Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Star Trek: Renegades har börjat filma

Av loghaD , skriven 13-10-03, kl: 12:43
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

startrekrenegades_131003.jpg

 

Lights! Camera! Action! Ridån har gått upp för Star Trek: Renegades, fanserien från skaparna bakom Star Trek: Of Gods and Men, med Star Trek-veteranerna Tim Russ och Walter Koenig i spetsen.

 

Bilden ovan föreställer kaptenens stol på stjärnskeppet USS Archers kommandobrygga. Du finner många fler bilder på projektets Indiegogo-sida, och är du medlem i deras forum kan du också finna en del exklusivt material här.

 

I samband med gårdagens milstolpe släppte Renegades-teamet även en minidokumentär, där vi får en glimt på kulissbygget och på en del av den rekvisita som kommer att användas.

 

För mer info om projektet kan du även "gilla" Star Trek: Renegades på Facebook eller följa dem på Twitter.

Star Trek: Renegades behöver mer pengar

Av Fleetadmiral , skriven 13-08-02, kl: 20:49
Kategori(er): Filmer (av trekkers), TNG

Teamet bakom projektet Renegades vill skapa en Star Trek-pilot som ska presenteras för CBS och förhoppningsvis leda till en ny Star Trek-serie (eller åtminstone en webbserie). Renegades-teamet hade för drygt ett halv år sedan en insamling för att finansiera projektet.

 

Sedan dess har man gjort klart skriptet, och det blev betydligt mer omfattande än man tänkt sig från början. Teamet vill för CBS visa den absolut bästa, mest professionella och högkvalitativa produkt man är mäktig att ta fram. Men för det behövs det mer pengar.

 

Om du vill bidra med pengar till projektet kan du klicka här för att betala via indiegogo.

 

 

(Tack till Fredrik för tipset)

Gatekeeper-teamet crowdfundar via Indiegogo

Av loghaD , skriven 13-06-10, kl: 18:45
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer (av trekkers), Övrigt: Star Wars

Gatekeeper

 

Oj, det var inte många gammelsvenska ord i den titeln! Men det kanske bara är passande, för även om fanproduktionen Gatekeeper spelas in i svenska Botkyrka (och har sina rötter i det forna svenska kungadömet Norge), så har det blivit ett internationellt projekt med medverkande från 48 olika länder: En prisbelönad norsk konceptdesigner, en svensk astronaut, en finsk rymdkejsare, en tysk klingonsklärare ... och ej att förglömma är de amerikanska Star Trek-veteranerna Denise Crosby och Mark Allen Shepherd, som båda har roller i den kommande Trek/Wars-crossvern.

 

Det är dock långt ifrån gratis att bedriva ett sådant stort projekt, och nu ber de sina fans om hjälp med finansieringen. Detta gör de med en kampanj på crowdfunding-sidan Indiegogo, och ger man tillräckligt mycket kan man bland annat få med sitt namn i eftertexterna, eller en talroll i en scen tillsammans med en etablerad skådespelare ur Star Trek eller Star Wars. Gräver man riktigt djupt ner i sina fickor kan man till och med få en plats i producentgruppen!

 

Dessutom låter de hälsa via Facebook att om de når sitt mål på $5000 (~35 000 kr) så kommer de snart att kunna ge oss ett smakprov i form av filmens vinjett och inledninsscen.

 

Låter det intressant? Läs mer på projektets Indiegogo-sida!

Välgjord fanfilm av trekkers

Av Fleetadmiral , skriven 13-05-27, kl: 21:11
Kategori(er): Filmer (av trekkers), TOS

Farragut Films som bl.a. skapade den prisade webbserien Starship Farragut arbetar nu på en ny webbserie, Star Trek Continues. Den nya serien tar vid där TOS slutade efter sina tre säsonger. Rollbesättningen består av flera professionella skådespelare.

 

Det första avsnittet har nyligen lagts upp på YouTube och är av ovanligt hög kvalitet för att vara en fanproduktion (klicka på länken nedan för att se avsnittet).

 

STC-E01: Pilgrim of Eternity (51:18)

 

 

(Tack till Kristoffer för tipset)

Star Trek: Deception + Nytt klipp från Star Trek: Axanar

Av loghaD , skriven 13-05-18, kl: 00:48
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer (av trekkers)

I början av året startade en grupp Star Trek-fans en Kickstarter-insamling för att göra en kort fanfilm. Insamlingen lyckades, och igår släppte de resultatet: Star Trek: Decepetion

 

 

Dessutom har gänget bakom fanproduktionen Star Trek: Axanar släppt ett nytt klipp.

Nya klipp från fanproduktionen Star Trek: Axanar

Av loghaD , skriven 13-05-05, kl: 21:36
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer (av trekkers)

Star Trek: Axanar är en kommande fanfilm om stjärnflottekaptenen Garth of Izar och hans roll i det fyraåriga kriget mot klingonerna. Nu har gruppen bakom filmen släppt två nya klipp som visar stjärnskeppet USS Ares ovanför en gasjätte.

 

 

Fler klipp och mer information om Star Trek: Axanar finner du på projektets Facebook-sida.

Star Trek: Renegades lanserar ny webbplats

Av Fleetadmiral , skriven 13-03-11, kl: 20:43
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

Star Trek: Renegades är en produktion som har som mål att skapa en ny Star Trek-TV-serie. Produktionen av en TV-pilot inleddes redan i höstas.

 

Renegades skiljer sig från tidigare producerad Star Trek då den kommer att utforska de mörkare sidorna av människans psyke, med hjältar på uppdrag som aldrig skulle ha tillåtits av Stjärnflottan.

 

Det blir ett actionfyllt äventyr med mycket spänning. Nya världar kommer att utforskas där besättningen träffar på både kända och okända arter.

 

Läs mer på vår fanfilmavdelning.

Star Trek i rubrikerna 30 januari 2013

Av Aike , skriven 13-01-30, kl: 16:17
Kategori(er): Filmer (av trekkers), Filmer: 13 Beyond, Övrigt: Star Wars
 • Många webbredaktörer har i USA Today tyckt till om att JJ Abrams ska göra Star Wars 7, men också producera den trettonde Star Trek-filmen. "Jag tror att Paramount kommer att vara som en tjej med låg självkänsla vars pojkvän vill ha en öppen relation. De kommer bara att acceptera det. Trekkies vet att Abrams inte gillade Star Trek, och nu ser de att han bara använde det tills något bättre kom," säger Devin Farci vid Badassdigest.com. Eric Geller vid Star Wars-sajten TheForce.Net tror att länken mellan Star Trek och Star Wars är starkare än någonsin. "Detta är faktiskt en möjlighet att begrava myten att det finns hat mellan fansen." (+)
 • Abrams själv vill göra Star Wars-fansen stolta över nästa film. "Jag vill försäkra att berättelsen är något som berör folk. Och vi har precis börjat. Jag är mycket glad." Det säger han till Huffingtonpost.com.
 • Manusförfattaren Roberto Orci är inte besviken över att teamet som har gjort Star Trek-filmerna splittras, skriver han på Trekmovie.com.  "Vi har ett fantastiskt band här, så det är mer bitterljuvt som när bandet möjligen bryter upp och gör andra saker. Mest tråkigt är det för att vi helt enkelt har så kul tillsammans. Men att göra andra saker är naturligt och hälsosamt."
 • Hela fanfilmen Star Trek: Of Gods and Men finns sedan några månader på Youtube. Se filmen här.

Tidsgränsen för insamlingen till Star Trek: Renegades har nu passerats

Av Fleetadmiral , skriven 12-11-28, kl: 02:42
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

 

Man har visserligen inte nått det andra målet på 250 000 dollar, även om man är bra nära. När tidsgränsen passerades hade runt 243 000 dollar samlats in från 2 367 stödjare. Insamlingen är nu avslutad. I Star Trek: Renegades medverkar hela nio skådesplare kända från de olika Star Trek-serierna (som visats på TV).

 

Läs en intervju med manusförfattaren Jack Trevino här.

 

Gå till Star Trek: Renegades webbplats.

 

Läs mer om Star Trek: Renegades på vår filmavdelning.

Star Trek: Renegades blir av!

Av Fleetadmiral , skriven 12-11-22, kl: 00:50
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

Fem dagar före tidsgränsen har Star Trek: Renegades nått finansieringsmålet på 200 000 dollar genom bidrag från bl.a. 1 900 fans. Det exakta resultatet är 220 000 dollar, men nu siktar man på att nå 250 000 dollar. Det skulle t.ex. betyda bättre rymdskeppsinteriörer, rekvisita, kostymer och smink.

 

Antalet kontrakterade etablerade skådespelare är nu uppe i 17 stycken (flera av dessa från tidigare Star Trek-serier och filmer).

 

J.G. Hertzler ska vara med i Renegades

Av Aike , skriven 12-11-20, kl: 11:39
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

J.G. Hertzler (Martok) är nästa kända Star Trek-namn som ska vara med i fanfilmen Star Trek: Renegades. Han kommer att spela skurken Borrada, uppger projektets hemsida.

 

Sedan tidigare är bland annat Tim Russ och Walter Koenig klara.

Hjälp till att finansiera "Star Trek: Renegades"

Av Aike , skriven 12-10-03, kl: 10:11
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

Nu kan du hjälpa till och finansiera fanfilmen "Star Trek: Renegades", där bland annat Tim Russ och Walter Koenig medverkar.

 

Produktionsbolaget har nämligen öppnat en sida hos Kickstarter, som hjälper till med så kallad crowdfunding till olika projekt. Där kan du välja att stödja projektet "Star Trek: Renegades" genom olika packeterbjudanden till olika kostnader, mot att du som investerare även får diverse förmåner.

 

Man kan även läsa en lite mer ingående synopsis över vad serien kommer att handla om. I skrivande stund har man ungefär 500 personer som har bidragit med pengar och man har fått in ungefär $45,000 av de totalt $200,000 som man siktar på att få in.

 

(Tack till Shran)

Se Klingon Style

Av Aike , skriven 12-10-01, kl: 17:40
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

Klingon Style. Ja, så heter Comedivas parodi på låten Gangnam Style. På bara fyra dagar har videon fått 1,6 miljoner visningar. Se den här.

 

Vår egen forummedlem loghaD medverkar i videon. Dock är det för undertecknad okänt vilken roll han har.

 

(Tack till loghaD för nyhetstipset.)

Star Trek i rubrikerna 7 september 2012

Av Pjotr'k , skriven 12-09-07, kl: 07:58
Kategori(er): Filmer (av trekkers), Filmer: 12 Into darkness, VOY, Övrigt: Personer
 • Zachary Quinto (Spock) berättar i en videointervju med The wrap att den kommande, tolfte, Star Trek-filmen är större och mer vågad än den förra. Se hela intervjun här. (+)
 • Jeri Ryan berättade på Twitter att rollen som Seven of Nine troligen var den bästa roll som hon haft i sin karriär, då det var så mycket utveckling genom åren i den rollen. (+)
 • Walter Koenig håller på att lära in en text för en trailer till en ny Star Trek-film publicerad för Internet. Det är med samma personer som gjorde filmen Gods of men, men inte mycket mer är känt om filmen. Han har heller inte sagt att han är med i själva filmen, bara att han skall tala i trailern. (+)

Nu kan du träffa en Star Trek- eller Star Wars-skådis via Gatekeeper

Av Aike , skriven 12-08-04, kl: 01:26
Kategori(er): Filmer (av trekkers), Övrigt: Star Wars

Det nordiska fanfilmsprojektet Gatekeeper låter nu fans köpa ett personligt möte med de skådespelare som har varit med i Star Trek eller Star Wars  samt ska vara med i filmen. Det skriver Thomas Dahl på Gatekeepers fansida på Facebook.

 

Just nu finns det två olika typer av möten: 15 minuter för 500 kronor eller 30 minuter för 1000 kronor. Mötena kommer antingen att vara personliga i Stockholm där Gatekeeper spelas in eller via Skype. Dahl listar inga skådespelare, men med tanke på att namn som Denise Crosby (Yar) och Mark Allan Shepard (Morn) finns i rollistan så finns det en del rätt tunga namn.

 

Max 40 stycken möten kommer att säljas. För att få en plats ska man skicka ett mejl till 4fatherproductions@gmail.com och beskriva vilket typ av möte man är intresserad av och om skådisen man vill träffa ska komma från Star Trek eller Star Wars. Alla intäkter går till att sponsra Gatekeeperfilmen.

Cawley slutar spela Kirk

Av Aike , skriven 12-06-23, kl: 09:17
Kategori(er): Filmer (av trekkers), TOS, Övrigt: Personer

James Cawley har spelat James T. Kirk flest gånger efter William Shatner. Men nu är det slut. I stället tar Brian Gross över rollen i fanserien Star Trek Phase II, skriver Trekmovie.com.

 

James Cawley har sedan 2004 spelat Kirk sex gånger i serien som han även producerar. Att Cawley hoppar av beror på två saker. För det första har han inte längre lika mycket tid, eftersom hans vanliga arbete som Elvisimitatör tar allt mer tid. För det andra vill han att alla skådespelare i Phase II ska vara tränade skådespelare, vilket han själv inte är. Ersättaren Brian Gross har en imponerande meritlista med en rad gästroller i serier som NCIS: Los Angeles, CSI: New York, Psych, Saving Grace och Cold Case samt en biroll i George Lucas film Red Tails.

 

Gross tar över rollen som Kirk omedelbart och spelar honom i nästa avsnitt som produceras.

Star Trek i rubrikerna 5 juni 2012 *Uppdaterad med länkar*

 • Star Trek II: Khans Vrede fyllde 30 år igår den 4 juni. Filmen hade amerikansk biopremiär detta datum 1982 och blev snabbt en succé både bland fans och kritiker. Så vi gratulerar med ett fyrfaldigt: "Khaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan". Läs gärna mer om filmen på Trekmovie.com där Star Trek-författaren Dayton Ward minns filmen 30 år senare.
 • Alla fem Star Trek-kaptenerna från tv-serierna var på scen för första gången någonsin tillsammans på Wizard World Philadelphia Comic Con igår. Se en bild på dem tillsammans här.
 • Tio anledningar till varför First Contact förstörde borgerna presenterar Whatculture.com här. Några anledningar är att First Contact var mer som en Alien-film än som Star Trek samt att borgerna förvandlades från farliga fiender i TNG till rymdvampyrer i filmen.
 • Trekkern Rick Chambers är mycket glad. Orsaken är att han har författat ett avsnitt till den prisade fanserien Star Trek: Phase II. "Att få skriva för Star Trek är en dröm som blir sann", säger han till Mlive.com. Chambers har tidigare skrivit en sf-roman samt flera egna noveller. Men detta blir nog ändå hans största projekt någonsin, eftersom Phase II är en makalös framgångssaga med mer än 90 miljoner nedladdningar. Hans avsnitt heter Bread and Savagery och är en uppföljare till TOS-avsnittet Bread and Cirucuses. (+)
 • Star Trek 12-producenten Damon Lindelof är inte glad över att det har släppts bilder och korta filmsnuttar från inspelningen av Star Trek 12. Det berättar han för Trekmovie.com. Han säger också att han hoppas att de ska ha en officiell teasertrailer på Comic Con i San Diego i slutet av juli, men bara om de kan presentera något riktigt bra. Lindelof berättar också att 85 procent av alla ändringar i manuset man gjorde under inspelningen handlade om karaktärerna. "Det handlade om relationerna mellan figurerna. Vi ändrade dialoger och ökade intensiteten i konflikter. Vi byggde också upp vänskapen mellan dem på ett starkare sätt". Hela intervjun finns här.

The Child - nytt avsnitt från Phase II har premiär

Av Pjotr'k , skriven 12-04-09, kl: 17:37
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

För några dagar sedan släpptes det senaste avsnittet av fanserien Star Trek: Phase II, kallat The Child. Detta avsnitt är gjort efter ett originalmanus skrivet för den under 1970-talet planerade TV-serien Star Trek: Phase II av Jon Povill och Jaron Summers. Manuset användes för att göra TNG-avsnittet The Child, men i Phase IIs sammanhang är det allts originalmanuset och Kirks Enterprise som gäller. En av medförfattarna, Jon Povill, är också den som regisserat avsnittet som nu finns för nedladdning och även som strömmande media via Youtube

 

Från deras webbplats hämtar vi följande synopsis:

Medan Enterprise färdas genom ett ovanligt energimoln tar sig ett mystiskt energifält in på skeppet och gör fänrik Isel gravid. Bara inom några dagar föder hon en dotter som får namnet Irska. Barnet växer upp med en oerhörd fart och även om hon till ytan verkar vara en människa eller deltan så börjar besättningen oroa sig över att hon kan vara en fara för skeppet, särskilt efter att ett främmande rymdskepp plötsligt dyker upp och hotar Enterprise...

CBS säger nej till att filma Spinrads TOS-manus

Av Aike , skriven 12-03-29, kl: 12:27
Kategori(er): Filmer (av trekkers), Filmer: 01 Motion Picture, TNG, TOS

Norman Spinrads TOS-manus "He Walked Among Us" förblir ofilmat. CBS stoppar fanserien Phase II planer att filma det, skriver New York Times.

 

Orsaken är att CBS vill skydda sina upphovsrättigheter. Phase II-producenten James Cawley berättar att han är besviken, men att han inte vill göra något som kan ifrågasättas.

CBS har tidigare tillåtit två ofilmade Star Trek-manus att användas i Phase II:

 

1. The Child från den planerade Star Trek-serien, Phase II (vilket är orsaken till att fanserien kallar sig så), som till sist blev Star Trek: The Motion Picture i slutet av 1970-talet.

2. Blood and fire som skrevs för TNG:s första säsong, men lades på hyllan.

 

Manusförfattaren bakom Blood and fire David Gerrold är förvånad.

-Jag förstår inte alls hur CBS tänker här. De brydde sig inte då. Varför bryr de sig nu?

 

Gerrold förutspår också att trekkers kan slå tillbaka.

-Star Trek fans är en sovande drake du inte vill störa. 

 

Spinrads manus upptäcktes i ett arkiv tidigare i år och började säljas på nätet. Försäljningen av manuset har nu även upphört.

Svensk twitterundervisning i klingonska

Av Aike , skriven 12-02-19, kl: 13:59
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer (av trekkers), Övrigt: Personer

Nu kan du lära dig galaxens snabbaste växande språk på Twitter. Star Trek Databas-medlemmen loghaD lär här sedan slutet av januari ut ett flera ord på klingonska per dag. Och bäst av allt, det är på svenska! Följ hans flöde här.

 

loghaD lär också ut klingon via Youtube. I en serie korta avsnitt lär han ut grunderna, fast nu på engelska. Se en av hans lektioner nedan:

 

 

För att diskutera loghaDs twittrande och youtube-filmer, så finns det redan en forumtråd på databasen här.


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter