Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

"Kapten Kirk är troligen republikan"

Av Aike , skriven 15-07-24, kl: 22:10
Kategori(er): TNG, TOS

James T. Kirk hade förmodligen röstat på det republikanska partiet i USA. Det tror den republikanske presidentkandidaten Ted Cruz, skriver Nytimes.com som har intervjuat honom.

 

Cruz är trekker och här följer ett redigerat utdrag ur intervjun:

 

Föredrar du kapten Kirk eller Picard?

- Absolut James Tiberius Kirk... Om vi tittar på  ‘‘Star Trek: The Next Generation,’’ så delade man James T. Kirks figur i två personer. Picard var Kirks rationella sida och William Riker var hans passionerade sida. Jag föredrar en hel kapten. För att fungera effektivt, så måste du både ha hjärta och huvud.

 

Jag trodde din kritik skulle bero på andra anledningar, eftersom Next Generation är mer känslosam när det gäller politik än originalet.

- Utan tvivel. Originalserien var hårdare. Kirk är arbetarklass; Picard är en aristokrat. Kirk är en passionerad krigare för rättvisa; Picard är en tänkande filosof. Originalserien stred för jämlikhet mellan raserna, vilket är en av dess bästa karaktärsdrag, men den gjorde det utan att predika.

 

Har du en misstanke huruvida Kirk skulle vara demokrat eller republikan?

- Jag tror att det är troligt att Kirk är republikan och Picard är demokrat.

 

William Shatner är dock inte lika säker. I en tweet skriver han: "Star Trek var inte politiskt. Jag kan inte ens rösta i USA. Så att sätta en jordcentrisk etikett på interstellära figurer är löjligt."

I09: "Till doktor Pulaskis försvar"

Av Aike , skriven 15-04-29, kl: 17:40
Kategori(er): TNG

Doktor Pulaski från TNG:s andra säsong är en underskattad figur. Det anser IO9.com, som har skrivit ett försvar varför hon egentligen hade potential att bli en suverän rollfigur.

 

Den mest vanliga kritiken mot Pulaski är att hon var en Dr. McCoy-kopia samt att hon var elak mot Data, skriver I09.coms skribent Charlie Jane Anders. Men kritiken är orättvis eftersom hon var med i den sämsta säsongen av serien. I stället var Pulaskis pragmatiska och hårda stil en välgjord kontrast mot de mer känslosamma kvinnliga figurerna Guinan, doktor Crusher och Deanna Troi. Hon var också den ende rollfiguren som vågade stå upp mot Picard. Slutsatsen Anders drar är om Pulaski hade fått stanna kvar under den tredje säsongen när manusens kvalitet blev bättre hade hon verkligen visat att hon var en välgjord figur.

 

Vad tror du? Och vad tycker du om Pulaski? Diskutera det i vårt forum.

Frakes pessimistisk angående ny Star Trek-serie

Av Aike , skriven 15-04-28, kl: 23:15
Kategori(er): DIS, Filmer: 10 Nemesis, TNG

CBS har inget intresse av att göra en ny Star Trek-serie för tv just nu. Det hävdar Jonathan Frakes vid Fan Expo Regina, skriver Leader Post.

 

Han berättade att han hade föreslagit en ny serie för tv-bolaget, men tyvärr verkar det som om CBS saknar intresse.

-Det spelar ens ingen roll om den som föreslår det är kommendör Riker, säger Frakes.

 

Orsaken är att CBS anser att Star Trek-varumärket blev urvattnat under 90-talet och det tidiga 00-talet, vilket kulminerade med Star Trek Nemesis, som var långt ifrån en ekonomisk framgång. Och nu när de nya filmerna är framgångsrika vill CBS inte röra varumärket, eftersom de vill att det skall vara fokuserat på bioäventyren, menar Frakes.

Tau Ceti-systemet innehåller förmodligen inte liv

Av Aike , skriven 15-04-26, kl: 12:40
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, TNG, VOY, Övrigt: Teknik och vetenskap

Solsystemet Tau Ceti har många Star Trek-anknytningar: Picard har besökt en bar på Tau Ceti III, Janeways far omkom på Tau Ceti Prime och The Travellers art kom ursprungligen från en planet i systemet. Det är bara några exempel på när Tau Ceti, som ligger cirka 20 ljusår från jorden, har figurerat i Star Trek. Men nu hävdar astrofysiker att verklighetens Tau Ceti förmodligen saknar förutsättningar för liv, skriver Science Daily.

 

I solsystemet kretsar fem kända planeter, varav två kan ligga inom den beboeliga zonen. Det vill säga på lagom avstånd från solen. Med andra ord är det varken för kallt eller varmt för att hysa liv. Planeterna kallas för Tau Ceti e och f.

 

-Planet e ligger i den beboeliga zonen bara om vi gör väldigt generösa antaganden. Planet f såg initialt mer lovande ut, men efter att ha modellerat stjärnans utveckling så är det troligt att den har rört sig in i den beboeliga zonen nyligen eftersom Tau Ceti-stjärnan har börjat lysa starkare under sin livscykel, säger astrofysikern Michael Pagano vid Arizona State University.

 

Baserat på forskarnas modeller har planet f funnits i den beboeliga zonen mycket kortare än en miljard år. Det låter kanske som lång tid, men det tog jordens biosfär cirka två miljarder år att producera förändringar i atmosfären som kan upptäckas utifrån. En planet som gjorde entré i den beboeliga zonen bara för några hundra miljoner år sedan kan mycket väl vara en möjlig plats för liv och till och med vara bebodd, men den saknar biosignaturer som vi kan upptäcka, skriver Science Daily. Således kanske Star Trek visar sig att ha rätt till sist...

Det här är de bästa sluten på Star Trek-avsnitt

Av Aike , skriven 15-04-20, kl: 02:32
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DS9, TNG, TOS

Vilket Star Trek-avsnitt har det bästa slutet? TNG:s sista avsnitt All Good Things, anser IO9.com, som listar de tio bästa sluten.

 

På listan finns bland annat klassiska avsnitt som In the Pale Moonlight, The Best of Both Worlds del ett och The Trouble With Tribbles. Hela listan ser du här. Håller du med?

 

Nedan ser du slutet från All Good Things.

 

Astronauten Mae Jemison om Star Trek, rymden och framtiden

Av loghaD , skriven 15-03-14, kl: 17:26
Kategori(er): TNG, Övrigt: Personer

Många astronauter berättar om hur de har inspirerats av science-fiction, och Mae Jemison är allt annat än ett undantag. Som liten inspirerades hon av stjärnskeppet Enterprises resor, och särskilt av kommunikationschefen Uhura, som hon identifierade sig med. Spolade man fram ett par årtionden så kunde man se henne ombord en riktig rymdfarkost, rymdfärjan Endeavour, och året därpå blev hon den första riktiga astronauten som var med i en Star Trek-serie (mer specifikt i TNG-avsnittet Second Chances).

 

 

Numera leder hon organisationen 100 Year Starship, som arbetar med att göra resor till andra stjärnor till en reell möjlighet infom loppet av ett århundrade. Det här och en hel del mer kan du höra henne berätta om som en del av PBS-serien The Secret Life of Scientists and Engineers, där hon även berättar om vad som motiverar henne och varför dansare blir bra astronauter.

SR:s kulturkorrespondent Roger Wilson ska se ALL Star Trek

Av Mr Trek , skriven 15-03-02, kl: 22:19
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DS9, ENT, Filmer, TAS, TNG, TOS, VOY, Webbplatser och tidningar

Roger Wilson, kulturkorrespondent hos Sveriges Radio och tidigare programledare för filmprogrammet Kino, ska se på all Star Trek, från början till slut. Han tänker dessutom blogga om det hela. Bloggen, med namnet Star Trek-athon, som idag har fått ett inlägg om det tidiga pilotavsnittet till originalserien, The Cage, går att hitta här. Målet är enligt Wilson att lagom till Star Treks femtioårsjubileum den åttonde september 2016 "...ha sett vartenda avsnitt av alla upptänkliga Star Trek-serier, spinoffer, animerade serier och långfilmer." Star Trek Databas önskar honom lycka till!

 

 

Den som är intresserad av att veta mer kan läsa Wilsons första inlägg.

 

(Tack till Akonitin för nyhetstipset)

Star Trek: The Next Generation - Säsong 1-7 på svensk blu-ray

Av Mr Trek , skriven 15-02-23, kl: 11:53
Kategori(er): Quarks: Blu-ray, TNG

Star Trek: The Next Generation, som vid slutet av förra året fick sin sista säsong släppt remastrad på blu-ray, kommer nu i en svensk jättebox med alla säsonger på blu-ray. Serien har tidigare släppts på detta sätt i t ex Storbrittannien, där den funnits att köpa sedan årsskiftet.

 

Boxen släpps enligt Discshop den första juni och kommer att ha undertexter på svenska, danska, norska och finska. Boxen går att förbeställa från flera butiker. Bästa pris just nu är 1530 kr hos Webhallen. Sommaren är med andra ord räddad för alla nordiska trekkers!

Så här kunde "Sins of the Father" ha sett ut

Av loghaD , skriven 15-01-10, kl: 18:55
Kategori(er): TNG

sins_of_the_father_kmpec_150110.jpg

Sedan 2012 har vi kunnat ta del av remasterade avsnitt av Star Trek: The Next Generation på Blu-ray, och den sjunde högupplösta säsongen släpptes så sent som för en månad sedan. För att skapa dessa avsnitt har man gått tillbaka till de ursprungliga filmrullarna, och därmed har mycket sällan skådat material sett dagens ljus, såsom feltagningar och bortklippta scener.

 

En annan viktig källa till sådant material, fast i betydligt lägre upplösning, är de gamla kasettband som användes för att sätta ihop preliminära klippningar av avsnitt utan att behöva jobba med de otympliga (och oersättliga) filmrullarna. Nu har TrekCore fått ta del av just en sådan kasett, och på deras hemsida går det nu att ta del av sex borttagna scener från det klassiska avsnittet Sins of the Father.

Aldrig visat gag-reel från TNG

Av Aike , skriven 14-11-22, kl: 15:29
Kategori(er): TNG

Snart släpps The Next Generations sjunde säsong på blu-ray. Redan nu kan vi se ett exklusivt och aldrig tidigare visat så kallat gag reel som kommer att finnas med på diskarna.

 

TNG-besättningen 27 år senare

Av Aike , skriven 14-11-07, kl: 19:08
Kategori(er): TNG

Hur ser stjärnorna från The Next Generation ut i dag? Och hur såg de ut 1987 under seriens första säsong?  Om du vill veta, så finns nu svaret på Buzzfeed.com här.

Vem har åldrats mest behagligt tycker du?

Star Trek-medley från Arvika

Av Aike , skriven 14-10-05, kl: 11:25
Kategori(er): Aktiviteter, DS9, Filmer: 01 Motion Picture, TNG, TOS, VOY

I våras hördes ljuva Star Trek-toner på Musikhögskolan Ingesund i Arvika. Dirigenten Adrian Elmquist hade satt upp ett Star Trek-medley med ledmotiven från TOS, Deep Space Nine, Voyager, The Next Generation samt musiken från TNG-klassikern The Inner Light.

 

Lyssna och njut nedan på Adrian Elmquist och Ingesunds Blåsorkester.

 

 

 

(Tipstack till Adrian Elmquist.)

Vila i frid, Stephen Lee

Av loghaD , skriven 14-08-29, kl: 23:59
Kategori(er): TNG, Övrigt: Personer

stephen_lee_karakt_rer_140829.jpg

 

Stephen Lee har gått ur tiden. Skådespelaren lämnar efter sig en karriär som spänner loppet av tre årtionden och fler än hundra framträdanden i film och TV, bland annat i Star Trek: The Next Generation.

 

Stephen Lee föddes den 11 november 1955 i Englewood, New Jersey, men han tillbringade större delen av sin uppväxt i Tyskland. År 1970 flyttade familjen tillbaka till USA, där den tonårige Lee avslutade sin grundskoleutbildning och sökte sig till Avila College (numera Avila University) i Missouri.

 

Efter examen började han livnära sig som skådespelare, och år 1981 gjorde han sin TV-debut i ett avsnitt av den populära kriminalserien Hart to Hart (kallad Par i hjärter i svensk översättning), tillsammans med bland annat Jerry Stiller och allas vår Bibi Besch. Därefter började hans karriär ta fart på riktigt, med flera TV-framträdanden varje år, och år 1983 gjorde han även sin filmdebut som sergeant Schneider i science-fiction-filmen WarGames.

 

stephen_lee_hart_to_hart_140829.jpg

Stephen Lee i sin första TV-roll, som Larry Anderson i Hart to Hart-avsnittet Murder Takes a Bow.

 

År 1989 gjorde han sin Star Trek-debut, då han spelade acamariern Chorgan i TNG-avsnittet The Vengeance Factor. Han återvände några år senare till Star Trek: The Next Generation, där han spelade en inte helt samarbetsvillig bartender i den första delen av dubbelavsnittet Gambit.

 

Sci-fi-fans kanske även känner igen honom som Tharg i Babylon 5, eller som deputy sheriff Bo Loman i Quantum Leap, men för gemene man kanske han är mycket mer bekant som hantverkaren Conrad (även kallad Connie, eller Con) i kultserien Seinfeld.

 

 

Stephen Lee avled i sin lägenhet i Los Angeles efter en hjärtattack den 14 augusti, 2014, enligt uppgifter från The Hollywood Reporter. Han blev 58 år gammal.

Tre Star Trek-klassiker jubilerar

Av Aike , skriven 14-06-05, kl: 14:46
Kategori(er): Filmer, Filmer: 03 Search for Spock, Filmer: 11 Star Trek, TNG

Star Trek (2009), The Next Generations sista avsnitt All Good Things samt Star Trek III: The Search For Spock har under den senaste månaden firat jubileum.

 

Den åttonde maj 2009 var många trekkers förväntansfulla och spända inför JJ Abrams nya Star Trek-film, där de klassiska figurerna Kirk, Spock, McCoy och alla de övriga spelades av nya skådespelare.

De allra, allra flesta var mycket nöjda efter att de hade sett filmen. Kritiker och biobesökare hyllade unisont filmen, som snabbt också blev en av de mest populära Star Trek-filmerna med 385 miljoner inspelade dollar. Filmen vann också året därpå Star Treks första Oscar när make-upteamet belönades.

Således ett stort grattis till Star Trek (2009) som fyller fem år 2014.

 

För tjugo år sedan den 23 maj 1994 sändes All Good Things, farvälavsnittet för TNG, på amerikansk teve. Avsnittet är av många ansett att vara det bästa avslutningsavsnittet för någon Star Trek-serie.

Här hemma i Sverige gick detta nästan helt obemärkt förbi, den där vårdagen i maj. Men i USA samlades tiotals miljoner tittare, vissa hävdar så många som 50 miljoner, framför teverutan för att se Picard färdas genom tre tidsepoker med besättningen ombord på Enterprise-D. Samtidigt samma år samlades trekkers på hundratals konvent runt om i USA och Kanada. All Good Things symboliserar därför på många sätt den tiden när Star Trek-fandomen var som störst.

 

Star Trek III: The Search For Spock fyller 30 år nu i juni. Trean hade biopremiär i USA den 4 juni 1984.

I filmen återkom Spock från de döda efter att ha omkommit i Khans vrede två år innan. Mer överraskande var dock att Enterprise förstördes. Filmen blev en stor framgång och spelade in mer pengar än tre av fyra TNG-filmer samt femman och sexan med TOS-besättningen. Inte illa för en film som knappast är ihågkommen som ett av de mest populära Star Trek-äventyren.

 

Vad är dina minnen när det gäller dessa jubilarer? Dela gärna med dig av dem nu.

Star Trek i rubrikerna den 21 mars 2014

Av Aike , skriven 14-03-21, kl: 13:40
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, TNG, TOS, Övrigt: Personer
  • Star Trek förlorade mycket knappt mot kultfavoriten Firefly i io9.coms March madness-omröstning. 50,31 procent av rösterna hamnade på Firefly, medan 49,69 procent fick Star Trek. Totalt skilde enbart 76 röster.
  • Aftonbladet erbjuder nu via sin plustjänst en artikel med rubriken:"Så gick det sen för Star Trek-stjärnorna". Här berättar Aftonbladet om vad som hände med TOS- och TNG-skådespelarna efter serierna och långfilmerna. För den som inte har Aftonbladet plus så går det dock lika bra med engelska wikipedia för att få reda på samma information...
  • 2012 hölls Miss Star Trek Beauty Pagent, alltså Star Treks motsvarighet till skönhetstävlingen Miss Universe. Via Gawker går det nu att se ett längre Mtv-reportage från tävlingen som hölls på Dragoncon. Se det här.
  • Till sist: "Dammit Jim, I´m a Doctor not pancake!", twittrade brittiska Paramount för några veckor sedan. Varför? Svaret får du här 

UPPDATERING: Brian Bonsall är antagligen vid liv, trots allt

Av loghaD , skriven 14-03-16, kl: 12:58
Kategori(er): TNG

Tidigare idag rapporterade vi att skådespelaren Brian Bonsall, som spelade Worfs son Alexander Rozhenko i sju avsnitt av Star Trek: The Next Generation, hade avlidit. Rapporten har spridits som en löpeld via bloggar och sociala media, men alla pekar tillbaka till satirsidan eBuzzd.com, som är ökänd för att sprida falsk information. Nu hävdar dock flera personer i kommentarsfältet (bland annat en Jennifer Bonsall; eventuellt Brian Bonsalls syster) att uppgifterna är helt påhittade, och ryktet förnekas även av ett Twitter-konto som verkar tillhöra Brian Bonsall själv (dock är kontot overifierat):

 

 

Jag ber om ursäkt för att ha bidragit till ryktesspridningen, och kommer att vara mer försiktig i framtiden.

Vila i frid, Wendy Hughes

Av loghaD , skriven 14-03-08, kl: 19:04
Kategori(er): TNG, Övrigt: Personer

Fotografi via: News Limited

 

Wendy Hughes har gått ur tiden. Den prisbelönta skådespelerskan avled tidigare idag efter en längre tids kamp mot cancer, uppger en av hennes skådespelarkollegor. Star Trek-fans kommer alltid att minnas henne som örlogskapten Daren från TNG-avsnittet Lessons.
 

Wendy Hughes föddes i Melbourne den 29 juli, 1952. Som ung ville hon bli balettdansare, men hon bytte senare spår till skådespeleri och fick sin examen vid australiensiska National Institute of Dramatic Art. Sin första TV-roll fick hon vid sexton års ålder, då hon spelade Sue Gallagher i ett avsnitt av äventyrsserien Hunter. Efter flera TV-roller och en längre tid som teaterskådespelerska fick hon år 1974 sin första filmroll, då som Dr. Patricia Kent i filmen Petersen. Filmen blev en hit såväl inrikes som utomlands, och Hughes karriär tog fart något ordentligt.

 

Hughes har kallats en av Australiens mest produktiva skådespelare, och i hemlandet är hon känd framför allt som för sina roller i filmer såsom Newsfront och My Brilliant Career. För Star Trek-fans är hon dock mest känd som örlogskapten Nella Daren, som fick kapten Picard att öppna upp i det minnesvärda TNG-avsnittet Lessons.

 

 

Hughes var även en populär teaterskådespelerska i Australien, och så sent som i fjol kunde man se henne i rollen som Martha i Who's Afraid of Virginia Woolf? Hennes bortgång offentliggjordes tidigare idag på Sydney Theatre Company, där hon hyllades med en stående ovation från teaterbesökarna. Hon blev 61 år gammal.

Trailer har släppts för TNG säsong 6 på Blu-ray

Av Fleetadmiral , skriven 14-03-07, kl: 18:28
Kategori(er): TNG

TNG säsong 6 (Blu-ray) har ännu inte givits ut, men redan nu kan du se en drygt två minuter lång trailer.

 

Säsong 6 väntas finnas ute i butikerna i juni (USA). Som tidigare säsonger är den sjätte säsongen i 1080p högupplösning och har ljudformatet Dolby Surround 7.1. Bild- och ljudförbättringen utförs av CBS Digital.

 

Du kan också se en två minuter lång trailer av Chain of CommandYouTube från samma box.

 

Cliff Bole har avlidit

Av loghaD , skriven 14-02-27, kl: 22:02
Kategori(er): DS9, TNG, VOY, Övrigt: Personer

cliff_bole_140227.jpgEn av Star Treks mest produktiva regissörer har gått ur tiden. Mellan 1987 och och 1999 regisserade Clifford John Bole 47 avsnitt av tre olika Star Trek-serier.

 

Bole föddes i San Francisco den 9 november, 1937. Han tillbringade större delen av sin uppväxt i San Fernando Valley, där han brukade smyga sig in på filmstudiors kulissgårdar för att kika på pågående filminspelningar. Han tränade sig urpsprungligen till scripta och produktionsassistent, och år 1963 fick han ett jobb som scripta för western-filmen Showdown.

 

Han bytte senare inriktning till regi, och 1976 fick han sin första regissörstjänst, då för ett avsnitt av detektivdramat Baretta. Hans karriär tog fart snart därefter, och under de kommande åren regisserade han bland annat 12 avsnitt av The Six Million Dollar Man, sex avsnitt av Charlie's Angels, 13 avsnitt av Vega$ och 24 avsnitt av Fantasy Island (med Ricardo Montalbán i huvudrollen). Under 80-talet regisserade han även 17 avsnitt av T.J. Hooker (med William Shatner i huvudrollen) och 16 avsnitt av kultklassikern MacGyver.

 

1987 regisserade han sitt första avsnitt av Star Trek: The Next Generation. Det var seriens sjunde avsnitt (i produktionsordning), Lonely Among Us, och ingen visste ännu om den här nya serien skulle slå igenom. Det gjorde den dock, och Bole regisserade hela 24 till avsnitt av serien, bland annat Conspiracy, The Emissary, The Ensigns of Command och Unification (del 2). Han är också en av väldigt få som har regisserat båda delarna av en Star Trek-följetång, och den följetången var ingen mindre än The Best of Both Worlds.

 

I Conspiracy fick vi träffa Kapten Rixx, en blåhudad utomjording av okänd art. När den här arten syntes igen i avsnittet Allegiance valde man att uppkalla den efter Bole, och sedan dess har bolierna gått att se i fyra filmer och fler än sjuttio avsnitt av olika Star Trek-serier. Boles koppling till bolierna cementerades vidare i DS9-avsnittet Invasive Procedures, där en geologisk formation kallad "the Cliffs of Bole" nämndes.

 

Bole fortsatte sin karriär inom Star Trek med sju avsnitt av Deep Space Nine och tio av Voyager, och han lämnade franchisen på bästa möjliga sätt när han 1999 regisserade första delen av det populära Voyager-avsnittet Dark Frontier. Vid det laget var han dryga sextio år fyllda och snart redo för pensionen, men han förblev aktiv som regissör i några år till, och regisserade bland annat flera avsnitt av The X-Files.

 

Cliff Bole somnade in i sitt hem den 15 februari, och efterlevs av sin fru, Brenda, samt två barn och två barnbarn. I enlighet med hans önskemål kommer hans askor att strös ut över havet. Hans familj föreslår att de som vill hedra hans minne kan donera pengar till någon cancerforskningsorganisation, eller besöka hans gyllene stjärna på Palm Springs Walk of Stars.

Star Trek i rubrikerna den 11 januari 2014

Av Aike , skriven 14-01-11, kl: 20:18
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, TNG, TOS, Övrigt: Personer
  • Varken Star Trek Into Darkness eller duon Chris Pine och Zachary Quinto vann några priser på People´s Choice Awards som hölls den gångna veckan i USA. I stället blev årets actionfilm Iron Man 3 och till årets filmduo valdes Sandra Bullock och George Clooney från sf-filmen Gravity.
  • Trekkern Line Rainville från Kanada har byggt om sin källare till en kopia av Enterprise ur originalserien. Hon har lagt ner 30 000 kanadensiska dollar på ombyggnaden. Bilder från hennes källare ser du på Cnet.coms hemsida här.
  • Karl Urban kommer till Star Trek-konventet Destination Germany som hålls i början av februari i Frankfurt, skriver konventets officiella hemsida. Han är den första skådespelaren ur de nya filmerna som deltar vid ett Destination-konvent.
  • En längre filmad intervju med LeVar Burton, där han diskuterar allt från Googleglasögon, TNG och vad han tycker om Into Darkness kan du se här. Intervjun gjordes av Youtubekanalen: What´s Trending. Bland annat avslöjar Burton att han inte har sett mer än 80-85 avsnitt av TNG, och att han "saknade den hoppfulla framtiden som funnits i Star Trek tidigare, men inte fanns i Into Darkness".
  • Gene Roddenberry är "en universums utvalda själar -- utvald att sprida budskapet vidare om vart mänskligheten måste ta sig", skriver den svenske astrologen Siwert Aldenryd. Han har nyligen ställt Star Trek-skaparens horoskop enligt den indiska astrologiska traditionen på sin blogg Sideriska siktet. Han skriver också: "Vilket häpnadsväckande exakt horoskop - man ser Star Trek-konceptet hur tydligt som helst." Hela horoskopet samt Catherine Hicks (Dr. Gillian Taylor från den fjärde TOS-filmen) ställs här.  

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter