnittet på säsong 3, med bland nomineringarna till priset Outstanding Makeup där priset i stället gick till James MacKinnon för hans arbete i Nip!Tuck. Denne MacKinnon var för övrigt med i makeup-teamet vid produktionen av Star Trek: First Contact.

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter