Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Colin Baker gör gästframträdande i Star Trek Continues

Av loghaD , skriven 14-12-08, kl: 12:13
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

colin_baker_141207.jpg

Av alla strålande fanserier som vi har fått ta del av på senare år är Star Trek Continues onekligen en av de som skiner allra klarast. Just nu jobbar de på sitt fjärde avsnitt, och med sig har de ingen mindre än Colin Baker, "den sjätte doktorn" från Doctor Who!

 

Star Trek Continues dök upp som ifrån intet i maj förra året, men med sin höga produktionskvalitet och sina berömda gästskådespelare har serien tagit internet med storm, och till och med imponerat många av de trekkies som vanligtvis undviker fanserier. Nu ska det bli spännande att se om deras nya gäststjärna kan utöka deras exponering ytterligare genom att locka till sig ett bra antal "whovianer".

 

Colin Baker spelade den sjätte inkarnationen av Doktorn - Doctor Whos huvudkaraktär - från 1984 till 1986. Det var dock inte hans försa rollfigur i serien: Han hade nämligen tidigare spelat en karaktär kallad Kommendant Maxil, som utmärkte sig genom att tillfångata och skjuta just Doktorn (då i sin femte inkarnation, spelad av Peter Davidson).

Således har Baker ofta skämtat om att han skulle ha fått jobbet genom att skjuta sin företrädare; så klingonskt av honom! Jag kan inte motstå att inflika att Qel jav på klingonska kan betyda antingen "den sjätte doktorn" eller "läkarens fånge", men vilken roll Baker får spela i Star Trek Continues, det får tiden utvisa.

 

paul_mcgann_141207.jpgOm du ändå känner att det behövs fler gamla doktorer i Star Trek så får du sätta ditt hopp till Star Trek: Axanar, som har gått ut med att de försöker rekrytera skådespelaren Paul McGann, som spelade den åttonde inkarnationen av Doktorn. Tanken är att McGann skulle spela den historiske kaptenen Robert April, sedan den tidigare tilltänkta skådespelaren Michael Hogan har lämnat den rollen.

Gatekeeper får ett premiärdatum

Av loghaD , skriven 14-12-07, kl: 17:06
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

gatekeeper_datum_141207.jpg

När filmskaparen Thomas Dahl pratar om sitt filmprojekt Gatekeeper hänvisar han ofta till produktionstriangeln, som säger att de flesta projekt kan utföras på ett av tre sätt:

 

  • Man kan göra det på kort tid och med hög kvalitet, men då stiger kostnaderna.
  • Man kan göra det på kort tid och med låga kostnader, men då blir produktens kvalitet lidande.
  • Man kan göra det med hög kvalitet och låga kostnader, men då kommer det att ta lång tid.

 

Dahl har alltid varit rättfram med det faktum att Gatekeeper följer den tredje modellen, och med tanke på att produktionslaget bildades redan 2008 verkar det ju stämma. Nu har de äntligen satt ett premiärdatum: Sommaren 2020

 

 

När man drar ut på en produktion så länge finns det alltid en risk att man hamnar i det som kallas för "produktionshelvetet", då ens tidigare arbete kan vara förgäves eftersom man från början inte kunnt planera så långt in i framtiden. Det kan handla om barnskådespelare som blir för gamla, material som hamnar på vift, eller ens en gång banbrytande specialeffekter som hunnit bli förlegade innan filmen blivit klar.

 

Gatekeeper verkar dock fortsätta tuffa på, sakta men ändå säkert. På filmens fangrupp på Facebook kan man bland annat läsa om hur de under året som varit har spelat in Christer Fuglesangs scener, spelat in scener i Filippinerna, tillsatt ett antal nya skådespelare och en hel del annat.

 

Vi önskar produktionslaget 4Fathers lycka till och ser fram emot framtida utvecklingar!

 

jaquelen_hoshi_sato_gatekeeper_141207.jpg

Ett av de senaste tillskotten till Gatekeeper-familjen. Jaquelen kommer att spela Hoshi Sato.

Nytt avsnitt av Star Trek: Phase II

Av loghaD , skriven 14-12-02, kl: 15:20
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

brandon_stacy_spock_phase_2_141201.jpg

Tiden är kommen för ett nytt avsnitt av fanserien Star Trek: Phase II. I det nya avsnittet, Mind-Sifter, får vi för första gången se Brian Gross i rollen som Captain Kirk, som tidigare innehades av James Cawley.

 

...men det förklarar inte varför det är Brandon Stacy, som spelar Spock, som har på sig den gula tröjan. Om du är lika nyfiken som jag så är det bara att klicka här för att se avsnittet. Det finns även en annan version med 5.1-surroundljud.

Ny trailer för Star Trek: Horizon

Av loghaD , skriven 14-10-16, kl: 16:34
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

 

 

Nu är det inte långt kvar till premiären för Star Trek: Horizon, den fanproducerade lågbudgetfilmen som tar vid där Star Trek: Enterprise slutar. Idag har produktionen gått ut med en ny trailer, som utöver att visa oss flera nya karaktärer och miljöer också förnyar löftet om att filmen ska släppas innan den annalkande vinterns slut; kanske någonting att tröst sig med när dagarna blir kortare och morgonarna kallare?

 

...och om det inte är tröst nog så låter arbetslaget bakom Star Trek: Phase II hälsa att nästa avsnitt, Mind-Sifter, kommer att ha premiär den första december i år, och enligt seriens skapare James Cawley ser det ut att bli någonting fenomenalt. Däremot får vi vänta ytterligare lite längre på det långt efterlängtade avsnittet The Holiest Thing, stora delar av vars postproduktionsarbete ska göras om från grunden, och det olycksdrabbade avsnittet Bread and Savagery, var regissör Mark Burchett nyligen har avlidit.

 

 

I en annan del av multiversumet har gänget bakom Star Trek: Futures - en fanserie som utspelar sig i "JJ-versumet", där planeten Vulcan utplånades av Nero - släppt en del nytt material, bland annat den här presentationen av Va'arost-skeppsklassen. Vill du veta mer om Star Trek: Futures så kan du besöka deras hemsida eller gilla dem på Facebook.

Premiär för "The Red Shirt Diaries"

Av loghaD , skriven 14-09-01, kl: 18:04
Kategori(er): Filmer (av trekkers), TOS

 

Är du trött på att nästan varenda avsnitt av Star Trek utgår från chefsstabens perspektiv? Älskar du avsnitt som Lower Decks och Learning Curve, där vi får inblickar i den vanliga besättningens vardag? Tyckte du att Jonathan Goldsmith var världens mest intressanta man, redan innan det var coolt?

 

Då kanske The Red Shirt Diaries är något för dig! I den här nya fanserien får vi följa fänrik Williams (spelad av Ashley Victoria Robinson), som vloggar om sitt liv som säkerhetsofficer ombord stjärnskeppet USS Enterprise. De första tio avsnitten kommer att utspela sig parallellt med de första tio avsnitten av originalserien, och skaparna hoppas kunna skapa ett avsnitt för vartenda ett av Kirks äventyr.

Star Trek: Axanar drar in en halv miljon dollar, Star Trek: Equinox tar nya tag, m.m.

Av loghaD , skriven 14-08-24, kl: 12:53
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

axanar_inverness_140824.jpg

 

När Star Trek: Axanar drog igång sin senaste Kickstarter-kampanj var det många som undrade hur det skulle gå. Det var inte många som tvivlade på att de 100 000 dollar som de hade satt som mål för insamlingen, och många trodde nog att de utan vidare problem skulle kunna dra in det dubbla. Däremot var man tvungen att fråga sig hur de skulle lyckas få in de 650 000 dollar som fordras för att färdigställa filmen; skulle det finnas nog med intresse för att finansiera en till Kickstarter-kampanj, och sedan en till, och kanske ytterligare en eller två om det inte skulle räcka?

 

Den frågan har dock blivit närmast akademisk på senare tid, i och med att insamlingen nu ligger på mer än 590 000 dollar, och en del hoppas på att de ska kunna klara hela budgeten med pengarna från den här insamlingen. Det är kanske lite väl optimistiskt, särskilt med tanke på att Kickstarter och Amazon behåller en avsevärd andel (omkring 20%) av alla insamlade pengar, så vi får nog räkna med att de gör en till insamlingen senare i år, antagligen i samband med att de släpper Axanar: Heroes; en serie med vinjetter som ska utforska karaktärer och teman som har anknytning till filmen.

 

Star Trek: Axanar har fått mycket uppmärksammanhet för sin stjärntäta rollbesättning (som nyligen har utökats med Voyager-skådespelaren Garrett Wang i rollen som en klingonsk kapten), men den främsta förklaringen till projektets framgångar torde vara den mycket imponerande prequel-dokumentären Prelude to Axanar, som har fått en hel del uppmärksamhet i sociala medier. Och på tal om just sociala medier fick insamlingen ett rejält lyft häromdagen tack vare ett uttalande från en av internets favoritpersoner:

 

 

När Star Trek: Phase II skulle samla in pengar via Kickstarter blev det inga hundratusendollarslappar, men insamlingen överträffade i alla fall startmålet och landade på $64,917, vilket räcker till att bygga flera nya kulisser, filma ett nytt avsnitt samt avsluta postproduktionen på två färdigfilmade avsnitt. Planen i nuläget är att släppa det nya avsnittet Mind Sifter någon gång i oktober och sedan följa upp detta med det avsnitten The Holiest Thing och Bread and Savagery.

 

Det kan tyckas som en väldigt lång väntetid för fans som har väntat på ett nytt avsnitt sedan i februari, men en titt på seriens hemsida gör det tydligt att skaparna har många järn i elden, och förhoppningsvis så kommer de att bli ännu mer produktiva efter flytten till deras nya lokaler.

 

phase_ii_kickstarter_140824.jpg

 

Lite kärvare har det varit för gänget bakom Star Trek: Equinox, som trots flera crowdfunding-försök inte har lyckats få in pengar nog till att göra ens en trailer för sitt projekt, och ett tag lär det ha varit prat om att lägga ner hela projektet. Den tanken verkar de dock ha kastat ut, för de har nyligen helrenoverat sin hemsida och reser även flitigt till olika konvent för att skapa intresse för projektet. Nyligen har de även lyckats rekrytera TOS-skådespelerskan Celeste Yarnall (känd som Martha Landon i The Apple), som ska spela en karaktär vid namn Eileen Patterson.

 

Liksom många andra har arbetslaget bakom Star Trek: Equinox uttryckt sin sorgs över Arlene Martels bortgång. Särdeles sorgsen var skådespelaren Eric Nyenhuis, som hade träffat skådespelerskan flera gånger och bland annat intervjuat henne för poddradioprogrammet The Retro Radio LIVE. Du kan lyssna på intervjun här.

 

nyenhuis_martel_140824.jpg

 

Sedan vill vi också passa på och gratulera gänget bakom Star Trek Continues, som har fått ta emot 2014 års Geekie Award för bästa webbserie. Klicka här för att titta på Vic Mignognas tacktal.

 

Star Trek: Horizon-skaparen Tommy Kraft har haft en hel del involvering med Star Trek: Axanar på senare tid, men nu är han tillbaka på sitt egna projekt och planerar att släppa en ny trailer inom en snar framtid. Medan vi väntar på den så kan den som är intresserade titta på hans mycket informativa instruktionsvideo om digital filmredigering.

 

Star Trek: Ambush är en kommande brittisk fanfilm som skiljer sig från mängden dels genom att mycket av filmen utspelar sig utomhus, och i en ny artikel på bloggen Some Kind of Star Trek får vi en titta på många av de strålande (om än mulna) landskapsbilder som lär genomsyra filmen.

 

star_trek_ambush_grotta_140824.jpg

 

Samtidigt är det många fanproduktioner som fortfarande är i uppstartsfasen. Bland dem är Star Trek Futures, som utspelar sig i en alternativ tidslinje och handlar om besättningen på stjärnskeppet USS Enterprise-C, där vi bland annat finner makarna Jack och Beverly Crusher och deras son Wesley.

Bland nykomlingarna finner vi även Star Trek: Elokomin, som utspelar sig tio år efter Star Trek: The Motion Picture. Serien ska utspela sig på patrullfartyget Elokomin, vars namn betyder "den vilsne jägaren" på kathlamet-indianernas språk.

Se "Prelude to Axanar" nu

Av loghaD , skriven 14-07-31, kl: 20:22
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

axanar_soval_140731.jpg

Stjärndatum 2241.03. Planeten: Arcanis IV. Nästan hundra år efter sitt grundande har denna forskningsbas utvecklats till att bli en sprudlande, fullskalig stad. Den utgör ett skinande exempel av Federationens framsteg. ...men den symboliserar någonting helt annat för klingonerna.

 

Mer än så säger vi inte; klicka här (och scrolla ner lite) för att se hela Prelude to Axanar!

Nu börjar insamlingen till Star Trek: Axanar

Av loghaD , skriven 14-07-26, kl: 11:31
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

axanar_destruction_mindre_140726.jpg

 

När Axanar Productions tidigare i år startade en Kickstarter-kampanj för att finansiera sin låtsasdokumentär Prelude to Axanar blev det en enorm succé; de nådde sin målsumma på tiotusen dollar på bara några timmar, och slutade på det tiofaldiga $101,171.

 

Nu har de dragit igång en till Kickstarter-kampanj för att finansiera själva filmen, Star Trek: Axanar. med målsumman satt till $100,000, och det råder inte mycket tvivel om att de kommer att nå sitt mål; de drog in omkring $17,000 på bara en timme, och efter mindre än ett dygn har de fått in mer än $60,000. Även den här gången hoppas Axanar Productions att överskrida sitt ursprungliga mål, och man räknar med att den stundande premiären av Prelude to Axanar kommer att locka många nya fans till insamlingen.

 

Dock är det nog inte så sannolikt att de drar in tillräckligt mycket för att täcka hela sin filmbudget, som ligger på hela 650 000 dollar. Därför planerar man att lägga $25,000 på att skapa en serie vinjetter, som ska utforska närliggande teman och förhoppningsvis även skapa intresse för framtida insamlingar. Bland annat kommer tre av vinjetterna att filmas tillsammans med besättningen från Star Trek: Phase II, och kommer tillsammans att utgöra en andlig uppföljare till det klassiska TOS-avsnittet Whom Gods Destroy.

 

Det är ingen liten utmaning som Axanar Productions har framför sig, och projektets öde hänger i många och mycket på vilket bemötande Prelude to Axanar får. Den efterlängtade "mockumentary"-filmen kommer att släppas till tidigare donatorer imorgon bitti (svensk tid), och strax därefter blir det en visning på Comic-Con i San Diego. På onsdag (30 juli) görs filmen tillgänglig för allmänheten via nätet.

 

Vill du veta mer om Star Trek: Axanar? Besök då deras hemsida, eller följ den på Facebook och Twitter.

Se första delen av Starship Valiant

Av loghaD , skriven 14-07-05, kl: 15:18
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

 

I morse släpptes den första delen av fanserien Starship Valiant. Serien kretsar kring stjärnflotteofficeren Jackson K. Bishop, som precis har tagit över befälet över utryckningsskeppet USS Valiant (NCC-1707).

 

Läs mer om Starship Valiant på seriens Facebook-sida

Ny produktions-vlog för Star Trek: Horizon

Av loghaD , skriven 14-06-23, kl: 20:26
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

 

Det har varit lite tyst från Star Trek: Horizon sedan produktionens Kickstarter-kampanj avslutades för en månad sedan, men det verkar ha hänt en hel del bakom kulisserna. I en ny produktions-vlog visar Horizon-skaparen Tommy Kraft upp ett nytt klipp och berättar om hur han har använt sig av en 3D-skrivare för att skapa ny rekvisita till filmen.

Star Trek Continues fortsätter; premiär för "Fairest of Them All"

Av loghaD , skriven 14-06-15, kl: 18:01
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

mirror_spock_haberkorn_140615.jpg

 

Vår generation står inför många viktiga frågor, och vår hantering av dessa frågor kommer att avgöra vår civilisations framtid. Hur får vi bukt med klimatförändringarna? Vad ska vi göra åt massövervakningssamhället? Och har vi nått peak beard?

Om vi ska tro på den framtid som presenteras i den fanproducerade serien Star Trek Continues så är svaret på den sista frågan i alla fall "Nej!"; titta bara på Spock och hans stiliga getskägg!

Men ... ser han inte lite annorlunda ut, den där Spock? Han brukar väl inte ha skägg, ändå ... och vad är det han har på sig?

 

Svaret på de frågorna finner du i det dagsfärska avsnittet Fairest of Them All, som går att se på YouTube och även på Vimeo. Där finner vi även flera Star Trek-alumner i olika roller; se om du kan känna igen dem!

Se trailern för "Prelude to Axanar"

Av loghaD , skriven 14-06-11, kl: 19:14
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

 

"I agree there was a time when war was necessary, and you were our greatest warrior. I studied your victory at Axanar when I was a cadet. In fact it's still required reading at the Academy."

 

Kapten Kirks vädjan till Garth af Izar innehåller innehåller i princip allt det vi vet om Slaget vid Axanar. Det lär ha varit ett viktigt slag, och vi vet att Garth var där, men vi vet inte varför slaget utkämpades eller mot vem.

 

Det vill fansen bakom Star Trek: Axanar råda bot på, och vill därför inte bara göra en film om själva slaget, utan dessutom en historiedokumentär, Prelude to Axanar, som beskriver händelserna som ledde upp till slaget. Nu har de släppt sin första trailer, som bjuder på flera bekanta ansikten och kanske än mer bekanta röster.

 

Följ Star Trek: Axanar på Facebook för regelbundna uppdateringar.

Star Trek: Renegades har nyligen avslutat sin IndieGogo-kampanj

Av Fleetadmiral , skriven 14-05-23, kl: 17:55
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

Star Trek: Renegades har redan drivit en lyckad finansieringskampanj för sitt filmprojekt, men behövde mer pengar för att lägga på fler visuella effekter (i det de kallar Star Trek: Renegades New VFX Funding Drive). Detta för att teamet bakom Renegades ska kunna erbjuda CBS den bästa tänkbara piloten. Star Trek: Renegades beräknas vara klart för visning till försommaren.

 

Man lyckades inte nå upp till det utsatta målet på 25 000$, men kom ändå riktigt nära ($22 600).

Star Trek: Phase II lanserar Kickstarter-kampanj

Av loghaD , skriven 14-05-14, kl: 20:05
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

phaseii_140514.jpg

Gräsrotsfinansiering har länge använts av valkampanjer och universitet, men det är först på senare år som populära crowdfunding-sidor såsom Kickstarter och Indiegogo har gjort det möjligt för mindre föreningar utnyttja den här finansieringsmodellens fulla potential.

Detta har lett till ett rejält uppsving för fanfilmsprojekt, från den tämligen okända kortfilmen Star Trek: Deception till den makalöst framgångsrika fanserien Star Trek Continues.

 

Nu har även den långlivade och populära fanserien Star Trek: Phase II slutit sig till leden, och dragit igång en egen Kickstarter-kampanj. Gruppen har skapat nya Star Trek-avsnitt i mer än tio år nu, med gästskådespelare såsom George Takei, Walter Koenig och Denise Crosby, och medverkande såsom David Gerrold, D.C. Fontana och Rod Roddenberry.

 

På mindre än en dag har kampanjen snart uppnått sitt ursprungliga mål, 10 000 dollar, som ska gå till att färdigställa postproduktionen av det fördröjda avsnittet The Holiest Thing. Gruppen bakom Phase II hoppas dock på att rejält överskrida sitt grundmål, och samla in tillräckligt mycket pengar för att färdigställa ytterligare två avsnitt och dessutom skapa flera nya kulisser till deras nya inspelningsstudio.

 

Just den nya inspelningsstudion är nog någonting som kan tilltala många trekkies: Gruppens nya anläggning ligger på 1200 kvadratmeter, och ger dem därmed utrymme att återskapa alla kulisserna från Desilu-studion där Star Trek: The Original Series spelades in för snart 50 år sedan.

 

Deras högsta "stretch goal" ligger på 90 000 dollar, vilket ska täcka tre nya avsnitt, nya kulisser och ett helt års hyra. Det är ingen struntsumma, men med tanke på att Star Trek Continues lyckades dra in mer än 126 000 dollar till sin kampanj är det långt ifrån ouppnåeligt, och med sitt imponerande kontaktnät och närmare 150 000 Facebook-fans har Phase II-gänget goda förutsättningar för att lyckas.

 

(tack till forumanvändaren startrek92 för nyhetstipset)

Star Trek Databas intervjuar: Tommy Kraft (Star Trek: Horizon)

Av loghaD , skriven 14-05-12, kl: 07:03
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

longroad_enterprise.jpg

 

"Vägen har varit lång, därifrån och hit."

 

Så lyder första meningen i den långt ifrån universellt uppskattade titelmelodin till Star Trek: Enterprise. Men även om många trekkies nog hade föredragit en pampig fanfar med valthorn och trumpeter istället för en återvunnen poplåt så kan nog de flesta tänka tillbaka på något tillfälle i deras liv då texten känts relevant: "Jag kommer att se min dröm slå in till slut!"

 

För den amerikanske filmskaparen Tommy Kraft heter den drömmen Star Trek: Horizon, som ska släppas senare i år. Den fanproducerade Star Trek-filmen har lockat mycket stöd med sin imponerande grafik och visuella design, och en handling som verkligen dryper av Star Trek-historia:

Federationens gryning, kriget mot romulanerna, och en uråldrig civilisation som åter gör sig till känna.

 

Star Trek Databas hade nöjet att intervjua Tommy Kraft om projektet. Nedan står hans citat med fritt översatta till svenska, men för den som föredrar det finns den här artikeln även tillgänglig på engelska.

 

It's been a long road...

Sedan projektet kommit igång har Kraft rekryterat ett helt gäng med människor som ska hjälpa honom att ro projektet i hamn, men till en början var Kraft tvungen att göra det mesta helt själv; från att skriva manus och musik till att sy uniformer och skapa visuella effekter. Bland annat har han lagt ner enormt mycket arbete på en fullskalig 3D-modell av stjärnskeppet Discovery, där mycket av filmens handling utspelar sig.

Det här är inte hans första filmprojekt, och han hade många färdigheter i bagaget när han satte igång, men trots det har han fått lägga en hel del arbete på att finslipa sina talanger:

 

"Jag har länge haft ett intresse för 3D-modellering och visuella effekter," berättar Kraft över Skype. "Men jag var väldigt oerfaren när det kom till 3D-modellering och en del av de mer komplexa visuella effekterna, så jag har definitivt behövt lära mig mycket under tiden. Projektets upplägg har varit sådant att jag har kunnat lägga väldigt mycket tid på just de sakerna, vilket har gett mig chansen att lära mig lära mig det jobbet utifrån och in."

 

kraft_horizon_bridge.jpg

Med hjälp av lite greenscreen-magi kan Tommy Kraft stråla sig ombord stjärnskeppet Discovery.

 

It's been a long time...

De flesta fanfilmer bygger antingen på Star Trek: The Original Series eller Star Trek: The Next Generation, och det är väl kanske inte så konstigt, eftersom de två är serierna är de som har flest, ja, fans. Många undrar nog varför någon skulle vilja göra en fanfilm inspirerad av Star Trek: Enterprise, som många anser är den sämsta av Star Trek-serierna.

Men serien har ändå en del anhängare, och just Tommy Kraft känner en väldigt stark koppling till kommendör Archer och hans djärvt färdande besättning, vars alltför jordnära världsbilder sattes på prov varje vecka under seriens gång. Han har själv länge tampats med en konflikt mellan hans religion och hans världsåskådning i övrigt, som kulminerade i en djup depression. Men även om det har varit svårt många gånger har upplevelsen i slutändan bara stärkt hans lust att urforska och lära sig om universum, och inspirerat honom att skapa Star Trek: Horizon.

 

Jag frågade Kraft om hans inre konflikt hade haft något inflytande på handlingen i Star Trek: Horizon, och han gav ett mycket utförligt och känslofyllt svar:

 

"Jag tror absolut att det haft inflytande över handlingen, för den konflikten ändrade helt mitt sätt att se på världen och vad jag vill ha ut av livet. Och något som jag verkligen brinner för personligen är att hjälpa människor och att se människor jobba och leva tillsammans med varandra, och det är ju även en mycket stor del av det Star Trek handlar om.

Horizons handling återspeglar det en hel del, och det är en av de större frågorna jag stället i Horizon: Är det verkligen möjligt att förena alla? Inte nödvändigtvis bara på jorden, utan även när du utvidgar det till ett interplanetärt perspektiv?

Och där har jag verkligen hämtat inspiration från den här upplevelsen, och även ifrån Enterprise.

Det är viktigt för mig när jag skriver någonting - särskilt någonting i stil med det här som jag kommer att jobba med under en väldigt lång tid - att jag har en stark, personlig koppling till det och att jag känner en verklig passion för det."

 

horizon_earth.jpg

"För 250 000 år sedan förenade en civilisation hela galaxen för första gången och skipade fred. Men..."

 

...but my time is finally near!

Hans passion verkar ha smittat av sig, för projektets Kickstarter-kampanj - vars ursprungliga mål var att samla in 10 000 dollar - har än så länge lockat fler än 250 anhängare, som tillsammans har utlovat mer än 18 000 dollar i donationer.

Det ser således ut som att de kommer att gå mer än dubbelt upp på sitt tidigare mål, men Kraft ser stor potential att förbättre projektet. Om det går riktigt bra för insamlingen finns det planer på att försöka rekrytera Star Trek-skådespelare såsom Scott Bakule och Connor Trineer till att göra fästframträdanden i filmen. Först på agendan står dock ge projektets datorsystem en välbehövlig uppgradering.

 

"När jag jobbar med komplexa visuella effekter på min nuvarande dator kan det ibland ta upp till 30 minuter bara att öppna en menyflik, och det gör det verkligen svårt att få någonting alls gjort. Så, det må kosta en del att uppgradera den, men jag tror verkligen att det kommer att göra stor skillnad."

 

En del av pengarna går även till att skapa rekvisita och scenmöbler, vilket ska ge filmen ett helt annat djup än vad som går att uppnå om man förlitar sig helt och hållet på datorgrafik. I sann Star Trek-anda går Kraft även och funderar på att införskaffa en replikator:

"Jag ser över möjligheten att få tag på en 3D-skrivare så att vi bara kan modellera resten av vår rekvisita i 3D och skriva ut dem, vilket är ett mycket bättre alternativ än anlita någon tredje part för att skriva ut dem åt oss, för på det här sättet får vi mycket mer kontroll över processen."

 

horizon_chair_progress.jpg

 

Gräsrotsfinansieringstjänster såsom Kickstarter och Indiegogo har betytt enormt mycket för fanfilmskapare, och de senaste åren har vi sett många imponerande filmprojekt finansieras med deras hjälp. Men för varje lyckad insamling finns också många som halkar på målsnöret, om de äns kommer så lång.

 

Jag frågade Kraft vad han tror är nyckeln till en framgångsrik insamling var, och han pekade ut tre huvudsakliga faktorer:

Kvalitén på projektet, kvalitén på själva kampanjen, och kontakter.

 

På tal om kontakter nämnde Kraft att det har funnits insatser för att få oberoende Star Trek-filmskapare att kommunicera med varandra, för att dela med sig av kunskap och erfarenheter och för de ska kunna ge och få stöd av varandra. Dessvärre finns det en del tydlig uppdelning i den samvaron mellan projekt med stor budget och de med liten budget, och det sker ganska lite kommunkation mellan de grupperingarna.

Kraft var dock mycket tacksam till Alec Peters, som ligger bakom det populära filmprojektet Star Trek: Axanar. Peters tog på eget initiativ kontakt med Kraft, och har även upplyst många av Axanars anhängare om Star Trek: Horizon. Det verkar ha fått effekt, för det var så jag själv först fick veta om projektet!

 

horizon_forest_hawke.jpg

Kommendör Hawke och kommendörkapten Jackson Gates utforskar en utomjordisk skog.

 

Men det vassaste esset i Star Trek: Horizon-kampanjen är nog ändå den ansenliga mängd innehåll som de har haft att visa upp sedan redan innan kampanjen började, från de regelbundna produktionsdagböckerna till filmens första trailer, samt filmens nyligen offentliggjorda första scen.

 

"Jag har märkt att många av de stora projekten, särskilt vad gäller fanfilmer, har haft gamla Star Trek-veteraner ombord. Ta till exempel Star Trek: Renegades, där varenda kotte verkar vara med på något hörn, och även Star Trek: Axanar har en hel del sådana skådespelare. Och å ena sidan är det ju synd att jag inte har några sådana namn att komma med, men å andra sidan tror jag att det gör vårat projekt lite unikt i det avseendet att vårt projekt är så mycket mindre på pappret, men det vi skapar håller ändå en väldigt hög kvalité och ger en storslagen, filmatisk känsla.

Och någonting som vi verkligen haft till vår fördel är att vi hade en hel del riktigt bra innehåll att visa folk när vi drog igång vår Kickstarter-kampanj. Så vi har stora namn, men vi har innehåll."

"Det handlar om att bygga upp ett nätverk och att erbjuda kvalité, och att visa folk - verkligen göra dem säkra på - att man faktiskt kan genomföra det du ber om hjälp till att göra."

 

horizon_world_gate.jpg

Ska vi få se hans dröm slå in till slut??

Se första scenen ur Star Trek: Horizon

Av loghaD , skriven 14-05-07, kl: 00:28
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

 

Pengar rullar in som de ska; det går bra nu! Med tolv dagar kvar på sin Kickstarter-kampanj har Star Trek: Horizon av Tommy Kraft redan samlat in 16 245 dollar (målet var $10 000). Nu har Kraft tagit nästa steg i sin marknadsföring och gjort den första scenen ur filmen fritt tillgänglig på nätet. Reaktionerna har hittills varit blandade, men mestadels positiva, och filmen kommer med all sannolikhet att attrahera mycket ny uppmärksamhet till Kickstarter-kampanjen.

 

ramirez_140507.jpg

 

I övriga fanfilmsnyheter kan nämnas att Axanar-gänget under helgen filmat många av scenerna till kortfilmen Prelude to Axanar, som är upplagd som en historiedokumentär som förklara bakgrunden till handlingen i Star Trek: Axanar. På bilden ser vi Tony Todd förbereda sig inför en scen som amiral Ramirez.

 

Samtidigt kämpar Star Trek: Equinox forfarande med uppnå sitt Kickstarter-mål, men med tre dagar kvar och blott 37% av beloppet insamlat ser det inte särskilt ljust ut. I dagarna har de skapat en privat Facebook-grupp för alla som har lovat att bidra till projektet, där de bland annat kan ladda ner en tidig version av manuset till filmen.

Starship Exeter färdigställer nytt avsnitt efter tio år i postproduktionslimbo

Av loghaD , skriven 14-05-02, kl: 18:31
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

exeter_tressaurian_intersection_140502.png

Phase II, Continues, Renegades, Axanar... På senare år har vi fått se en explosion av fanproduktioner med sådan hög kvalitet att de kan mäta sig med - och ibland till och med överträffa - många officiella Star Trek-avsnitt.

 

En av de första semiprofessionella fanserierna var Starship Exeter, som släppte sitt första avsnitt - The Savage Empire - redan år 2002. Det andra avsnittet, The Tressaurian Intersection, filmades år 2004, och har sedermera givits ut i mindre delar över loppet av flera år. I morse släpptes den fjärde och sista akten, och därmed finns nu hela avsnittet tillgängligt efter nästan ett helt decennium i postproduktionsfasen.

 

 

Det nyligen färdigställda avsnittet har betydligt högre produktionskvalitet än det första, och kan dessutom skryta om ett manus skrivet av den prisbelönta manusförfattaren Dennis Russell Bailey, som även skrivit manus till de populära TNG-avsnitten Tin Man och First Contact. Avsnittet har även fått ett fint omnämnande på Star Trek: Axanar-projektets Facebook-sida, där det beskrivs som "en av de bästa Star Trek-fanfilmerna någonsin".

 

Håller du med eller inte? Se avsnittet nu på YouTube, och tyck sedan till på vårt forum!

 

Många fanproduktioner drar ut på tiden

Thomas Dahl som ligger bakom den efterlängtade crossover-filmen Gatekeeper pratar ofta om produktionstriangeln, som säger att varje projekt fort och billigt, fort och väl eller billigt och väl, men i regel kan de inte göras fort, billigt och väl.

 

produktionstriangel_140502.jpg

 

Fanproduktioner måste i regel produceras till väldigt låg kostnad, vilket medför att de måste välja mellan hög produktionskvalitet och kort produktionstid. Eftersom många fanfilmsskapare är väldigt ambitiösa väljer de ofta det förstnämnda, och det som tyvärr ofta händer är att produktionen drar ut på tiden så länge att mycket av arbetet rinner ut i sanden. Många fanproduktioner dör innan de ser dagens ljus, men det händer även att de återuppstår.

 

Vi inledde året med Kitumba, ett nytt avsnitt av webbserien Star Trek: Phase II. Filmandet av det avsnittet inleddes redan år 2009, och många trodde nog aldrig att det skulle bli färdigt, men avsnittet blev en hit och nu väntar vi alla spänt på nästa avsnitt, The Holiest Thing (som det i och för sig var tänkt skulle släppas redan i februari).

 

Minst lika spänt väntar vi även på fanfilmen Yorktown: A Time To Heal, som med sin snart 30 år långa produktionstid har kallats för Star Treks motsvarighet till Duke Nukem Forever (åtminstone av mig, men det finns säkert andra som sagt det också). Nu har projektet fått nytt liv efter flera decenniers dvala, och efter en framgångsrik IndieGogo-kampanj är målet att filmen ska släppas i december i år.

Stjärnimperiet anfaller i Star Trek: Ambush

Av loghaD , skriven 14-04-29, kl: 01:42
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

 

TOS-avsnittet Balance of Terror är en riktig klassiker, och det med god anledning; det var spännande, det introducerade oss för romulanerna, och dynamiken mellan kapten Kirk och den namnlöse romulanske kommendören satte ribban högt för kommande antagonister. Men det kan tyckas lite underligt att avsnittets handling inte kändes av mer under seriens gång. Romulanerna hade trots allt inkräktat på Federationen territorium och förintat tre av dess bemannade rymdbaser; en sådan uppenbar krigshandling måste väl ändå få rejäla konsekvenser?

 

Några som verkar hålla med om detta är britterna Greg och Tom, som ligger bakom den kommande kortfilmen Star Trek: Ambush. Filmen utspelar sig strax efter händelserna i Balance of Terror, och genom att fokusera sig på ett enskilt räddningsuppdrag vill filmskaparna skildra hur Federationen handskades med denna skrämmande nya situation.

 

Ett av filmens starka kort är autencitet. Mycket av filmen kommer att spelas in i riktiga utomhusmiljöer för att ge ett verkligare intryck, och i många scener använder de sig av handgjord rekvisita av aluminium.

 

Kickstarter-kampanjen för Star Trek: Ambush har pågått i flera veckor nu, och har redan väl överskridit sitt usprungliga mål på 1000 pund, och även sitt högsta "stretch goal" på 3000 pund. Dock hoppas de att donationerna fortsätter att trilla in under kampanjens sista dagar, så att de kan göra filmen ännu bättre.

 

Många fanfilmer på gång just nu

Om det här låter bekant så kanske det är för att vi nyligen publicerade en artikel om fanfilmen Star Trek: Horizon, som också handlar om konflikten med romulanerna, fast under en annan tidsperiod. Den Kickstarter-kampanjen har också gått över förväntan, men liksom Ambush-gänget hoppas Tommy Kraft att donationerna fortsätter att komma in, bland annat för att kunna ge liv åt den greenscreen-dominerade filmen med fysisk rekvisita.

 

Om du föredrar att lägga dina pengar på en produktion som inte har uppnått sitt finansieringsmål än så kan du vilja spana in Star Trek: Equinox. Deras kampanj har fått ett smärre uppsving sedan de gick ut med att de rekryterat Stan Lee till produktionen, men som det ser ut just nu kommer deras Kickstarter-kampanj nog inte att lyckas. Enligt produktionens Facebook-sida är de just nu i förhandlingar med Tony "Kurn" Todd och Lori "Noss" Petty, vilket skulle kunna hjälpa dem att ta sig över gränsen.

Rykte: Stan Lee ska vara med i Star Trek: Equinox

Av loghaD , skriven 14-04-22, kl: 23:18
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

stanlee_140422.jpg

 

Det har inte alltid varit lätt för gänget bakom Star Trek: Equinox. Medan fanproduktioner såsom Star Trek: Axanar och Star Trek: Horizon har seglat förbi sina Kickstarter-mål har Equinox-gänget haft misslyckade kampanjer på såväl Kickstarter som Indiegogo, och i nuläget ser det inte särskilt ljust ut för deras nya Kickstarter-kampanj.

 

Star Trek: Equinox behöver en hjälte, en räddare i nöden, och vem kan då vara bättre än självaste Stan Lee? Lee är ett erkänt Star Trek-fan, och enligt ett inlägg på produktionens Facebook-sida kommer serielegendaren att medverka i filmen i rollen som en än så länge okänd Star Trek-karaktär.

 

Denna nyhet baseras på ett uttalande från skaparna av Star Trek: Equinox. Nyheten har inte ännu bekräftats av vare sig Stan Lee själv eller hans representanter, så tills vidare behandlar vi detta som ett rykte, om än ett väldigt tillförlitligt sådant. Vi kommer att uppdatera denna artikel allteftersom ny information uppenbarar sig.

 

Uppdatering 2014-04-24

Equinox-produktionen har antytt att Lee själv kommer att uttala sig om sitt deltagande i fanproduktionen under Chicago Comic & Entertainment Expo den här helgen.

Kickstarter för Star Trek: Horizon + Tredje gången gillt för Star Trek: Equinox?

Av loghaD , skriven 14-04-19, kl: 21:01
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

 

Efter en del tekniska bekymmer har Star Trek: Horizon dragit igång sin Kickstarter-kampanj, med målet att samla in 10 000 dollar för att betala för datalagring, mjukvarulicenser, rendering av komplexa scener, resekostnader, med mera. Kampanjen har fått en riktig rivstart, och på bara några timmar har de lyckats få in mer än 4 000 dollar i lovade donationer.

 

Just nu pågår även en Kickstarter-kampanj för Star Trek: Equinox, med Star Trek-skådespelarna John Savage (kapten Ransom) och Gary Lockwood (Gary Mitchell) i huvudrollerna. Efter två misslyckade försök att finansiera hela produktionen på en gång har de valt att göra en mindre kampanj med syfte att finansiera en kort trailer, i hopp om att denna skall öka intresset för projektet.


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter